Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kisfiam önbizalmát hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kisfiam önbizalmát hogyan építsem vissza?

Figyelt kérdés

2. osztályos a kisfiam. Az apja szinte minden játékát, amihez húzza a szíve lesz...roz, azt is, hogy hol lakik és mindent, amit mi teremtettünk meg számára. 3 éve élünk újra kerek egész családban. Férjemmel szépen elfogadták egymást, sokszor összebújnak, mindkettejük részéről megvan a kezdeményezés. Kisfiam apja mindenáron keres valamit, ami megfogható, szidható és számonkérhető. Már már annyira teher számunkra, hogy nem mutatkozunk. A gyermeken érzem, hogy próbálgatja és felhasználja őt nemtetszéseit kifejezve.

Mivel apukával nem lehet szót váltani, mitöbb ellenséges a magatartása, amivel nálunk is ezt érte el, a kisfiamnak próbálom valahogy megmagyarázni, hogy amiket maga szeret, ne menjen el a kedve.

Új házba költöztünk szüleink segítségével, ez sem tetszik neki. Nem tudok mit csinálni.

2010. ápr. 19. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Kicsit zavaros a leírásod, már ne haragudj!

Új férjed van, ha jól érteéM De azért a régi apuka is ott van, vagy mi?

Nem magyaráznád el egy kicsit világosabban?

2010. ápr. 19. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az apukával gyorsan beszélgess el erről,most nem értem pontosan a vérszerinti apjával v. a nevelő apjával éltek együtt kerek családként,mert ha nevelőpapával akkor féltékeny,azt gondolja elrabolják a fiát tőle és ez az ember van ott vele,ahol neki kellene.

Ha meg a vérszerinti papával kerek a család,akkor az anyagiakra féltékeny,hogy nem ő teremtette,de beszélj vele hogy hagya ezt abba és a kisfiaddal is beszélgess,hogy a felnőttek is néha féltékenyek és néha a gyereken vezetik le.

2010. ápr. 19. 15:51
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Bocs, "ha jól értem,"
2010. ápr. 19. 15:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Létszontosíts az apa kérdéssel kapcsolatban,hogy most kivel is kerek a család,az első meglátása elég jó,már ha így van,mert ő sem érti teljesen a történetet.
2010. ápr. 19. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sztem érthető.Elváltak,a kicsinek "új"apukája van,amit az ex nehezen tolerál.Hogy ezért-e,vagy másért,a lényeg,hogy minden olyan dologért,ami a kicsinek örömet okoz cseszteti.Kedves kérdező!Akár lehet,akár nem,próbálj meg beszélni az ex-el,mert így a kicsi nagyon befordulhat.Ha ez nem működik,menj el igazságügyi gyermek pszichológushoz,és kérj egy szakvéleményt.Onnantól a bírósághoz is fordulhatsz,a láthatás korlátozása végett.
2010. ápr. 19. 16:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha az édes apával lenne kerek a család, akkor nem beszélne nevelő apáról....

Sokszor hallok ilyet, hogy ilyen helyzetbe kerül a család. Egyik ismerősöm elmondta, náluk addig fajult a dolog, amíg a gyereket már pszichológushoz kellett vinni. Az anya végül meg tudta értetni az édes apával, hogy ezzel rosszat tesz, így onnantól kezdve rendesen viselkedett. Azóta eltelt 10 év, a fiú felnőtt, de a mai napig benne maradt ez a nyom sajnos. Sajnos vannak értetlen emberek. Mond meg neki, ha nem változtat, kénytelen leszel kérelmezni hivatalosan is, hogy ne láthassa a gyereket. (Tudom, ez nem szép dolog, de nem jó hatással van sajnos az apuka a gyerekre)

2010. ápr. 19. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:
25%
Magyarázd meg kisfiadnak, hogy annyit szóljon csak vissza: De én ezt így szeretem. Most így élünk, ez jó nekem. Lehet, hogy te jobbat adnál, de elhagytál engem. Nekem a mamám van meg a férje. Te vasárnapi apuka vagy.
2010. ápr. 19. 16:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Jesszusom! Utolsó! Magadnál vagy?! Már bocs!

Pont ezzel lehet a gyereket megőrjíteni.

Az a gyerek, tök mindegy, hogy az apja mit tett, szereti.

Kérdező, apukával ne törődj, a hülyeségeire ne reagálj.

Ha látja, hogy nem "ugrasz", abba fogja hagyni.

Nálunk az ex ugyanezt csinálta.

VAGY

Ha tényleg nem megy szépen és a gyerekre is veszélyes, akkor fogadj ügyvédet és írjatok egy levelet apucinak, hogy ha sürgősen nem fejezi be ezt a magatartást akkor a bíróságon kérvényezni fogod a láthatás korlátozását, valamint feljelentést teszel kiskoró veszélyeztetése miatt. (Btk. 195§)

Ez elég hatásos lehet.

Ha nem reagál erre sem, akkor tényleg lépni kell a gyerek érdekében.

2010. ápr. 19. 16:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nevelőapukával kerek a család, az új férjemmel.

Azt gyanítottam, hogy talán féltékenység viszi rá apukát erre a viselkedésre, de mindinkább annak tudom be ezt a viselkedést, hogy bosszút álljon, ami viszont nekem szól.

Foggal körömmel kimutatja, hogy mennyire utál, amibe már a kisfiamat is belekeveri.

2010. ápr. 20. 08:49
 10/10 anonim ***** válasza:

először is... mond el a kicsinek hogy azok számítanak amiket szerünk és amikhez ragaszkodunk és ezeken mások nem változtathatnak, az embereket a SAJÁT elveik írányítják és nem mások...

ezt a kisfiad fogja még csinálni egy ideig szerintem.. a volt félrjed sztem ugyse tudod leállítani

ne azt próbáld egy gyereknek bemagyarázni, hogy az nem úgy van ahogy más mondja... hanem az úgy van ahogy az ember önmaga gondolja....

minnél többet legyél vele, ha pl. kiül egy szép panorámájú helyre és csak csöndben ültök akkor elöbb utóbb belefog kezdeni a gondjaiba az elképzeléseibe, lehet sirni is fog neked egy kicsit. a lényeg, hogy pl ha kiültök egy ilyen helyre akkor mond meg neki, hogy pl. """2 év múlva elfogunk menni ahhoz a tóhoz! látod? és csak mi ketten leszünk? jó lesz nem gondolod?""" és akkor mond el neki, hogy túl kicsi ahhoz, hogy még elmenjen, mert nehezen járható az út stb... és erre biztos emlékezni fog. ezek azért fontosak mert ha tényleg elviszed és egyéb ilyen közös programokat szervezel akkor rendkívűl megfog bizni benned és hinni fog neked, és akkor mondhatj aza apja hogy olyan rossz az a ház az a játék... mert ha te azt mondod neki, hogy apu nem akar jót neked, akkor hinni fog neked... nem hiába van az a mondás, hogy "a bizalom mindennek az alapja" akkor ennyi. és sok sikert ;)

2010. ápr. 20. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!