Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Erről miért nem tudnak sokan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erről miért nem tudnak sokan?

Figyelt kérdés

Miért hiszik sokan, hogy az ex a meghatározott láthatási időn felüli találkozásokat a gyerekkel megtilthatja? Akit érint, hogy az exe nem engedi, hogy gyakrabban lássa/beszéljen a gyermekével, miért nem néz jobban utána? És még számtalan ilyen dolog van, amiről nem tudnak!

Csak egy példaként, idézet az 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet IV. fejezetének, 27. §. a. pontjából:

"...1) A kapcsolattartás célja, hogy:

...a gyermekkel a gyermek szokásos tartózkodási helyén való személyes találkozást (meglátogatás),..."

Remélem segítettem.

2010. ápr. 19. 14:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Akkor sajnos kezdhetik újra a pereskedést, a barátnőm válóperének csak a gyermekelhelyezési része 8 évig tartott!!!

A volt férje nem ugorhat be dumcsizni hozzá, még akkor sem engedte volna, ha a bíróság elfelejtette volna a korm. rendeletet.

Egyébként a korm. rendeletet mégis ki kényszeríti ki?

Csak nem a rendőrség?

Szerintem ha nem tetszik a volt feleségnek, hogy bármikor beugorjon a volt férj, kezdődik a huzavona elölről.

2010. ápr. 19. 16:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Érdekes amit írsz..De nem értem...

A húgom csúnyán vált el.A férje testileg és lelkileg is zsarolta a húgomat és a lányukat is..A bíró többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyta abba a terror viselkedést,sőt amíg a rendőrség közbe nem avatkozott életveszélyesen is megfenyegette. Mivel a közös házukból sem hajlandó kifizetni a feleségét,hogy a lánya is új életet tudjon kezdeni,így a húgom megunta,hogy állandóan rettegésben éljen,és elköltözött a lányával.A bíró megszabta a gyermek láthatás idejét.Ahogy már előttem is írták két hetente hétvégén,és szünetek elosztva.A húgom ebben nem akadályozza a lánya apját.Amikor neki van a láthatási ideje,nyugodtan elviheti a lány.ha szünet van,akkor nyugodtan vigye el 1-2 hétre..De hogy köteles legyen beengedi a férjét az otthonába,mert ő éppen a lányát akarja látni???Ilyen nincs! Azért menekült el,mert terrorizálta őket,és az ilyen férfiaknak nem a gyermek a fontos,hanem az,hogy még a válás után is tönkre tudja tenni a volt feleséget!!!

Ha egy férj normális,és kulturáltan el tudnak válni,akkor a legtöbb nő nem is kéri a bírót,hogy szabja meg a láthatás idejét.Akkor jön az apa amikor akar!(tudom,mert nálunk is ez van.Mi mai napig barátok vagyunk az exférjemmel,és nem akadályoztam,abban ,hogy a fiával legyen)

Azért gondolj azokra az anyákra (a húgom is ide tartozik sajnos) akiknek pokol volt az életük..nem várhatja el senki,hogy amin keresztül mentek továbbra is kiszolgáltatva legyenek a volt férjüknek...

Igenis ilyenkor az legyen amit a bíró írt elő...

2010. ápr. 19. 16:22
 13/18 anonim ***** válasza:

15.26 vagyok, vérmes megnyilvánulásom nem volt (tudtommal).

A bírói végzés a LÁTHATÁS szabályait, körülményeit szabályozza. Abban benne van minden a láthatások helyéről, idejéről, gakoriságáról. Tehát nincs olyan, hogy "ami abban nincs szabályozva". Ugyanis annak az a célja, hogy mindent leszabályozzon ebben a témában.

Hogy utána már csak annak betartása legyen a feladat mindkét részről.

Szóval mégegyszer próbáld megérvelni, hogy miért is kellene bárkinek bármikor beengednie az exét a lakásába???

2010. ápr. 19. 16:25
 14/18 A kérdező kommentje:

1.

Sajnos van olyan eset amikor a végzés hiányos.

Pl a mienkből kimaradt az "átadás-átvétel" helye.

Pl ezt a kérdést ugyanez, vagyis a fenti kormányrendelet szabályozza.

Mivel a mi végzésünkből kimaradt, hogy a gyermeket amindenkori tartózkodási helyéről kell/lehet elvinnünk és oda visszavinnünk, anyuci megpróbált megszivatni minket, hogy a bejelentett lakcímre rohangásszunk ami +200km oda-vissza. Na ekkor ástuk elő ezt a kormányrendeletet, ami világosan kimondja, hogy az "átadás-átvételi" hely a gyerek mindenkori tartózkodási helye, függetlenül attól, hogy be van e oda jelentve vagy sem.

És láss csodát! Nekünk lett igazunk, pedig "csak" egy kormányrendeletet szedtünk elő.

Tanulság: nem kell lebecsülni az ilyen rendeleteket, mert pont az ilyen kormányrendeletek egészítik ki, teszik ányaltá a magyar jogrendszert.

2.

Senki nem mondta, én legalábbis biztos, hogy köteles bárki beengedni az exét a lakásba, de pl. a telefonon történő kapcsolattartást, meg pl., hogy a gyerek kimenjen apukához az utcára azt nem lehet megtiltani.

3.

Valóban semmi szükség jogszabályokra, kormányrendeletekre és bírósági végzésekre, ha anyuka is normálisan áll hozzá a dolgokhoz és nem a gyereket tekinti eszköznek, hogy az exférjén boszútálljon.

Mert van ilyen is!

4.

Az egész kérdéskiírás nem vonatkozott másra, mint, hogy sokan "sápitoznak" itt az oldalon, hogy az ex nem engedi, hogy pl telefonon beszéljen a gyerekével vagy hasonlók.

Ezért tettem ki ezt a kormányrendeletet, hogy lehessen látni elég árnyalt ez a "téma" és elég kacifántos a jogszabályrendszere, hogy meg lehessen találni a megoldást.

2010. ápr. 19. 16:41
 15/18 anonim ***** válasza:
Kérdező! Ha jól olvastam a kommentjeidet, Te második feleség vagy, és a férjed gyermekének a láthatásáért küzdötök?
2010. ápr. 19. 19:46
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen, második feleség vagyok, de szerencsére már nem kell küzdenünk. Kemény 3 éven vagyunk túl, de végre elértük, hogy rendben megy a láthatás, nincsenek a második hétvégéink korlátozva. Kemény menet volt, de megérte.
2010. ápr. 19. 20:44
 17/18 anonim ***** válasza:

tegnap 16:19-nek és az utána hozzászólónak:

Itt nem a korm. rendelet kikényszerítéséről van szó, hanem pont arról, hogy az exfeleség kénye-kedve szerint ne tilthassa meg a volt férjének a gyermek meglátogatását. Természetesen, ha az apa agresszív, terrorizálja a családot, iszákos, stb. indokolt, hogy csak a meghatározott időpontokban, vagy egyáltalán nem találkozhat a gyerekével. Ez a rendelet azokra az esetekre alkalmazandó, és azoknak az elvált apáknak nyújt támogatást, amikor az anya önkényesen, jogszerűtlenül próbálja megakadályozni a láthatást, magyarul a "mi gyerekünk" helyett az "én gyerekem" - "te gyereked" játszmát játssza, s nem a gyerek érdekeit nézi. Több árnyalatnyi a különbség. Sajnálatos, hogy ti pont a durva esetekkel kerültetek kapcsolatba, ill. 16:22 a saját példáján tudja, hogy lehet emberi megoldást is találni.

A kérdező a rendelet lehetőségéről szeretne tájékoztatni a "kulturáltan válókat", s nem azt állítja, hogy minden gyermekelhelyezési perben ez alapján kell eljárni.

2010. ápr. 20. 12:50
 18/18 A kérdező kommentje:

12.50 köszönöm Neked!

Végre valaki aki megértette, hogy mit is szeretnék mondani. :)

2010. ápr. 20. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!