Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Erről miért nem tudnak sokan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erről miért nem tudnak sokan?

Figyelt kérdés

Miért hiszik sokan, hogy az ex a meghatározott láthatási időn felüli találkozásokat a gyerekkel megtilthatja? Akit érint, hogy az exe nem engedi, hogy gyakrabban lássa/beszéljen a gyermekével, miért nem néz jobban utána? És még számtalan ilyen dolog van, amiről nem tudnak!

Csak egy példaként, idézet az 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet IV. fejezetének, 27. §. a. pontjából:

"...1) A kapcsolattartás célja, hogy:

...a gyermekkel a gyermek szokásos tartózkodási helyén való személyes találkozást (meglátogatás),..."

Remélem segítettem.

2010. ápr. 19. 14:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem korlátoztam a láthatást, nekem ehhez nem kell paragrafus, hogy felfogjam, hogy attól, hogy mi nem stimmeltünk, a gyerekeink közösek, sőt az unokáink is közösek lesznek. Az egyévest ugyanúgy odaadom akár ottalvósra is, mint a nagyobbat. Én soha rossz szót nem mondtam a gyerekeknek az apjukról (remélem ő sem rólam) és remélem ez így is marad.
2010. ápr. 19. 14:56
 2/18 A kérdező kommentje:

Jó olvasni a hozzáállásodat, csak sajnos a kivételek közé tartozol, legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint.

Örülök, hogy "ilyen" komment volt az első! Köszönöm! :)

2010. ápr. 19. 14:57
 3/18 anonim ***** válasza:
35%

Nem igazán értelek: a tv. szerint vagy megegyeznek mindenről részzletesen, ekkor a bíróság ezt jóváhagyja és be kell tartani, vagy a bíróság dönt. Ami abban van, azt kell betartani. a bíróság általában kéthetente egy hétvégét ad. az ex ennél gyakrabban nem köteles odaadni a gyereket.

Én még olyan bírói döntést nem láttam, hogy: apa bármikor mehet és bármikor viheti a gyereket. nonszensz is lenne...

Természetesen KÖZÖSEN bármiről megegyezhetnek.

Sok esetben anya (és gyerek) örülne a minél gyakoribb kapcsolattartásnak, de apucinak ehhez semmi kedve :-(

2010. ápr. 19. 15:07
 4/18 A kérdező kommentje:

Kérlek olvasd el mégegyszer!

Meglátogatásról beszélek, nem pedig elvitelről.

2010. ápr. 19. 15:10
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Csatlakozom az első hozzászólóhoz. 5 éve váltam el, 1 gyeremek van, aki nálam van elhelyezve. Mivel nem akarom, hogy lelki beteg vagy sérült legyem a gyermekem és tudom, hogy az édesapját is nagyon szereti, ezért én sem korlátozom a láthatást. A bíróság által megítélt láthatásokon felül, mi az exemmel már évek óta eltérünk, de az exem és a gyermekem javára. A meghatározott láthatásokon kívül meg hétközbeni ottalvást és talákozásokat is beiktattunk, vagy spontán találkozásokat is. Ha bármelyikük hiányzik a másiknak, simán találkozhatnak az előírotton felül. Aki korlátozza a láthatást, szerintem nagyon primitív és a gyermekével tol ki felsőfokon. Sajnos tényleg nem mi vagyunk többségben.
2010. ápr. 19. 15:11
 6/18 anonim ***** válasza:
69%

A barátnőmnek csúnya válása volt!

A bírósági döntés szerint láthatja az apa a gyereket, ennél többet nem köteles engedni a barátnőm.

Amit te kiidéztél a korm. rendeletből az csak a kapcsolattartás célját definiálja, semmiféle kötelező dolgot nem olvasok ki belőle.

Arról nem is beszélve, hogy a kormányrendelet alacsonyabb szintű jogszabály, mint, ami alapján a bíróság dönt.

A meglátogatás jó dolog, de senki sem kötelezheti pl. a barátnőmet, hogy az apukát váratlanul fogadja.

2010. ápr. 19. 15:22
 7/18 anonim ***** válasza:

Elolvastam, tudom mit írtál és félreértelmezed. Ugye te se gondolod komolyan, hogy apuka BÁRMIKOR beugrik és meglátogatja a gyereket???

És természetesen nem is erről van szó. Mint írtam: vagy megegyeznek (nem az elvitelről, a láthatásról szól a megegyezés!!!), vagy a bíróság dönt és azt kell betartani. A megegyezés és a bírói döntés részletesen szabályozza a láthatás minden területét: elvitel, otthonában látogatás, stb.

Kicsi gyereket ugyebár el se lehet vinni, csak otthonában látogatni.

Egy nagynál meg indokolatlan az otthonában látogatni, bárhol tudnak találkozni.

2010. ápr. 19. 15:26
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen nem értem meg, hogy volt valamikor két ember, akik szerették egymást, és ez a szeretet mérhetetlen gyűlöletbe csap át úgy, hogy a gyerekek isszák meg a levét. Úgy váltunk el, hogy a férjem külső kapcsolatba bonyolódott, akár undorítónak is nevezhetném az egész történetet, de a gyerekek miatt felülkerekedtem a sérelmeimen, mert tudom a józan eszemmel, hogy közöttünk már nem működött a házasság. Kevés volt az én akarásom ahhoz, hogy megmentsük, ő már nem akarta, a "könnyebb" utat választotta, és elment a barátnőjével. De a gyerekeink összekötnek bennünket, és soha nem tennék olyat, amivel nekik árthatnék. Ha már jó feleség nem tudtam lenni, akkor legalább jó elvált feleség legyek. Pedig nem könnyű megküzdeni azzal, hogy az új asszonyka babusgatja időnként a gyermekeimet. De ezt elintézem magamban.
2010. ápr. 19. 15:33
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányomhoz bármikor jöhet a volt férjem, csak előtte telefonáljon, hogy itthon vagyunk-e. Sőt, most biztosan sokan megrőkönyödnek, de kulcsa is van. Eddig sem éltem vissza azzal, hogy nálam a gyerek, és ezután sem fogok. Remélem :)
2010. ápr. 19. 15:36
 10/18 A kérdező kommentje:

15.22 és 26-nak

Jó ha tudjátok, hogy tévedtek.

Ami törvényi szinten nincs szabályozva és a bírósági végzésbe nincs szabályozva, azt bizony kormányrendelet határozza meg.

Ha apuka "bejelentkezik" akkor anyukának kötelessége biztosítani a látogatást!

Erről ügyvéd is megerősített és a férjem válásakor el is "hangott" a levélváltások során a fenti, mivel az ex nem akarta a láthatások/látogatások zavartalanságát biztosítani.

A vérmes megnyilvánulásotokból pedig köszönöm nem kérek.

Egy elvi kérdést tettem fel, olyan témában amit nagyon sok oldalról ügyvéddel körüljártunk és a kérdés egyben segítségül szolgálna másoknak.

2010. ápr. 19. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!