Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A nevével mi lesz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nevével mi lesz?

Figyelt kérdés
A barátom állítása szerint elvált a volt nejétől, kb már egy éve. De a nő neve miért maradt Facebookon a barátom vezetékneve, ha használja is aktívan a fiókot?
2016. jún. 19. 18:51
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Úgy tudom egyszeri változtatáshoz nem kell iratot mutogatni, bár nem tudom eleve milyen névvel regisztrált fel. Lehet a lánykorival.
2016. jún. 19. 19:16
 22/34 anonim ***** válasza:
19:15: A Facebookról beszélsz? :O
2016. jún. 19. 19:24
 23/34 anonim ***** válasza:
56%

En eppen 30 eve valtam el, es eszembe sem jutott megszabadulni a ferjem nevetol. Mivel sosem mentem ujra ferjhez,ha lesz egyaltalan fejfam a temetoben,meg ott is a ferjezett nevem lesz felirva:)

Egyebkent o sem nosult ujra, ugyhogy nincs ket XY-ne.

2016. jún. 19. 20:45
 24/34 anonim ***** válasza:
Megtartja a volt férj nevét, ennyi..
2016. jún. 19. 20:45
 25/34 anonim ***** válasza:

Nem köteles megváltoztatni a nevét. Szüleim lassan húsz éve váltak el, de anyám még mindig "Kovács Józsefné" hivatalosan. Akkoriban, a válás után nem akarta visszavenni a lánykori nevét, mert szégyellte volna, mostanra meg már nem számít. És igen, ha találkozik valakivel, akkor is így mutatkozik be. Még apám második feleségének is... :D

(Mondjuk fészen pont nem ezt a verziót használja, hanem a "Kovács Margit"-ot, ami neki nem a hivatalos neve, de attól még apám vezetékneve szerepel, nem a saját lánykorija.)

Ennyiből nem kell következtetést levonni, nyugi. :)

2016. jún. 20. 10:49
 26/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. jún. 20. 11:57
 27/34 anonim ***** válasza:
78%

Nekem folyamatban van a válás, és NEM fogom visszavenni a lánykori nevem. Az ok pedig nem lustaság, vagy hasonlók, hanem az, hogy a házasságom alatt építettem fel a szakmai karrierem, mégpedig a férjezett nevemen. Nem fogom nulláról újra kezdeni.

Egyébként nem -né formában használom, így pusztán a nevem nem utal házasságra. Az évek során a név hozzám nőtt, azonosultam vele, megtöltöttem tartalommal, és csak mert elválok, nem kell megválni a nevemtől is.

Egyébként törvény adta lehetőségem megtartani válás után a nevem, és az exnek ebbe nincs beleszólása.

Sőt, ha esetleg újraházasodnék, akkor is maradna a nevem a mostani.

Egy példa: amikor Agatha Christie elvált, már sikeres, befutott írónő volt ezen a néven, ezért megtartotta a volt férje nevét még az új házasságában is, és a mai napig ezen a néven ismeri az egész világ. Nem a lánykori nevén, nem a 2. férje nevén, hanem az 1. férje vezetéknevén. Elég irreális lenne azt várni egy nőtől, hogy a váláskor dobjon el mindent, amit addig felépített, és kezdje újra az életét új néven...

2016. jún. 20. 13:16
 28/34 anonim ***** válasza:

Vagy Demi Moore. A Moore az első férje vezetekneve.

En azért gondolkodom, mert ugyanúgy hívnak igy, mint a kisfiamat, uaz a vezetéknévünk. De azért még meggondolom, igy válás után....

2016. jún. 21. 02:32
 29/34 anonim ***** válasza:
# 28: Igen, ez a másik, hogy nem az exhez köt a név, hanem a gyerekhez.
2016. jún. 21. 09:40
 30/34 anonim ***** válasza:
"Nem bizonyító az FB adatlap, de ha minden ismerősével ott tartja a kapcsolatot, akkor csak valós nevet ad meg." És hány olyan ember van, aki szintén ott tartja a kapcsolatot az ismerőseivel és mégis más néven fut? Vagy mert nem veszi be a családnevét a rendszer (ilyenről is tudok), vagy mert jó poén Rambó, Mekk Elek, stb. néven fenn lenni.
2016. jún. 21. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!