Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ugyanannyi fix gyermektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ugyanannyi fix gyermektartás vonnak majd az új bejelentett munkahelyemen is, mint amennyit a munkanélküli járadékomból vontak?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a fizumnak több lenne a 20%-a, mint a segélynek. Viszont, ha nem jelentem be a bíróágnak, ill exnejemnek hogy dolgozom, akkor gondolom a munkahely csak a itéletben megállapított pénzt vonhatja. Nem azért, mert sajnálom a pénzt a gyermekemtől, de nekem csak 45e a segélyem, ők meg elég gazdagok.
2010. ápr. 9. 09:09
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
73%
A fizud 20%-át kéne hogy levonják
2010. ápr. 9. 09:12
 2/27 anonim ***** válasza:
58%

Ha megtudják,hogy dolgozol,márpedig megtudják,akkor fél évre visszamenőleg kérheti a különbözetet.(tehát ha egy év múlva derül ki,fél évet akkor is ki kell fizetned.)

Ki tudod majd?Vagy elindulsz a hátralékosok csúszdáján?

2010. ápr. 9. 09:45
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ítéletben ha fix van, akkor fixet kell fizetni, ha százalékos, akkor a meghatározott százalékot.
2010. ápr. 9. 09:57
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

A harmadik válasz tökéletes: a munkahely az ítéletben megállapított összeget fogja vonni, automatkusan.

Ha itt fix összeg szerepel (pl. 15.000 Ft), akkor azt fogja vonni, ha ott százalékos összeg szerepel (pl. 20 %), akkor azt fogja vonni.

Szóval mi van az ítéletben?

2010. ápr. 9. 10:12
 5/27 anonim ***** válasza:
36%
Megjegyzés: és ennek semmi köze ahhoz, hogy a gyereked anyja gazdag-e. Neked erkölcsi és anyagi kötelességed hozzájárulni a SAJÁT gyereked eltartásához. Függetlenül attól, hogy anyuka nélküled is fel tudná-e nevelni őt. Ugyanis a te gyereked is. Szomorú, hogy így gondolkodsz róla.
2010. ápr. 9. 10:13
 6/27 anonim ***** válasza:
26%

Mi az, hogy elég gazdagok?! A Te gyerekedről gondoskodnod kell!!! jóhogy nem kérsz te a gyerektől szülőtartást, merthogy ők gazdagok. Megáll az eszem.

Ha fix összegű tartásdíjat állapítottak meg, akkor fix összeget vonnak, de ha 20 %-ot állapítottak meg, akkor 20 %-ot vonnak. Egyébként a munkaügyi papírjaidon szerepel a tartásdíjfizetési kötelezettség, (hacsak nem önkéntesen fizeted) tehát, ha semmit nem fogsz mondani, akkor is vonni fogják.

2010. ápr. 9. 10:14
 7/27 A kérdező kommentje:
Az itéletben jelenleg 20ezer van, de kértem csökkentést mert segélyen vagyok. Sajnos csak 2 hónap múlva lesz a tárgyalás. Addig pedig a m.hivatal vonja a 20e-et a 45e segélyből. Oké, rendben van hogy gondoskodnom kell a gyerekről, de hogy éljek meg havi 25e ből??
2010. ápr. 9. 10:45
 8/27 anonim ***** válasza:
Hát ha tudod, akkor vond vissza a csökkentés iránti kérelmet. Mert a havi fixen 20.000 az neked most teljesen jó lenne, ha százalékot állapítanak meg, nem biztos, hogy jól jársz...
2010. ápr. 9. 11:34
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad van, havi 25ezer forintból nem lehet megélni, havi 45ezerből sem, nemhogy 25-ből. azért kicsit gondolkozhatnátok, oké, hogy erkölcsi kötelessége ellátni a gyermekét, de akkor ő haljon éhen? Ad amennyit tud és kész, nem elveri a pénzt játékgépre meg piára, hanem egyszerűen neki is enni kell. Vond vissza a csökkentés iránti kérelmet, mert így fix 20 000 lesz és elfelejtheted a 20%-ot és ez így munkahelynél teljesen jó lenne és még azt is elmondhatod magadról, hogy egy jól fizető apuka vagy. Más csak havi 10 000 Ft-ot ad, szóval a 20 000 az nagyon is jó.
2010. ápr. 9. 13:45
 10/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem mondtuk, hogy haljon éhen. Én se halok éhen. Van két kezem, dolgozom.

És nem csak erkölcsi, de törvényi kötelessége is, a törvény szerint a gyerek ellátása elsőbbséget élvez a saját maga ellátásával szemben is (nagyon magyarán: ha a maradékból éhenhal, a gyereket akkor is el kell látnia).

2010. ápr. 9. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!