Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvő előtti együttélés hogyan bizomyitható? (bővebben lent)
A fiú és a lány másfél éve házasok,ezalatt szétköltöztek egyszer.A lány azt mondta a fiunak, ha otthagyja elvesz mindennek a felét ,mert már az esküvő előtt 5 évvel együtt voltak.Ebből kb. egy év együttjárás után, a fiu önálló lakásba költözött, a lány hétvégére feljárt aludni, nem volt kulcsa a lakáshoz, nem látott egy rezsiszámlát sem, és nem volt bejelentkezve a lakásban, ezalatt is külön voltak, volt hogy fél évig, majd akkor kapott kulcsot, amikor a fiu eljegyezte és fél év mulva elvette.Közös lakcímük, kb 14 hónapja van.Erre a lány azt mondja a fiúnak, ha elhagysz elveszem a felét mindennek, a kocsidnak, a motorodnak, meg mindennek, mert az esküvő előtt 5 évig együtt éltünk, és jár nekem. Szerintem meg nem jár neki, csak max a közösen vett lakásba amit belerakott, egyenlő arányban tettek bele ,meg tartoznak , azt mondja ő fizeti a részletet, holott havi 50-50 et összetesznek rezsire stb, és a lány még egyszer sem mondta ,hogy ő neki nem elég a csekkeket kaját intézni ,mert akkor többet dobnának be és kész.MIvel most szétfele mennek, kijelentette, mindennek a fele ővé, az 5 év alatt amig feljárt a fiuhoz, iskolás volt és munkanélküli, mindent a fiu fizetett. :(
A lány bizonyithat igy valamit,mert szerintem semmi nem jár esküvő előttről neki,hacsak vissza nem szeretné fizetni,amit a fiu ráköltött, etette,nyaraltatta, minden hétvégén vitte ide-oda,18 éves korától, a lánynak soha nem volt egy fillérje sem.
A házasság előtt együtt töltött évek csak akkor számítanának bele, ha regisztrált élettársi kapcsolat előzte meg a házasságot. Attól, mert együtt éltek 5 évet egy albérletben még nincs semmiféle vagyoni közösség, furcsa is lenne!!!
38F
A vagyonközösség a házasságra biztosan vonatkozik, tehát a kakás és a hitel fele az asszonyé.
Az előtte lévő 5 évről TALÁN követelheti a számlával igazolt ráfordításait, de erről ügyvédet kérdezz. Ügyvéd nélkül nem szabad semmiféle bírósági eljárásba belemenni, tapasztaltam párszor.
12 -es vagyok, elírtam egy betűt... bocs :D
Én nem is értem az ilyen teljesen alaptalan követeléseket, jól keresnek mind a ketten, a pénz nyilván nem kell az asszonynak, a pasi meg csak ezért nem fog vele maradni, de jobb is.
Élni egy férfi mellett, akiről tudom, hogy csak félelemből van velem, az mire jó?
Először is, nincs ilyen hogy öt év. Ez nagyon régen volt, de ma már nincs!
Másrészt amúgy sem számít.
A vagyonközösség csak a házasságkötéstől áll fenn, azaz az akkor szerzett vagyontárgyra, amit akkor vett lakást autót, de annál is figyelembe kell venni, hogy egy lakást nem lehet összespórolni pár év alatt, így tutira nem szerezheti meg a felét annak sem az ex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!