Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az esküvő előtti együttélés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvő előtti együttélés hogyan bizomyitható? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A fiú és a lány másfél éve házasok,ezalatt szétköltöztek egyszer.A lány azt mondta a fiunak, ha otthagyja elvesz mindennek a felét ,mert már az esküvő előtt 5 évvel együtt voltak.Ebből kb. egy év együttjárás után, a fiu önálló lakásba költözött, a lány hétvégére feljárt aludni, nem volt kulcsa a lakáshoz, nem látott egy rezsiszámlát sem, és nem volt bejelentkezve a lakásban, ezalatt is külön voltak, volt hogy fél évig, majd akkor kapott kulcsot, amikor a fiu eljegyezte és fél év mulva elvette.Közös lakcímük, kb 14 hónapja van.Erre a lány azt mondja a fiúnak, ha elhagysz elveszem a felét mindennek, a kocsidnak, a motorodnak, meg mindennek, mert az esküvő előtt 5 évig együtt éltünk, és jár nekem. Szerintem meg nem jár neki, csak max a közösen vett lakásba amit belerakott, egyenlő arányban tettek bele ,meg tartoznak , azt mondja ő fizeti a részletet, holott havi 50-50 et összetesznek rezsire stb, és a lány még egyszer sem mondta ,hogy ő neki nem elég a csekkeket kaját intézni ,mert akkor többet dobnának be és kész.MIvel most szétfele mennek, kijelentette, mindennek a fele ővé, az 5 év alatt amig feljárt a fiuhoz, iskolás volt és munkanélküli, mindent a fiu fizetett. :(

A lány bizonyithat igy valamit,mert szerintem semmi nem jár esküvő előttről neki,hacsak vissza nem szeretné fizetni,amit a fiu ráköltött, etette,nyaraltatta, minden hétvégén vitte ide-oda,18 éves korától, a lánynak soha nem volt egy fillérje sem.

#vagyonmegosztás #közös vagyon #esküvő válás együttélés
2016. febr. 26. 11:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Fú degáz :DD szerencsétlen pali

Hát nem igazán tudom hogy működik ez de az biztos én vigyázni fogok az ilyenekkel.

2016. febr. 26. 12:08
 2/16 anonim ***** válasza:
12%

A lány volt hülye akkor, amikor már az 1 db fogkeféjét is átvitte a csupán a te neveden lévő lakásba. A 21. században tutti nem házasodnék be egy olyan lakásba, ahol jogilag nekem semmi jogom nincs, bármennyire is szuper a kapcsolat.

Persze, engem senki nem nyaraltatott és senki pénztárcájába nem nyúltam, de a mai világban az ilyen dolgozó nők már senki nem érdekelnek.

2016. febr. 26. 12:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés az, hogy kinek a tulajdona a lakás. Ha házasság előtt vette, akkor a nőnek semmi nem jár belőle, akkor sem, ha ott lakott.

De még ha esküvő után vette volna: akkor sem szerezne a nő automatikusan tulajdonrészt, ha a férfi tudja bizonyítani, hogy a lakás ára már a házasság előtt rendelkezésére állt, vagy ha örökölte.

Akkor szerezne tulajdonrészt, ha az együttélés alatt a lakát felújították, bővítették, és ebbe a nő is beszállt anyagilag.

2016. febr. 26. 12:33
 4/16 anonim ***** válasza:
*lakást
2016. febr. 26. 12:34
 5/16 A kérdező kommentje:
A fiu önálló lakásba költözött, lehet kicsit burkoltan írtam, elköltözött a szülöktől albérletbe,amit ő tartott fenn az utolsó fillérig.Jelenleg van egy közösen vett lakásuk, amin hitel is van,az esküvő után vették, és közösen lakják,fizetik,a lány szerint ő fizeti a törlesztést,mert gondolom ha ő kezeli a közös kasszát , akkor ő fizeti, igy gondolkodik, amibe a fiu ugyanannyit belead,mindeketten nagyon jól keresnek, de nem öntik össze az összes lóvéjukat.
2016. febr. 26. 12:50
 6/16 anonim ***** válasza:

A 3. igaza van!!!!

AZ számít kinek a nevén van a lakás és ha történt felújítás a házasságban eltöltött közös évek alatt azt ki fizette. De például ha veszel egy autót a házasság ideje alatt és a Te neved alatt van, de közös pénzből fizetitek a fenntartást az már nem egyértelmű, ott már megosztott vagyon van!!!

38F

2016. febr. 26. 12:52
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Így már azért teljesen más a helyzet, ha közös lakás van! Az, hogy ki fizeti a törlesztőt, lényegtelen. Az esküvő után minden vagyon közösnek számít.

Azt nem is értem, hogy jön ide a korábbi albérlet kérdése....

2016. febr. 26. 12:56
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha a lakást az esküvő után vették hitelre, és a hitel mindketten kezesek, akkor a hitelösszeg fejében 50-50 tulajdonosok, a kezdőrészletnél pedig az számít kinek a pénzéből fizették. Ha ez szülői támogatás, öröklésből származó jövedelem, akkor az egyik fél tulajdona, ha bármelyikük bankszámlájáról történt az utalás, vagy készpénz akkor pedig közös. Ha valami lekötött betét felrobbantásával lett kifizetve a kezdőrészlet amit a házasság előtt kezdett már fizetni,akkor a házasság időpontjáig befizetett összeg nem közös vagyon, ha jól tudom.

38F

2016. febr. 26. 12:58
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
jogi tanácsadó tud segíteni. Elméletileg 5 év házasság után tényleg jár mindennek a fele ha nincs szerződés. Ha talál tanúkat akik ugyanazt mondják talán elhúzhatja a pereskedést, de mivel kulcsa nem volt, bejelentve ugyanoda nem volt, így nem nagyon hiszem hogy jár neki minden fele.
2016. febr. 26. 13:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem szükséges bejelentkeznie egy lakásba ahhoz, hogy életvitel szerűen ott éljen, hiszen lehet másik lakása is.

És az sem igaz, hogy 5 év után minden feleződik!!

38F

2016. febr. 26. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!