Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jár lakáselhagyási jog ellenér...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jár lakáselhagyási jog ellenértéke?

Figyelt kérdés

Válás kapcsán kérdezem, hogy nekem vagy a közös gyerek után jár-e lakáselhagyási jog ellenértéke? Ha igen, mennyi (hogy számítják ki)? Van még másik 2 kiskorú is, amik az előző házasságomból vannak velem. Így 3 kiskorúról kell majd gondoskodnom!

A férjem házában lakunk, ami 1/1 tulajdonában van, az anyjának holtig tartó haszonélvezeti joggal.

#válás #lakáselhagyási jog ellenértéke
2016. febr. 24. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát nem lennék a helyedben, sajnálom hogy így alakult. De szerintem ilyen nincs hogy ezért neked bárki is pénzt itéljen meg mert kiköltözöl
2016. febr. 24. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:
32%

Komolyan néha nem is értem, honnan jönnek ilyen kérdések...

Beköltözöl más házába, ott laksz ingyen, és még mikor kiköltözöl, elvárod, hogy fizessen érte?

Vicces.

Ja nem, mégsem...

A gyereknek meg majd annyi jár, ha apuka eldobja a kanlat, akkor megörökli az ingatlant. Csak győzzétek kivárni. (Meg persze ott a lehetőség, hogy végrendeletet ír, és egy téglát se kap.)

Egyébként nő vagyok, elvált, két gyereket nevelek egyedül.

Nekem a kedves exférjem akart mindenféle összeget kapni, hogy legyen miből elköltöznie/saját lakást vennie.

Meg még mit nem...

Szerencsére egy rossz házasság ilyen formában nem alkalmas arra, hogy kisemmizzenek egy embert mindenéből.

2016. febr. 24. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Ha nincs sajat tulajdonod, ahova mehetnel, akkor-- ez barkinek barmennyire is faj-- bizony kerhetsz ellenerteket. Bonyolult szamolas, ugyved ki tudja szamolni torveny alapjan. Fugg attol is, hogy mennyit eltel abban a hazban. Sot valaskor kerhetsz hazastarsi tartast is. Mindenkepp beszelj ugyveddel es kifejezetten csaladjogasszal.
2016. febr. 24. 16:49
 4/6 A kérdező kommentje:
2-es válaszolónak:sajnálom, hogy ilyen a látásmódod, hogy azt képzeled, hogy ingyen lakom, kisemmizem a drágalátos férjemet! Én fizetek mindent (kaját, rezsit, gyerekeknek mindent, ráadásul még a férjem telefonszámláit is, mielőtt eldöntöttem, hogy ebből elég), mert a férjem megsértve érzi magát és egy fillért nem ad haza!
2016. febr. 26. 12:20
 5/6 anonim válasza:
2016. márc. 2. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a ház a férjedé, akkor neked menni kell, nem kell ezért neki fizetnie. A gyerekeknek nem kell menniük, nekik joguk van maradni.

Ha akarod a gyerekeket és elviszed onnan, akkor az önkéntes távozásnak minősül, tehát semmi kötelezettség ezért a férjed nem terheli.

2016. márc. 12. 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!