Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár lakáselhagyási jog ellenértéke?
Válás kapcsán kérdezem, hogy nekem vagy a közös gyerek után jár-e lakáselhagyási jog ellenértéke? Ha igen, mennyi (hogy számítják ki)? Van még másik 2 kiskorú is, amik az előző házasságomból vannak velem. Így 3 kiskorúról kell majd gondoskodnom!
A férjem házában lakunk, ami 1/1 tulajdonában van, az anyjának holtig tartó haszonélvezeti joggal.
Komolyan néha nem is értem, honnan jönnek ilyen kérdések...
Beköltözöl más házába, ott laksz ingyen, és még mikor kiköltözöl, elvárod, hogy fizessen érte?
Vicces.
Ja nem, mégsem...
A gyereknek meg majd annyi jár, ha apuka eldobja a kanlat, akkor megörökli az ingatlant. Csak győzzétek kivárni. (Meg persze ott a lehetőség, hogy végrendeletet ír, és egy téglát se kap.)
Egyébként nő vagyok, elvált, két gyereket nevelek egyedül.
Nekem a kedves exférjem akart mindenféle összeget kapni, hogy legyen miből elköltöznie/saját lakást vennie.
Meg még mit nem...
Szerencsére egy rossz házasság ilyen formában nem alkalmas arra, hogy kisemmizzenek egy embert mindenéből.
Ha a ház a férjedé, akkor neked menni kell, nem kell ezért neki fizetnie. A gyerekeknek nem kell menniük, nekik joguk van maradni.
Ha akarod a gyerekeket és elviszed onnan, akkor az önkéntes távozásnak minősül, tehát semmi kötelezettség ezért a férjed nem terheli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!