Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen lehetőségeim vannak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen lehetőségeim vannak? (Többi lent)

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt a férjemmel, 5éve vagyunk házasok, és van egy 5éves kislányunk.

Én válni szeretnék, ő nem.

Az ok az, hogy alkoholista...

Hétvégén kora reggel felkel, mutatná a jó apuka szerepet, hogy bemegy reggeliért nekünk a boltba mielőtt felkelnénk, igen ám.. de már bűzlik a sörtől ahogy haza ér.

Ezt a jövés menést addig folytatja, mindenféle ürüggyel, amíg este haza esik full részegen, ordít, van, hogy kezet is emel, az otthoni férfi munkáit nem csinálja meg, lefekszik és alszik.

Reggel felkel megigéri hogy több ilyen nem lesz, eltelik egy nap, és újra kezdődik minden.

Próbáltam már szépen is, csúnyán is megértetni hogy ez így nem jó.

Dobtam már ki is (rám törte az ajtót)

Próbáltam hozzá úgy állni, hogy segítek és együtt kimászunk ebből.

Sehogy nem megy. Újra és újra ugyan azt a köröket fussuk.

Én ezt már nem bírom tovább..

Igen, lehet engem bántani, hogy miért szültem ilyennek gyereket stb..A kislányom tartja bennem az életet, nekem ő a mentsváram a mindenem de higgyétek el, ha újra kezdhetném az egészet, még arról is lemondanék, hogy gyerekem legyen 😭😭

Ha valaki azt írná, hogy előbb az okát kellene megtalálni, hogy miért iszik: mindenért, és semmiért.

Sajnos ilyen a vére...az ő családjukban mindenki iszik.

Mentségemre szóljon, hogy én még elég kislány voltam,(16 éves voltam mikor megismerkedtünk) nem gondoltam bele, akkor még nem is láttam a szememtől, hogy ő alkoholista, nem is tudtam hogy egy ember ennyit tud inni, úgy hogy semmi baja sem lesz belsőszervileg.

Most ott tartunk, hogy elmondtam, válni akarok de ő mindenfélével fenyeget.

-Ő nem egyezik bele, akkor nem tudok mit tenni.

-kisemmiz (itt elmondanám kb semmim sincs.. a ház amiben élünk, egy öreg bácsié, aki megengedte 6éve hogy itt lakjunk, de nincs a nevünkön)

-elveszi a lányomat (én teljesen normálisan nevelem, nekem nincs semmi káros szenvedélyem, nyugodt természetű, olyan igazi "szent lélek" vagyok.

-öngyilkos lesz (megteszi, mert az édesapja is megtette. Ott ugyan ez volt a sztori, csak annyiban volt más, hogy az anyja megcsalta az alkoholista apukát, mert nem tudott tőle másképp szabadulni és ezért a pasi öngyilkos lett)

-csinál magával valamit, amivel ágyhoz kötött lesz örökre, és ezért nekem élete végéig ápolnom kell őt, mert engem erre lehet kötelezni hivatalosan, mert házasok vagyunk (legalábbis ezt mondja)

Tehát ilyenekkel fenyeget.

Megcsalni nem tudnám, azért a gerincem még megvan..

De ez így nem mehet tovább, ha nem változik márpedig sosem fog, akkor adja meg a lehetőséget hogy tisztességesen felneveljem a kislányt de NYUGALOMBAN! Ami nekünk a legfontosabb.

Kihasználta, hogy fiatal voltam, és szerelmes (és hülye). Felvetetett hiteleket velem még az elején, ezáltal vannak tartozásaim.

Jelenleg nem dolgozom, nincs munkám de munka keresésben vagyok. Csak ő dolgozik. Én elmenni nem tudnék sehová lakni, neki kellene elmennie ha elindítom a válást. De ő nem fog elmenni, sőtt onnantól hogy elindítom, minden nap össze ver.

Én nem szeretnék már semmit, csak nyugalmat a kislányommal.. ha csak minden napra fél szelet kenyér jutna nekem, hogy a gyerekem tudjon enni, azt sem bánnám, de a fél szelet kenyeret hagy rágjam el NYUGALOMBAN.

Az anyja hiába ugyan ebben a cipőben volt mint én, mégis a fia mellé áll, ő is fenyeget engem, hogy márpedig nekem kell a fiát ápolni ha csinál magával valamit, meg nem dobhatom ki soha...

Egy fiatal egy gyermekes nő, ha el akar vállni a mai világban nem teheti meg? Sosem tudok megszabadulni? Mindent nyelnem kell?

Arról senki nem beszél hogy a gyerek fejlődésére nagyon rossz hatással van, ha azt látja hogy apuka minden nap ordít a sörtől?vagy hogy épp anyut üti?

Ez túl hosszú lett bocsánat, de jó volt kiírni magamból.

Kérem valaki írja le milyen lehetőségeim vannak hogy megszabaduljak tőle.😭

Nagyon szépen köszönöm előre is.

tegnap 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:
tegnap 23:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem egyezik bele, akkor is el tudtok válni. Nem szükséges a beleegyezése. Kisemmizni akkor tud, ha van közös vagyon, jelen esetben semmi sincs, ezzel nincs gond. A gyerekeket aligha fogja elvenni: a bíróságok anyapártiak, egy alkoholista apának semmi esélye sincs a kizárólagos felügyeletre. Az öngyilkossággal nincs mit kezdeni, ha akarja, megteszi. Viszont azzal hiába fenyeget, hogy ágyhoz kötött lesz és el kell látnod, ez nem igaz. Nincs ilyen kötelezettséged, főleg válás után.

Úgyhogy nem kell mindent elviselned, van rá mód, hogy elválj, sőt, már korábban is lett volna. Ha meg tudsz élni egyedül a gyerekeddel együtt, nyugodtan mehetsz, senki sem tart vissza. Amint lesz munkád és tudsz bérelni valami lakást, készen vagy. Viszont mivel neked ugyanúgy nincs közöd a házhoz, mint neki, ezért nem zavarhatod el onnan arra hivatkozva, hogy itt most válás van és húzzon el. Kérhetsz távoltartást, ha bizonyíthatóan erőszakos, de jobb megoldás a költözés.

tegnap 23:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs szükség a beleegyezésére...ezt illene tudni

Az öreg kit rakna ki? Téged a gyerekkel vagy a férjed?

Esélye nincs a gyereket elvenni, pláne hogy egy alkoholista.

Hát legyen öngyilkos (a leírtak alapján ez lenne a legjobb, már bocs) kit érdekel ilyenek után. Legalább nem lesz vele gond.

Ha olyat csinálni magával, akkor is elválgatsz, ő meg csinál amit akar.

Gyűjts bizonyítékokat, amennyit lehet.

Ha lesz munkád kicsit összeszeded magad.

Kérj segítséget, pl anyaotthon.

Most már nem vagy fiatal és nem csak magadért, hanem a gyerekedért is felelős vagy.

Semmi segítséged? Ha nem is odaköltözés hanem pl gyerekre vigyázz valaki amíg dolgozol...

Az anyját szrd le.

tegnap 23:11
 4/5 A kérdező kommentje:

2# mit takar a bizonyítható erőszakossága?

Nagyjából minden itt említett fenyegetését leírta nekem facebook üzenetben is.

Nyomok rajtam az ütés utáni kb fél óráig vannak, mert megtanult úgy és ott ütni, hogy nem látszódik utána semmi.

Ami esetleg látszódott, azt én lefényképeztem mindig, el van mentve.

De elég lenne a kislánnyal leülni egy kisebb beszélgetésre, minden az arcára van írva, a körmei árulkodnak (tépkedi, ha feszült), látszik rajta, hogy valami nem kerek.

tegnap 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Kezdj el mindent dokumentálni. Ments le üzeneteket, készíts hangfelvételt, videót, amit tudsz és küld el egy megbízható barátodnak. Ha megut, akkor menj orvoshoz látleletet venni. Szüleidtől nem tudsz segítséget kérni? Anya otthon lehet még megoldás. Van egy csomó segítő szervezet, aki ilyen helyzetből menekülő nőket segít, keress ilyet. Egyébként nem tud kényszeríteni se arra, hogy vele maradj, se arra hogy ápold.
ma 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!