Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezési perben a másodfoku bíróság helyben hagyta az elsőfoku bíróság ítéletét lehet felülvizsgálatot kérni?
Figyelt kérdés
2010. márc. 27. 06:57
1/14 anonim válasza:
Nem lehet.2 év után lehet újra megpróbálni.
2/14 anonim válasza:
Nem hinném,hogy érdemes.Gyerekekkel nem játszanak,másodfokon is ugyanaz a döntés..biztos nem véletlenül :)
3/14 A kérdező kommentje:
Ezt megmagyarázhatná valaki az exfeleségemnek is. Már átkellett volna adnia a kisfiamat de nem tette most mehetek a végrehajtóhoz.
2010. márc. 28. 07:54
4/14 anonim válasza:
Nem végrehajtóhoz kell menni.Amennyiben jogerős bírósági végzésed van(függetlenül attól,hogy fellebbezés van beadva ellene) arról,hogy a gyerek nálad került elhelyezésre,elhozhatod tőle akár most azonnal ő engedélye, beleegyezése nélkül.Azonban ha jól sejtem,"anyuci"nem akarja elengedni,ebből pedig sajnos a gyerek előtt nagyon csúnya balhé is lehet,amitől mindenáron megkímélném a helyedben.Menj be a gyámügyre,vidd a végzést,mondd el mi a helyzet,intézkedni fognak.
5/14 anonim válasza:
Egy bírósági végzés egészen addig érvényes,míg ellenkező határozat nem születik.Tehát a meglévő végzés érvényes,még ha fellebezett is ellene.
6/14 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam csak a végzésen rajta ül a megyei bíróság , majd küldik a városira azok meg az ügyvédnek az meg nekem. Már mondtam azt is felmegyek a megyéhez de nem adják ki a határozatot.
2010. márc. 28. 14:14
7/14 anonim válasza:
Elég szerencsétlen helyzet,viszont ebben az esetben is menj a gyámügyre,már csak azért is,mert ha esetleg veszélyeztetve van a gyerek az anyánál,biztos tennének valamit.Ezt csak azért gondolom,mert nem neki lett ítélve,ebből én azt következtetem ki,hogy nem alkalmas az anyai szerepre valamiért.
8/14 A kérdező kommentje:
Most jöttem a gyámügyről:mivel még én hozom kisfiam láthatásra amint a határozat a kezemben van ne vigyem vissza csak telefonon közöljem , hogy személyes holmiait hozza utánunk. Ha mégis konfliktus alakul ki kérjek rendőri segítséget ezt mondták.
2010. márc. 29. 11:16
9/14 anonim válasza:
Ennyire durva a helyzet? Jobb, ha felkészülsz rá, hogy a gyermek holmijaiból elég kevés fog hozzád eljutni. A tapasztalatom az, hogy jobb eséllyel végzik a kukában, semmint hogy át kelljen adni neked.
10/14 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam ezért most megyek ruhatárat mi egyebet vásárolni.Elvileg holnap lesz a nagy nap. DE van egy olyan érzésem ,hogy a hétvégi láthatásról már a rendőrök hozzák vissza kincsemet!
2010. márc. 31. 09:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!