Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek kinek mi jár, mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek kinek mi jár, mi a jogos?

Figyelt kérdés

Az ex-élettársam 2000-ben vásárolt egy házat, ami tök lepukkant volt, 2001-ben jöttünk össze és költöztem be. Felvettünk hitelt felújításra pár évre rá, amikor a gyerekek születtek (én nevemre technikai okokból mivel neki nem volt jövedelme), de neki nem volt semmi jövedelme már utána sem, igy a hitel egy részéből lett fizetve a törlesztő amit nem fordítottunk teljesen a házra +amit én kerestem, majd becsődölt a hitelünk (azóta se végrehajtó se semmi). Azt várja el, hogy a fennmaradó összeget amit a bank követel, azt felesbe fizessük - ez oké lenne, HA a felújítás utáni értéknövekedésből lenne némi részem de a gyerekekkel együtt kell költöznünk, tehát ezt a részt nem akarja, csak azt, hogy fizessek. Jogosan érzem úgy, hogy ha Ő marad a házban, akkor neki kéne fizetni is? Arra semmi esély igy se, hogy a már befizetett összeg felét visszafizesse, de már az sem érdekel.

Értelmes válaszokat megköszönök!

2015. dec. 11. 11:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ebben az esetben nem az számít, hogy mit gondolunk. Ahhoz, hogy ki tudj szállni ebből, érdemes elmenned egy ügyvédhez, aki járatos ezekben a dolgokban.

Szerintem amúgy jogosan érzed, ha marad a házban, akkor fizesse.

2015. dec. 11. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
37%
Ha nincsen semmi bizonyíték amit az ügyvédnek be tudnál mutatni hogy ezt te fizetted, számlák akkor NEM JÁR EGY KANYI SEM! Mivel nincsen mivel ellene pereskedni szóval ne is pereskedjél mivel az is a te zsebedből fog menni.. Tehát ezt magyarul szólva bukta.
2015. dec. 11. 12:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Saját bankszámlárol ment a törlesztés. Az meg elég egyértelmű hogy nem volt jövedelme. A semmi jövedelméből nem tud ugye havi 100-at kifizetni :-)
2015. dec. 11. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Legalább bejegyzett élettársak voltatok, vagy csak összeálltatok, mint a porcica a sarokban?
2015. dec. 11. 13:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem voltunk bejegyzett élettársak, szóba sem került részéről sem esküvő sem egyéb (a gyerekek után sem) én meg nem az a fajta vagyok, aki nő létére ilyet szóbahoz. Annyiból ez jobb eset, hogy mivel nekem megvannak az adóbevallások meg elég egyértelmű a jövedelem, neki meg semmi sincs, így a nem bejegyzett élettársak esetén szerzés arányában oszlik meg a vagyon (de mondom, nem a ház kell)
2015. dec. 11. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt segit egy jo kis hamvaszto.

Sajnos jogilag eleve elszurtad szerintem. Miert te koltozol ki? Koltozzon o. Ne koltozz ki.

A hiteled ugyse fogja helyetted kifizetni.

N

2015. dec. 11. 15:30
 7/9 anonim ***** válasza:

"szóba sem került részéről sem esküvő sem egyéb (a gyerekek után sem) én meg nem az a fajta vagyok, aki nő létére ilyet szóbahoz"

AKI NŐ LÉTÉRE ILYET SZÓBAHOZ... sírok... a gyerekvállalást sikerült szóbahozni, de az nem merült fel, hogy akkor jogilag is tegyétek tisztába a helyzetet. Hát így papíron akkor valószínűleg semmi nem jár neked, csak mert te szemérmes voltál szóbahozni, bezzeg ő nem szerénykedett a pénzedet elfogadni, szépen kihasznált téged.

2015. dec. 11. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:

ilyen no hulye ennyi

de most kemeny lecket kaptal azt hiszem

1 nem kozoskodsz es szulsz ha csak osszedobod a szennyest

2 jogilag rendezed a kapcsolatod vagy nem veszel fel hitelt

2015. dec. 11. 19:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak arra lennék kíváncsi, hol vannak ilyenkor a "házasság csak egy papír, nem jelent semmit" megmondóemberek?

Kérdező!

Egy nagyon jó ügyvéddel TALÁN lehetne segíteni a helyzeteden.

Menj a jogiforum.hu-ra és kérdezz körbe, hátha tud valaki segíteni.

2015. dec. 12. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!