Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermektartásdíj ügyében mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermektartásdíj ügyében mit tehetek?

Figyelt kérdés

Férjemtől jó néhány éve elváltam, 2 gyermekünk után fizet gyerektartást rendszeresen. Most az új párjával közös gyerekük fog születni, és biztos, hogy kérni fogja a gyerektartásdíj csökkentését, hogy az új gyerekét is nevelni tudja. Minimálbért keres, én így is keveslem azt, amit most vonnak tőle. Attól, hogy fizet, kérhetem a gyermektartásdíj megelőlegezését? Én nem dolgozom, de az új nője igen, akkor neveljék abból a gyereket, ezt nem fogja figyelembe venni a bíróság?

És szerintetek 19 éves lányunk esetében joggal kér a volt férjem tőlem iskolalátogatási igazolást?

2010. márc. 22. 13:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg megközelíteni a kérdést úgy, hogy gyerekről van szó. Anya vagy, s tudod mennyi minden kell a születendő gyereknek. Remélem így nem akarsz sem előleget, sem többet, sőt elfogadod, hogy kevesebbet fogsz kapni, s még egy iskolalátogatási is be kell szerezni. :)
2010. márc. 22. 16:16
 52/62 anonim ***** válasza:
100%

Joggal kér iskolalátogatási igazolást, mert ha elmúlt 18 éves és már nem nappalin tanul tovább, akkor utána már nem jár semmi.

Ahhoz, hogy mostani élettársa a volt férjeddel mit csinál, neked az ég egy adta világon semmi közöd sincsen. Ha kell születhet nekik még két gyerekük, akkor sincs közöd hozzájuk.

Semmit nem előlegeznek meg neked, mert rendesen fizeti azt, ami jár neked, de szerintem amilyen a hozzáállásod tuti nem tanul már a 19 éves lányod.

Munkáról annyit, hogy a kisfiam 1 éves kora óta dolgozom, ma már 4 éves, és elvált vagyok egyedül nevelem, tehát ha dolgozni akarsz igenis kapsz munkát csak keresni kell, és nem ingyenélőnek lenni. 27L

2010. márc. 22. 17:45
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

Mintha a párom volt élettársát olvasnám...

Én is kismama vagyok és kiakar minket csinálni.

Nagyon aljas vagy.Örülj hogy rendszeresen adja a gyerektartást ha meg neked nem elég menj el dolgozni de gondolom az büdös.

2010. márc. 22. 18:33
 54/62 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem tanultál, nem dolgozol (már jó ideje) ezért bizony, hogy ingyenélő vagy! Szégyen!
2010. márc. 22. 19:08
 55/62 sulfur ***** válasza:
95%

Az előttem válaszolók már mindent leírtak, amit e témában lehet. Csak 1 dologra hívnám fel a figyelmet. Mi lesz, ha a volt férjednek nem 1, hanem 2, vagy 3 gyermeke születik az új kapcsolatában? Minden új gyerekkel csökkenni fog a gyerektartási díj! Az, hogy nem foglalkozik a közös gyerekeitekkel, csúnya dolog. Bár lehet, hogy egyszerű okai vannak, hogy így döntött. Bár ennek ellentmond, hogy a bíróság által megállapított tartásdíjat rendesen fizeti. ( Bár, ha úgy vonják a járandóságából, nem sokat tehet ellene). Ha egyáltalán nem érdekelné mi van a gyerekeivel, nem is fizetne gyerektartást. Szerintem.

Egy kicsit azért álljunk meg a tartásdíj összegénél. Tegyük fel, hogy egy pár 2 gyerekkel boldogan él. A férj dolgozik. Nézzük a fizetnivalókat. Van ugye a rezsi, ami nem annyira létszám függő. Fűtteni akkor is kell, ha 1 ember lakik a lakásban, és akkor is ha 4. Ezen kívül 4 embernek kell megélnie a pénzből. Ez így durván azt jelenti, hogy személyenként 20 % jön ki. És pont ezt írja elő a törvény! Tehát ha ezt nézzük, a gyerekek nevelésére pont annyit fordít az elvált apuka, mintha együtt lennének! Tehát nem is igazán várható el, hogy pl számítógépet vegyen. ebből persze látszik, hogy az elvált apuka zsebében több mani marad. Pont annyi, amennyi a volt feleség része volt. Nade. Ha már nem élnek együtt, miért is fizetné ezt az összeget? Arra azért kiváncsi lennék, hogy miért is történt a válás? Ha a volt férjnek mégcsak most születik új gyereke, a volt feleségnek meg már 3 éves, lehet, hogy anyuka volt "odaadó" feleség?

2010. márc. 22. 20:53
 56/62 anonim ***** válasza:
100%

Hát srácok-férfiak, fel van adva a lecke!

Azt hiszem, ezért mondják azt, hogy nagyon kell vigyázni arra, hogy az ember kivel fekszik le gumi nélkül...

Amúgy nem egészen korrekt a hozzáállásod kérdező, hiszen már neked is van egy újabb kisgyerekedet az újabb párodtól. A volt férjed sem mondta azt neked akkor, hogy mivel lett egy új férjed (vagy élettársad), ezért ezentúl nem fizeti a gyerektartást. Ezeken gondolkozz el, és figyelmesen olvasd végig az összes hozzászóló véleményét, mert mindenki ugyanazt írja!

2010. márc. 22. 21:17
 57/62 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Fene azt az ingyenélő fajtádat...

2010. márc. 23. 16:11
 58/62 anonim ***** válasza:
100%
Úristen! Ilyen komolyan létezik?? Te milyen világban élsz??? Mit képzelsz, hogy a férjednek kötelessége rád költeni a pénzét és a harmadik gyerekére nem??? Nem fogja megelőlegezni az állam és a csökkentést is elkönyvelheted, meg is érdemled! Eltartatod magad 2 pasival...nem mondok semmit. Áhh és akkor emiatt általánosítják a nőket! Pofám leszakad. A gyermeket KETTEN kell nevelni, tehát a volt férjed igenis a születendő gyermeke nevelésébe is be fog szállni. Talán ha te is dolgoznál, akkor nem lennének ilyen problémáid és nem jelentene gondot, hogy a gyermektartást csökkentik. És igen, iskolalátogatásit teljesen jogosan kér, nem azért, mert a lányotokban nem bízik, hanem azért, mert ne haragudj, ha a volt nejem hozzáállása ilyen lenne, akkor én is kérnék. Ezt nőként mondom. Nagyon nem jól nézed a dolgokat. Nem akarlak megbántani de nyisd már ki egy kicsit a szemed. Nem csak te létezel. A volt párod pedig nem pénzeszsák, nem veheted el tőle az összes pénzét. Neki is élni kell valamiből és mostmár az új babájának is. Kicsit gondolkozz el kérlek és próbáld józanul látni a dolgokat, mert ahogy olvasom nem csak én vagyok ilyen véleményen, talán nem a válaszolók hozzáállásával van gond.
2010. márc. 23. 17:19
 59/62 anonim válasza:
100%
Mint már modták elöttem,mindenre kaptál választ.Azt azért még hozzátenném,nem vagy egy elmebajnok!!Nálad csak az a fontos hogy jöjjön a pénz.Szerinted a volt férjed kedvese miért dolgozik három müszakban? Szerintem hogy jobbá tegye az életét.Ha esetleg kevesled az anyagiakat,talán azon kellene agyalni miért nem dolgozol?Büdös a munka????Az interneten nem csak hülye kérdéseket lehet feltenni,hanem segít a munkahely keresésben. Egyébként ha nincs pénzed, mond le az internet előfizetést mert ezzel nagyon sokat megtakaríthatsz.
2010. márc. 23. 18:51
 60/62 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvastam az összes hozzászólást, és azt kell mondjam, már az első 3 kommentben megvolt a kérdésre a válasz.

De azért mégegyszer összegezzünk:

Idézet - 1.kérdés:

"Attól, hogy fizet, kérhetem a gyermektartásdíj megelőlegezését?" -> Nem, mivel rendesen fizet.

Idézet - 2.kérdés:

"Én nem dolgozom, de az új nője igen, akkor neveljék abból a gyereket, ezt nem fogja figyelembe venni a bíróság? " -> Nem, mivel az az ő saját keresete, ahhoz senkinek semmi köze (főleg Neked).

Idézet - 3.kérdés:

"És szerintetek 19 éves lányunk esetében joggal kér a volt férjem tőlem iskolalátogatási igazolást?" -> Igen, mivel ha nincs (nem kapja meg), JOGGAL kérheti a tartásdíj törlését (amit a lány után fizet).

2010. márc. 25. 21:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!