Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermektartásdíj ügyében mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermektartásdíj ügyében mit tehetek?

Figyelt kérdés

Férjemtől jó néhány éve elváltam, 2 gyermekünk után fizet gyerektartást rendszeresen. Most az új párjával közös gyerekük fog születni, és biztos, hogy kérni fogja a gyerektartásdíj csökkentését, hogy az új gyerekét is nevelni tudja. Minimálbért keres, én így is keveslem azt, amit most vonnak tőle. Attól, hogy fizet, kérhetem a gyermektartásdíj megelőlegezését? Én nem dolgozom, de az új nője igen, akkor neveljék abból a gyereket, ezt nem fogja figyelembe venni a bíróság?

És szerintetek 19 éves lányunk esetében joggal kér a volt férjem tőlem iskolalátogatási igazolást?

2010. márc. 22. 13:25
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
100%

Pedig kevesebbet fog fizetni, abba már most kezdj el belenyugodni. Már 3 gyereke lesz, 3-ról kell gondoskodnia, így a felosztható pénze 3 felé megy, tehát a tieidre kevesebb jut arányosan.

A lányát bizonyára okkal hazudtolja meg, úgy néz ki, hogy nem hisz nektek. Nem köteles mindent elhinni, amit mondodtok neki...

Az állam neked nem előlegez meg semmit, hiszen az apa rendesen fizeti, amit a bíróság megállapít. És azt is rendesen fizetni fogja, ami csökkentett összeget megállapít majd a bíróság.

2010. márc. 22. 13:45
 12/62 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj, de pl. a nagycsaládos juttatások(ingyen menza, tankönyv) van addig, míg a gyerekek tanulnak, ott is kérik az iskolalátogatási igazolást!

Nem hazudtolja meg a saját gyerekét, de ha olyan mint az anyja, akkor előfordulhat, hogy esetleg nem mond igazat...

De soha nem szerettem az ilyet!Ne a gyerekeid(csp, támogatások, gyerektartás) tartsanak el téged és magukat, te tartsd el őket!!!

A férjednek van új kapcsolata!Ahogy neked, neki is szíve joga, hogy egy 3. gyereket összehozzon az új párjával!Ez a magánügye!!!Hiába dolgozik a párja, ha szülni fog, gyedet kap, nem rendes fizetést!

2010. márc. 22. 13:47
 13/62 anonim ***** válasza:
100%

18 év felettiektől teljesen normális, hogy kérik az iskolalátogatásit.

És igen, csökkenni fog a gyerektartás, akár tetszik, akár nem, ha valakinek 3 gyereke van, akkor 3 gyerekre kell költenie, nem lehet megszabni, hogy a harmadikat tartsa el az anya. Dolgozz te is, és akkor majd lesz neked is miből. Elég gáz a hozzáállásod.

2010. márc. 22. 13:55
 14/62 A kérdező kommentje:
Csak azt kérdeztem, hogy kérhetem e a megelőlegezést, ehelyett csak pocskondiáztok hát a volt férjem mellett nem dolgoztam, ő dolgozott és ez így jó volt. A jelenlegi éllettársam festő, őneki is jó volt hogy nem dolgozok. Nem értem miért az én 3 gyerekem szívjon amiatt hogy neki születik egy új. A nője amúgy 3 műszakban jár gondolom keres annyit hogy elég legyen majd nekik.
2010. márc. 22. 13:58
 15/62 anonim ***** válasza:
100%
"Arról én nem tehetek, hogy kedve szottyant az új élettársával is gyereket csinálni."És te szülhettél ,nem dolgozol,ő fizessen továbbra is ,ne kérjen csökkentést????
2010. márc. 22. 13:58
 16/62 anonim ***** válasza:
100%
ANYÁM!!!!!!!!Ez komoly??????,,
2010. márc. 22. 14:00
 17/62 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat. De elvileg a ti két közös gyereketek szívna, a te harmadik gyerekedhez semmi köze.
2010. márc. 22. 14:01
 18/62 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne haragudj, de ilyet amit te művelsz!!!Nem tetszik, hogy így kevesebbet kapsz????Ne otthon mereszd a segged, hanem ha nem elég a pénz, akkor ,menjél dolgozz, tartsd el a 3 gyerekedet!Ne a férjed szipolyozd!Ha meg lusta vagy dolgozni, akkor ne sírjál azon, hogy kevesebb jut!!!
2010. márc. 22. 14:01
 19/62 anonim ***** válasza:
100%
* volt férjed, bocs!-.-
2010. márc. 22. 14:02
 20/62 anonim ***** válasza:
100%
18 év felet kell és köteles igazolni, hogy még iskolás. Ha nem akkor akár kérheti a tartásdíj megszüntetését. Az bíróság csökkenteni fogja a tartásdíjat. Nem előlegez semmit az állam, erre is fel kell készülnöd. Mindenféleképpen kevesebb pénzt fogsz látni, pláne ha nem kapja meg időben a iskolalátogatásit. Együttműködés nincs, akkor pénz sincs.
2010. márc. 22. 14:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!