Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tudtok erről, igaz az, hogy ha nem telt el a válás óta egy év akkor a kisbabámat a volt férjem nevére anyakönyvezik?
A hatályos jogszabályok értelmében a gyermek apjának azt a férfit kell tekinteni akivel az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott.
Ha a válás kimondása után történt a fogamzás, akkor szerintem nem a férjet jegyzik be apának. De bővebbet a Polgármesteri hivatalban az anyakönyvvezető tud mondani.
Hát itt az a helyzet, hogy nem vagy benne a törvényes 300 napban. Így a gyerek apjának a korábbi férjet kell TEKINTENI. Ez egy apasági vélelem, ami ugyan megdönthető.
Ez nem hülye rendelkezés, ez a gyerek érdekét védi. Azért van így, mert a gyerek nem láthatja a kárát annak, hogy egyik apajelölt sem akarja őt vállalni, ezért a törvény "apává teszi" valamelyiket.
A volt férjednek kellene megdöntenie az apasági vélelmet egy apasági perben, akkor automatikusan a jelenlegi férjed lenne az apa.
Igen, ez valóban igaz. Elég nehéz helyzet. Itt igazándiból a volt férjed az aki megissza a dolgok levét jelenleg, Később pedig a baba, mert egy segg az apja, hogy le se szarja, hogy gyereke lesz.
Bocsánat a fogalmazásért, csak mindig meglepődöm még a dolgokon, de kezdem rájönni, hogy már felesleges.
Nem egy másik hülye pasi miatt kell a volt férjednek pereskednie. Ha a másik pasi tenne apaságit, akkor is ez lenne a helyzet, az ő nevére anyakönyveznék, én úgy tudom.
És nem a másik pasi miatt, hiszen TI KETTEN nem védekeztetek. Válás után max. 1-2 hónappal. A törvény 300 nappal számol, nem 365-tel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!