Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A volt párom visszakövetelheti a lakásfelújításra költött pénz felét, ha nem a mi ingatlanunkat újítottuk fel?
A ház a nagyszüleimé. Ők megengedték, hogy ott lakjunk, lakbért nem kértek, de a mi feladatunk volt a ház karbantartása és tetszés szerinti felújítása.
A volt párom most kitalálta, hogy kéri vissza a pénz felét, mert az neki jár, ezen felül az ehhez felvett hitel rá eső részét is visszakéri.
Ezt megteheti, ha a hitelt én vettem fel, én fizettem, ráadásul semmi közöm sincs a házhoz?
Off: a mamád hogyhogy nem penderíti ki onnét?
A leírtak alapján a párod túl sok pénzt nem fektetett az ingatlanba, mert te fizetted ezt a hitelt, ő meg a sajátját. Ráadásul ingyen lakott ott.
Szóval aki azt írta, hogy morálisan visszajár neki, annak a konkrét tények ismeretében nincs igaza.
De azt, hogy jogilag jár-e neki valami, nem tudom.
Írtatok bármiről bármilyen szerződést? Akár a hitellel kapcsolatban, akár a felhasználásáról, akár a mamád lakásának használatával kapcsolatban?
A felújítás során eltettétek a számlákat, kinek a nevére szólnak?
Most milyen jogalapon lakik ott? (Fizet érte?)
Még valami nem tiszta. Hogy jön ki neki a másfél millió forint? Nem hiszem, hogy 3 millióba kerültek volna az általad leírt munkák. (elvileg a felét kéri).
Valami ügyvédi felszólítást is küldött, vagy csak szóban követelőzik?
Nem értem, miért pontoztatok le nullára. A felújítást teljes egészében a kérdező fizette, a párja munkanélküli volt, és ingyen lakott ott, ezek szerint kb. 8 évig. Ennek ellenére a kérdező költözött el a nagymamája házából a három gyerekkel, a pasi meg még most is ott él.
Nem értem, miért is lenne joga bármit visszakövetelni? És mégis hogy gondolja, hogy a három közös gyereket albérletben nevelő párja majd fizet neki 1,5 millió forintot? Mégis miből? És miért a kérdezőtől követeli, legfeljebb a nagymamától tudná, de az sem feltétlenül igazságos, mert szerintem ennyi idő alatt már "lelakta" a felújítás árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!