Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A volt párom visszakövetelheti a lakásfelújításra költött pénz felét, ha nem a mi ingatlanunkat újítottuk fel?
A ház a nagyszüleimé. Ők megengedték, hogy ott lakjunk, lakbért nem kértek, de a mi feladatunk volt a ház karbantartása és tetszés szerinti felújítása.
A volt párom most kitalálta, hogy kéri vissza a pénz felét, mert az neki jár, ezen felül az ehhez felvett hitel rá eső részét is visszakéri.
Ezt megteheti, ha a hitelt én vettem fel, én fizettem, ráadásul semmi közöm sincs a házhoz?
Hm..
Keszult papir rola? Ha keszult, bonyolultabb lehet a szitu, de ha nem keszult, nem nagyon van nyoma annak, hogy odaadta neked a penzt.
Nekem ő nem adott pénzt! Én vettem fel hitelt, aminek a részleteit a számlámról vonták, ebből lett fizetve a felújítás.
Ő most kéri a felújítási költségek felét és a hitel befizetett törlesztőinek a felét is.
Mindenhez akkor van joga, ha ezekről papír készült. Ha nincs papír, akkor nehezebb a dolga.
Egy jó ügyvéddel sokáig elmehet, de a vélhetően hosszú pereskedés szerintem bárkit elriaszt.
Én voltam hasonló helyzetben. Nekem volt követelésem (a tisztesség határain belül). Mi meg tudtunk egyezni, valamivel kevesebbet, mint a befektetett pénzem, visszakaptam. Hitel nem volt, arról nem tudok nyilatkozni.
Volt itt egy hasonló kérdés a napokban, csak ott saját ingatlant újítottak fel. Az ingatlan értéke a felújítással növekedett, ha nem a te tulajdonod, hanem a nagyszüleidé, akkor ők perelhetők. Eldöntheted, kiteszed ilyen atrocitásnak a nagyszüleidet, vagy megegyezel a volt pároddal, és visszaadod neki, ami őt illeti.
Kettes válaszolónak meg annyit: ezt az erkölcsi hozzáállást nem kéne propagálni.
#6-os, sajnos jartam mar igy, egy lakastulajjal (foberlovel), hogy jogtalanul kovetelt rajtam bizonyos osszegeket es raadasul ugyveddel fenyegetozott. Igy sikerult 'megegyeznunk', hogy felhivtam a figyelmet arra, hogy ha nincs papir, kb. semmire sem megy.
De fentebb lathatod azt is, hogy ilyesmirol szo sincs, a Kerdezo vette fel a sajat nevere a hitelt.
Milyen erkolcsi hozzaallasrol beszelsz tulajdonkeppen?
(#2)
Akik lepontoztatok es Wandat felpontoztatok, van barmi jogi jartassagotok? :) En evekig tanultam jogot a foiskolan, de ok, legyen, ahogy gondoljatok :)
Csak a Kerdezot ne vigyetek tevutra...
Erről beszélek:
"Keszult papir rola? Ha keszult, bonyolultabb lehet a szitu, de ha nem keszult, nem nagyon van nyoma annak, hogy odaadta neked a penzt."
Kérdés, most odaadta-e a pénzt, vagy nem? Ha odaadta, akkor (nekem legalábbis, de én zsiráf vagyok), tök mindegy, hogy készült-e papír. Amikor odaadta, akkor megbízott bennem. Én meg nem szoktam senki bizalmával visszaélni.
Ha nem adott pénzt a kérdezőnek, akkor az egész kérdést nem értem. Mert ugye a kérdésben az van, hogy a pénzen FELÜL kéri még a felvett hitel felét is, később csak hitelről van szó.
Amúgy közös háztartásban élők közösen fizetik a hitel törlesztését is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!