Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás kezdődik. Mire számíthat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás kezdődik. Mire számíthat anyám? Bővebb lent.

Figyelt kérdés

Már másfél éve különköltöztek. 300kmrel arrébb jöttünk,ő én és öcsém. apám alkoholista,nagy mennyiségű tartozás a nyakukon,főleg közüzemi,banki már nincs ahogy én tudom. Én ugyan elköltöztem már anyámtól is(16 vagyok),ugyhogy nem érint.

gyerektartást egy forintot nem fizetett soha,csak anyám telszámláját,és ő azt mondja az a gyerektartás. telefonon zaklatja őket,engem hálistennek már nem(régebben nagyon sokszor vert lilára ha részeg volt). öcsémet hitegeti,hogy elviszi és neki milyen jó lesz,neki apahiánya van már rég és hisz neki(12 éves). otthonról lop,problémás gyerek.

a vagyonmegosztás már megvolt, tanúk vannak arra,hogy külön élnek.

Válás megkezdésekor mire számitsunk?

2010. márc. 12. 17:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gyerektartás a gyerekre jár,nem adható,hanem jár.Az,hogy anyukád telefonszámláját fizeti apukád...nos,miért is?Az nem az ő dolga.

Mivel már volt vagyonmegosztás,ez könnyít a dolgokon.A közüzemi számlákat annak kell fizetnie,aki az ingatlant használja.Sőt,aki használja az ingatlant,attól lehet használati díjat kérni.Valószínűleg lesz egy válóper és mivel apukád az öcsédet magánál akarja tudni,így egy gyerekelhelyezési per is lesz.Viszont ő már 12 éves,így megkérdezik a bíróságon,hogy kinél akar élni,apunál,vagy anyunál és miért(itt,ha minden jól megy,kiderül az is,ha a gyerek befolyásolva van)?Az,hogy apukád iszik,ellene lehet hozni,sőt a testi bántalmazás,a ti esetekben a családon belüli erőszak,zaklatás ,nos ez sem mellette szól.Anno az én szüleim is elváltak és én apummal akartam élni,mert anyám élettársa molesztált és vert.Én ezzel érveltem a bíróságon.Nálunk volt pszihológiai vizsgálat is,ott az volt a lényeg,hogy a gyerek(akkor én)pl.az öcséd ebben az ügyben,kihez húzódik és melyik szülő alkalmas a gyereknevelésre.Nem tudom,hogy miért nem laksz otthon,talán ezt is megkérdezik majd.Biztosan jó ez,hogy te 16 évesen már külön élsz?Nem bántásból írom,csak nehogy apukád kihasználja és megpróbálja ezt ellenetek hozni,bár nem tudom ez lehetséges-e?Az,hogy az öcséd szenved az apukád hiányától,nos ez valahol érthető,hiszen egy gyerek normális fejlődéséhez mindkét szülő kell,mint példa.Otthonról lop az öcséd?Próbáljatok beszélni vele,mert ebből még neki is gondjai lehetnek,talán nem is szüleivel él majd,hanem jó eséllyel egy nevelőintézetbe.

Remélem megoldódnak a gondjaitok!28/n

2010. márc. 12. 20:12
 2/2 A kérdező kommentje:

szia! köszi a választ! a ház azóta már el lett adva mikor elköltöztünk,tehát az storno

én az itteni konfliktusok miatt jöttem el,párommal élek már egy éve( beleegyezés megvan,most családipótlékot intézünk) és jó nekem ahogy van :)

köszi az infokat!

2010. márc. 13. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!