Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kicsi gyerekekre hogyan hat a válás?
Ez attól is függ, mennyire tudjátok kulturáltan, békében elintézni. Egyébként rosszabb, ha folytonos feszültségben nőnek fel együtt maradó szülők mellett, mint hogyha békében elválnak a szülők. Ismertem olyat, akinek elváltak a szülei, mert nem tudtak békében egy fedél alatt élni, külön élve működött, őt nem törte meg, már felnőtt.
2015. szept. 7. 11:31
2/11 A kérdező kommentje:
Én maximálisan kultúráltan kezelném nyilván, a férjem, hát benne már nem vagyok biztos. Ő nem akar válni. Amúgy nagy feszkó nincs a mindennapokban, mert igyekszünk nem előttük megbeszélni a gondjainkat. Bár a nagyobbik lehet néha hall ezt azt, de mindkettő eléggé apás is, és féltem őket, hogy túl nagy sokk lenne számukra, és az én boldog kiegyensúlyozott gyerekeim lelki ronccsá válnának.
A gyerekek nem hülyék, csak kicsik, érzik, ha nem stimmel valami, akkor is, ha nem előttük csináljátok. Élénk emlékeim vannak gyerekkoromból, pedig 30 már elmúltam. :-)
2015. szept. 7. 11:42
4/11 A kérdező kommentje:
MEgmondom őszintén nem tudom, hogy éreznek e az egészből bármit is a gyerekek. A 2 éves szerintem biztosan nem, ő még nagyon kicsi. A nagyobbik, aki nemsokára 6 lesz, szerintem ő sem. Mert sokat vagyunk együtt 4en, járunk mindig ide oda programokra, vagy csak úgy csavarogni a városban 4en, sokat nevetünk, a férjem sokat ölelget, nem vitázunk.
Fejlődéslélektan előadásaimon egyszer megkérdeztem a gyakorló gyermekpszichológus tanárnőt/professzorasszonyt, hogy a kicsi gyerekekre milyen negatív hatása lehet egy válásnak?
Ő akkor egyből rávágta, hogy amíg megmarad a kapcsolat mindkét szülővel, addig nincs mitől félni. A gyerekek rugalmasak, könnyen megszokják az új helyzeteket, és ha netalán valami rossz dolog is történik velük, azt is hamar feldolgozzák.
Ez is ez a kategória szerintem. A családban van ilyen, unokatestvér gyerekei most 5 és 7 évesek, három éve vált el a férjétől. A gyerekek teljesen nyugodtak, kiegyensúlyozottak, kéthetente látják az apjukat, szeretnek vele is lenni, szeretnek anyával is lenni, amennyire én látom, teljesen rendben vannak. A kislány most indul iskolába, intelligens, határozott asszonyság lett belőle :) Szóval különösebben nem viseli meg őket a kialakult helyzet.
2015. szept. 7. 12:19
Gyerekek mindent éreznek. Hiszen ti vagytok nekik a világ. Érzik, hogy boldogtalanok vagytok csak azt hiszik ez a normális.
Ezért fontos, hogy normális anya,apa mintát lássanak. Megtanulják milyen egy jó párkapcsolat.
Ha boldogtalan vagy hozzátok rendbe. Ha a válás a megoldás akkor lépd meg azt. De legyél boldog, hogy a gyerekek lássák milyen egy boldog nő. Legyen mintájuk.
2015. szept. 7. 13:54
7/11 anonim válasza:
ÉN 17 vagyok és egy éve váltak el a szüleim.A mai napig azt gondolom,hogy bárcsak kisebb lettem volna mikor váltak.Azóta tönkre tettem az életem.Nagyon megviselt engem
2015. szept. 7. 23:03
miért nem akarr válni a férjed?
2015. szept. 21. 17:46
9/11 A kérdező kommentje:
A férjem azért nem kar válni, mert állítólag még szeret engem, nem is kicsit.
Hany evesek vagytok te es a ferjed?
2015. szept. 22. 15:44
Kapcsolódó kérdések: