Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kicsi gyerekekre hogyan hat a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kicsi gyerekekre hogyan hat a válás?

Figyelt kérdés
Gyerekeim 2 és (majdnem)6 évesek. Ha elválok, és hirtelen nagyban változik az életük (új városba költözés, új ovi, új bölcsi, új barátok, új bácsi anya mellett), az nagyon megrázná őket lelkileg? Szeretnék válni, de féltem őket a lelki sérüléstől, és ez visszahúz nagyon. Lehetséges ebben a korban és ilyen változások mellett törés nélkül átvészelni nekik egy válást? Köszönöm a válaszokat.

2015. szept. 7. 11:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ, mennyire tudjátok kulturáltan, békében elintézni. Egyébként rosszabb, ha folytonos feszültségben nőnek fel együtt maradó szülők mellett, mint hogyha békében elválnak a szülők. Ismertem olyat, akinek elváltak a szülei, mert nem tudtak békében egy fedél alatt élni, külön élve működött, őt nem törte meg, már felnőtt.
2015. szept. 7. 11:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Én maximálisan kultúráltan kezelném nyilván, a férjem, hát benne már nem vagyok biztos. Ő nem akar válni. Amúgy nagy feszkó nincs a mindennapokban, mert igyekszünk nem előttük megbeszélni a gondjainkat. Bár a nagyobbik lehet néha hall ezt azt, de mindkettő eléggé apás is, és féltem őket, hogy túl nagy sokk lenne számukra, és az én boldog kiegyensúlyozott gyerekeim lelki ronccsá válnának.
2015. szept. 7. 11:38
 3/11 anonim ***** válasza:
A gyerekek nem hülyék, csak kicsik, érzik, ha nem stimmel valami, akkor is, ha nem előttük csináljátok. Élénk emlékeim vannak gyerekkoromból, pedig 30 már elmúltam. :-)
2015. szept. 7. 11:42
 4/11 A kérdező kommentje:
MEgmondom őszintén nem tudom, hogy éreznek e az egészből bármit is a gyerekek. A 2 éves szerintem biztosan nem, ő még nagyon kicsi. A nagyobbik, aki nemsokára 6 lesz, szerintem ő sem. Mert sokat vagyunk együtt 4en, járunk mindig ide oda programokra, vagy csak úgy csavarogni a városban 4en, sokat nevetünk, a férjem sokat ölelget, nem vitázunk.
2015. szept. 7. 11:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Fejlődéslélektan előadásaimon egyszer megkérdeztem a gyakorló gyermekpszichológus tanárnőt/professzorasszonyt, hogy a kicsi gyerekekre milyen negatív hatása lehet egy válásnak?

Ő akkor egyből rávágta, hogy amíg megmarad a kapcsolat mindkét szülővel, addig nincs mitől félni. A gyerekek rugalmasak, könnyen megszokják az új helyzeteket, és ha netalán valami rossz dolog is történik velük, azt is hamar feldolgozzák.

Ez is ez a kategória szerintem. A családban van ilyen, unokatestvér gyerekei most 5 és 7 évesek, három éve vált el a férjétől. A gyerekek teljesen nyugodtak, kiegyensúlyozottak, kéthetente látják az apjukat, szeretnek vele is lenni, szeretnek anyával is lenni, amennyire én látom, teljesen rendben vannak. A kislány most indul iskolába, intelligens, határozott asszonyság lett belőle :) Szóval különösebben nem viseli meg őket a kialakult helyzet.

2015. szept. 7. 12:19
 6/11 Bence_ ***** válasza:

Gyerekek mindent éreznek. Hiszen ti vagytok nekik a világ. Érzik, hogy boldogtalanok vagytok csak azt hiszik ez a normális.

Ezért fontos, hogy normális anya,apa mintát lássanak. Megtanulják milyen egy jó párkapcsolat.

Ha boldogtalan vagy hozzátok rendbe. Ha a válás a megoldás akkor lépd meg azt. De legyél boldog, hogy a gyerekek lássák milyen egy boldog nő. Legyen mintájuk.

2015. szept. 7. 13:54
 7/11 anonim válasza:
ÉN 17 vagyok és egy éve váltak el a szüleim.A mai napig azt gondolom,hogy bárcsak kisebb lettem volna mikor váltak.Azóta tönkre tettem az életem.Nagyon megviselt engem
2015. szept. 7. 23:03
 8/11 anonim ***** válasza:
miért nem akarr válni a férjed?
2015. szept. 21. 17:46
 9/11 A kérdező kommentje:
A férjem azért nem kar válni, mert állítólag még szeret engem, nem is kicsit.
2015. szept. 22. 10:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Hany evesek vagytok te es a ferjed?
2015. szept. 22. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!