Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi információt kell szolgáltatnom (még) apukának a gyermekemről?
Elváltunk 4 éve.
Folyamatosan megkapom a vádat, miszerint semmi információt nem adok a gyermekről.
Amit eddig is leírtam, elmondtam, postán elküldtem, másolatban megküldtem:
szülői/fogadóóra
félévi/évvégi iskolai értesítő
orvosi papírok
iskolai szünetek
tanítók nevei/elérhetőségei, új tanítóé + fogadóóráik
előfordult, hogy igazolás a láthatás hétvégéjének elmaradására (betegségről!), amit pótolt is
bármilyen hivatalos okiratok másolatai
Hogy elköltöztünk, stb.
MIT KELLENE MÉG????
És erre miért mondja, hogy nem adok információt???
Mikor megkérdeztem, csak ezt hajtogatja, hogy soha nem adok információt...
Gondoltam, itt megkérdezem végre. NEM ÉRTEM!
Miről kellene még? Mindkét oldalról várok válaszokat!
Nem értem mit piszkeráljátok a kérdezőt.
Apuka nyilvánvalóan nem a gyerekre kiváncsi,mert akkor nem egy betanult mondatot hajtogatna,hanem megkérdezné,hogy mi a gyerek legújabb hobbija,kik a barátai stb.
Az utcán állva nehéz begyüjteni minden információt,ha nem részletezi mit is akar.Innentől fogva,meg egyszerűen nevetséges...
Ha nem hisztek nekem,hívjátok fel a tudakozót és kérjetek információt.
15.17:
ebben az esetben össze kellene költözniük,mert MINDEN INFORMÁCIÓT elmondani órákba tellik.
Egyébként egy felelős szülő,ha eljár szülői értekezetre,iskolai ünnepekre/rendezvényekre,meghallgatja a saját gyerekét,akkor elsőkézből kapja meg azokat az információkat,amiket akar.
A kérdező esetében a gyerek jár láthatásra,az apja értesítést kap mindenről,akkor mi is a gond?
Innentől fogva csak le kell ülni a gyerekkel és minden kérdésére választ kap.
Nem csodálkozom, hogy nem érted, milyen információra kíváncsi a volt férjed, ha elvileg közösen nevelitek, tehát ő is kiveszi részét a nevelésből, látja a gyerek, van a gyerekkel.
Minden levegővételéről nem tudsz beszámolni, s ő is jobban jár, ha a gyerekkel beszélget többet és őt kérdezi meg. Mert ha te el is mondod, hogy most ezzel és ezzel barátkozik, ilyen és ilyen szakkörre jár, az nem ugyan az, mintha a gyerek mondja el.
Lehet, hogy az apuka ugyan elviszi a gyereket, vele van, programot szervez neki, de nem beszélget vele semmiről, akkor hiába zsúfolja tele az együtt töltött időt programokkal, teszi tartalmassá, mégsem lesz az. De ezt az apukának kellene talán elmondani. Néha olyat is kellene csinálnia, amikor csak bohóckodnak, hogy lehetősége legyen a gyereknek megnyílnia az apja felé, hogy bízzon benne.
Ez ügyben te (anyuka) csak annyit tehetsz, hogy bátorítod a találkozásokat, jó viszonyt ápolsz az exférjeddel, hogy a gyerek lássa, hogy a családi szeretetteljes légkör megvan.
Közös programot lehetne esetleg szervezni, közös nyaralást, kirándulást vagy ilyesmit. (Bár ez lehet, hogy az új társaknak megterhelő, nem lenne megfelelő.)
Vagy csak néha elmenni hármasban valahová (mozi, színház, iskolai rendezvény)
15:21-es vagyok
Mondjad annak a faroknak, hogy írja össze a kívánságlistáját, hogy pontról pontra ki lehessen elégíteni a kíváncsiságát!
Egyébként meg tojjál az egészre! (Ha képes lesz a kívánságlistát benyújtani, arra is! :)
Az exed frusztrált. Nem a te dolgod a kikezelése.
Van nője?!?
A párom volt férje is a b...szogatásban akarja kiélni magát olyankor, amikor nincs rendben a szexuális élete.
Kedves 9:15!
Köszönöm a lényegretörő választ!
Hasonlóképpen gondoltam a háttérben húzódó problémákat! Végülis én is tévedhetek, ezért írtam ide...
Köszönöm a megerősítést!
Világosabban látom a helyzetet.
A mediációs lehetőséget is ismerem.
Ezeken az optimista célzatú dolgokon már (sajnos) túl vagyunk.
2 idegen ember!
Megkérdeztem többször és nem tud mit mondani...
A házasságom pedig igencsak meg van tépázva.
Ptk.
3:178. § [A gyermekkel együttélő szülő tájékoztatási kötelezettsége]
A szülői felügyeletet gyakorló szülőnek a gyermek fejlődéséről, egészségi állapotáról,
tanulmányairól a különélő szülőt megfelelő időközönként tájékoztatnia kell és a
különélő szülő érdeklődése esetén a gyermekkel kapcsolatos felvilágosítást meg kell
adnia.
Úgy gondolom ez így is van helyén!
Köszönöm a választ!
Én is így láttam jónak, be is tartottam.
Továbbra is így lesz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!