Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek tizenhat év együttélés után?
Ki ne koltozzetek a lakasbol a gyerekeddel! Elobb intezkedjel, menjel ugyvedhez.
Aztan hass a lelkere, az agyara is, hogy fontosabb neki egy idegen noszemely, mint a sajat vere, a sajat gyereke?!
Nehogy kikoltozzel, azert ez nem igy mukodik igazan!
Gondolom dolgoztal, te is vittel haza penzt. 15 ev hosszu ido, neked is jar penz, ugyhogy ugyved! Es ne feljel tole, legy ugyes es eros!
Kedves Kérdező!
Együttérzésem kifejezése mellett elmondanám, hogy ügyvédként jónéhány honlapon figyelmeztettem már a fórumozókat: az élettársi viszony jogi szempontból nem ad ugyanolyan védettséget, mint a házastársi kapcsolat.
Olyan fórumokra is beírtam ezt, ahol arról értekeztek, hogy ugyan már, minek is az a papír, úgyis ugyanolyan jogok illetik meg az élettársat, mint a házastársat.
Hozzászólásomat nagyon lehúzták, ledorongoltak, hogy nem jól tudom, nincs igazam: szerintük egyforma a kettő.
Nos, a Te sajnálatos eseted szolgáljon tanulságul másoknak is: hölgyeim, igyekezzetek megvédeni Magatokat, és számítsatok rá, hogy az ördög nem alszik.
Hozzátenném még, hogy az új Ptk. - ha reményeink szerint januárban hatályba lép - már az élettársaknak kedvezőbben rendelkezik majd az ilyen viszonyokról (feltéve, hogy legalább 10 éve együtt élnek és/vagy a kapcsolatból gyermek is származik), de még az új Ptk-ban sem lesznek az élettársi jogok a házastársiakkal egyenrangúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!