Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves fórumozók! Egy elvált apuka kérdése a következő: milyen jogi eszközeim vannak arra, hogy a megállapodott gyerektartáson felüli, az anyuka által éveken keresztül, a gyerekre hivatkozva elkönyörgött, magas összegű pénzt visszaszerezzem?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 23. 12:29
1/27 anonim válasza:
Semmilyen.
Magadtól adtad. Nem kényszerített rá semmi, senki.
2/27 anonim válasza:
Semmilyen. A te döntésed h adsz e a gyt-n felül pénzt vagy sem.
Kérd a bíróságon a gyerek elhelyezés megváltoztatását ha ez rendszeres.
3/27 acelsziv válasza:
ha papír nem volt róla, akkor bukó a dolog...
5/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. A pénzt én a gyerek részére szántam minden alkalommal, de ez egyértelműen nem rá lett költve. Semmilyen jogi út nincs arra, hogy az egyik oldal jóindulata kompenzálva legyen a másik oldal piócáskodásával és érzelmi zsarolásával szemben?
2015. ápr. 23. 12:43
6/27 anonim válasza:
Nem tudom, egyáltalán erről volt-e valamilyen papír?
Mert ha csak úgy odaadtad, akkor még csak bizonyítani sem tudod.
7/27 anonim válasza:
Ezt elég nehéz bizonyítani. Ezentúl tárgyi ajándékként add át a dolgokat (ruha, játék, bemész az iskolába, befizeted az ebédet stb.).
8/27 A kérdező kommentje:
Minden bankon keresztül történt, átutalással, tehát nyoma van.
2015. ápr. 23. 12:51
9/27 anonim válasza:
Hiába pontozol le mindenkit.
Olyan nincs, hogy valakinek adok pénzt és utána pedig meggondolom magam és visszakérem.
Nem kölcsön volt. Tehát nem kell visszakérnie.
Annyit tudsz tenni, hogy a jövőben nem adsz pénzt a gyerektartáson kívül. Amire szükséges van még a gyereknek, azt megveszed neki te, így biztosan nem tudja az ex másra költeni.
10/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és nem pontoztam le senkit.
2015. ápr. 23. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!