Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után mi járna nekem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után mi járna nekem? Csak kiváncsiságból kérdezem.

Figyelt kérdés

A férjemnek már megvolt a háza házasság előtt. Mikor összeköltöztünk még esküvő előtt kisebb-nagyobb felújítást csináltunk felesben. Majd esküvő után a nagyobb felújításokat nagyrészt én fizettem. Hitelt nem fizettünk, a fizetésem mindig több volt mint a férjemé. A bebútorozás nagyját is én fizettem még az esküvő előtt.

Számlával semmit nem tudok igazolni. Ha válnánk, mi járna nekem?

2015. ápr. 3. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ha nincs számlád semmiről, akkor kb semmi.
2015. ápr. 3. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
A házból semmi sem jár- Viszont a ház felújításának költsége ha házasság alatt keletkezett az felesbe megy, ahogy a bútorok is felesbe mennek.
2015. ápr. 3. 20:52
 3/5 anonim ***** válasza:

A ház a férjedé maradna, mert a házasság elött már megvolt neki, ezért mindig saját vagyon marad.

Amit az esküvö elött ráköltöttetek, az elvileg akkor felezödik, ha felesben fizettétek, ha nem, akkor a bevételetek arányában, feltéve, hoyg már együttéltetek. (meg ha tudod bizonyítani, hogy költöttél rá, mert ha a masik fél letagadja, akkor az is az övének számít bizonyíték hiányában)

Amit a házasságkötés után költöttetek rá, azok az összegek felezödnek.

2015. ápr. 3. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Hiába feleződnének bizonyos ráfordítások, ha régen volt a felújítás és a bútorvásárlás, akkor az amortizálódást le kell számítani az egészből. Legjobb, ha békésen megegyeztek.
2015. ápr. 3. 21:03
 5/5 anonim ***** válasza:

A bíróság a házasságkötés előtti együttélés idejére is kiterjeszti az élet- és vagyonközösség (vélelmét), tehát úgy tekintik, mintha már akkor házasok lettetek volna. A felújítások nem keletkeztetnek tulajdonjogot még akkor sem, ha az esetleg egy különvagyoni ingóság vagy ingatlan eladásából származó pénzből történik.

Éppen ezért válás esetén neked az ingóság fele, és az összeköltözés után esetlegesen megtakarított pénz fele jár.

Természetesen bármiben megegyezhettek, amiben szeretnétek és tudtok, a bíróság csak akkor dönt helyettetek, ha muszáj.

BTW mivel oka van a kérdésednek, azt javaslom, hogy nyiss egy bankszámlát, amiről csak te tudsz, és kezdj el gyűjteni. Ha rendeződnek a dolgaitok és nem váltok el, akkor idővel hozzá lehet nyúlni, el lehet menni belőle nyaralni, vagy akármi (nyilván év végi prémiumként kell bejelenteni).

2015. ápr. 8. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!