Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Csak úgy kíváncsiságbó...

Szülők! Csak úgy kíváncsiságból kérdezem: ti mit tettetek volna az akkori 'énemmel'?

Figyelt kérdés

Általános iskolás koromban 2 suliváltáson voltam túl. Anya elvitt egy másik iskolába, ahol a húga tanított, mert piszkáltak. Majd abban az iskolában a tanárok szálltak rám, így visszavitt a másik sulimba, ahonnan elvitt. Ott kb. 1 hónapig volt rendben minden, aztán megint rám szálltak az osztálytársaim. Nem bántottam senkit, nem szemétkedtem, csak amolyan 'áldozat' voltam.

Akkoriban a félévimet titkoltam el majd' egy hónapig, mert nem úgy sikerültek a jegyeim, ahogy elterveztem (3, valamennyi lett). Mivel a félévim eltitkolása után felment a suliba az ofőmhöz és pár tanárhoz, beszélni velük és kikészült anya a jegyeim miatt. Nehéz időszak volt ez nekem. A félévi után anya eltiltott mindentől, itthon voltam a 4 fal között egész délután, este. Csak suliban voltam. Mindennek elhordott. Ribizlitől (értitek) kezdve mindenig, hogy milyen hazudós liba vagyok, biztos lefeküdtem már nem egy pasival akkoriban, stb (pedig egyáltalán nem voltam akkor sem az a fajta. Egyszerű 'rocker csaj' voltam bakanccsal, fekete ruhákban. Nem az én műfajom volt akkor sem.) Apám is nekem állt, hogy mekkorát csalódott bennem (aki már akkor is itthon fetrengett, nem dolgozott), stb. Akkor egy hajszál választott el attól, hogy elszökjek otthonról, vagy egy kocsi elé kiugorjak, vicc nélkül.

2009 májusában öngyilkos akartam lenni, amikor anya elment fogadóórára, mert féltem, hogy ismét mit fognak mondani a tanárok (nem voltam sosem rossz, csak a jegyeim nem voltak túl fényesek). Anya nyugtatóinak a nagy részét bevettem, míg nem volt itthon, és lefeküdtem aludni. Apám eközben itthon volt, de ez mellékes. A rákövetkező 1 hétre nem emlékszem, csak annyira, hogy pszichológushoz kellett járnom, majd anyám az első alkalom után eldöntötte, hogy nincs rá szükségem, mert semmi bajom nincs.

Majd azon a nyáron súlyosbodott a migrénem (zsibbadás, rossz látás, stb.) Anya akkor elvitt kórházba és drogtesztet csináltatott ott velem az orvosokkal vérből és vizeletből.

Azóta sok rossz dolgon átmentem, de nem próbáltam öngyilkosságra gondolni (az elmúlt 1-1,5 évben). A szüleimmel a viszonyom még nem az igazi, de már sokkal jobb, mint volt.

Ti mit tettetek volna akkor a szüleim helyében? Csak úgy kíváncsiságból kérdezem :)

20l

2014. febr. 19. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:
75%
Csak azert akadt ki mert rosszak voltak a jegyeid. Pszichiaterhez vittelek volna.
2014. febr. 19. 17:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Eleve olyan kapcsolatot alakítottam volna ki a gyerekemmel, hogy ne legyen minden egyes rossz jegynél gyomoridege, hogy most mit fogok szólni.
2014. febr. 19. 18:54
 3/3 anonim ***** válasza:
85%

Jó pelda a törteneted , hogy hogyan tudja egy szulö idegileg tönkretenni a gyerekét , hogy az roncskent eljen.

Tönkretenni az eletörömöt.

Nagyon sajnalom , nekem hasonlo helyzetem volt.

A szuleim megmergeztek a mindennapjaim, egyetemre kemyszeritettek, AHELYEtt h HAGYTAk volna elni, örulni , es magamtol megtalalni az utam. Mindent tul aggodtak, tulgörcsöltek, tönkretettek a mindennapi örömeim.

Olyan volt mint egy börtön az otthonom.

Eredmeny : elvegeztem szorongva egy egyetemet, aminek semmi hasznat nem latom mert nem erdekelt igazan az adott szak, azok az evek meg csak a tanulasrol szoltak, feltem a bukastol.

Belemenekultem egy hazassagba , elváltam , 37 évesen meg nem tudom h " mi leszek ha nagy leszek" , nem tudom ki vagyok mit szeretnék, el vagyok tevedve.

Rengeteg jo lehetöseget, helyzetet es nekemvalo partnereket engedtem ki a kezemböl fiatalkoromban. , mert anyamek miatt nem voltam jelen az eletemben , a mindennapokban .

Sajnallak.

Ennek jo vege nem lesz, amikor a szulök azon vannak , h letöröljek a mosolyod

2014. febr. 19. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!