Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mióta van az, hogy ha elválik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mióta van az, hogy ha elválik egy házaspár, akkor a volt feleségnek csak jogai, a volt férjnek meg csak kötelességei vannak?

Figyelt kérdés
De kár hogy én már régen váltam! Milyen jók lettek volna nekem is a jogok kötelezettségek nélkül.

2015. márc. 17. 17:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

az én apám lelépet és egy fillért nem fizet, 20 ezres kabát a ribijének igen nekünk egy hónapra nem köhög ki enyit,

minden pasi a farka után megy kur'a nagy köteleség tudat

2015. márc. 17. 18:26
 12/22 anonim ***** válasza:
97%
Á, a kérdező csak egy talpasi rangú "férfijogi" divatharcos:-)))
2015. márc. 17. 19:22
 13/22 anonim ***** válasza:
95%
Ez nincs így. Viszont egy férfi bármikor ott hagyhatja a családját, amikor újra szabadságra, bulizásra, vagy épp másik nőre vágyik. És gyt ide vagy oda, nagyon nehéz egyedül maradni a gyerekekkel, főleg, ha a férfi még a láthatast is elhanyagolja. Nekem az összes elvált barátnőm nagyon komolyan küzd és nehezen élnek.
2015. márc. 17. 19:30
 14/22 anonim ***** válasza:
94%
Imádom, amikor az emberek nem látják át a helyzetet. Amíg neked csak havi 10 valahány ezret kell kiperkálnod, addig egy anyának másokról is gondoskodnia kell, ami nemcsak anyagi áldozat. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
2015. márc. 17. 22:35
 15/22 anonim ***** válasza:
93%
Milyen csak jogai vannak a feleségnek, elmondanád? Minimális esetben van házastársi tartás, az esetek többségében gyerektartás. Az nem a feleség joga, hanem a gyereké. Akinek apja is van, ugyebár. Igen, a házat is az asszonynak x gyerekkel szokták ítélni a galád bíróságok. Annyi kötelessége van, hogy anyagi szinten beszálljon a gyereknevelésbe. Ha nem akar láthatást, nem látogatja a gyerekeket, extrém esetben évekig le...ja. Anyu meg oldja meg. Akkor kinek milyen kötelességei is maradnak egy válás után, gyerekekkel?
2015. márc. 17. 22:48
 16/22 anonim ***** válasza:
94%

Fura, én egy elvált nőt ismerek, de ott pont fordítva van.

Apukának joga volt bulizni, csajozni, összehányni a közös ágyat...

Válás után apukának joga van megakadályozni hogy az ex ne tudjon gyerektartást megelőlegeztetni (2.000 ,forintot ad gyerektartás címén) joga van késni és lemondani a láthatást, nehogy az exfeleség tudjon túlórázni, joga van azt mondani egy ötévesnek hogy az anyja egy... ... ... és nem engedi hogy találkozzanak, fenyegetheti a nő új párját, stb.

A exfeleségnek mindezt joga van tűrni.

2015. márc. 18. 09:35
 17/22 anonim ***** válasza:
15%

Amióta a nők szentek. Mert ők sose lépnek félre. Akkor sem, ha GYK-t 90%-ban ők írják. Nem, tis sose kúrtok félre. Nektek nincsenek jogaitok, csak kötelezettségeitek. És persze a gyerek miatti önfeláldozás, és mártírkodás van. Meg emancipáció. Amit ti akartatok, de most nem megy mégse. Ti nem akartátok a gyereket?! Azzal vége, hogy megszültem, szoptattam, oszt jónapot, utána szívjon a másik? Azt hiszitek, annyira könnyű elviselni egy otthoni frusztrált "társat", aki csak arra irigy, hogy a férje dolgozni jár és emberek között van? Valahogy ez nem vot így 20 évvel ezelőtt. Akkor az anyák szerettek anya lenni. Ma ez akadálya a karriernek. Lássátok be.

És fogadjátok el, hogy akinek a gyerekét megszültétek, nem feltétenül akar nektek rosszat minden percben, reggeltől estig. Lehet, hogy el kell tartsa a családját. Jah, erre jön, hogy mennyire megterhelő otthon maradni a gyerekkel. Hányan ajánlottátok fel, hogy kedves férjem, elmegyek 3 műszakba helyetted dolgozni, maradj itthon a kicsivel. Ha ezek megtörténtek, na akkor beszéljetek arról, hogy igazi - fedelet fenntartó - kötelezettségeitek lettek. Enélkül soha.

2015. márc. 31. 12:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

17-es, nem tudom, olvasod e még a vélaszokat, de az egyik mondatrészed igencsak elárul téged. Nevezetesen az, hogy utána szívjon a másik? Magyarán mondva gyerekkel otthon lenni szerited is vmilyen szinten szívás, csak a nőktől várnád el, hogy zokszó nélkül, évekig kizárólag a családjuknak éljenek.

Külün kell választani ezeket a kérdéseket. A gyermekvállalás nagyon jó és kényelmes opció ott, ahol anyukának az egyetlen opció valami gyári szalagmunka. Viszont ott, ahol apuka és anyuka is nívós szakmával rendelkezik, informatikusok, jogászok, reklám szakemberek, vagy ilyesmi, a gyerekvállalásnál egyértelműen anyuka kerül nehéz helyzetbe. Főleg, ha mondjuk apuka olyan, hogy részéről a napi nyolc óra munkával letudva minden kötelezettsége, anyuka meg tolja egyedül nullától 24-ben mondjuk egy 40 percenként ev koraszülött mellett. És ha apuka kötelességének érzi az összes céges bulin való részvételt, az összes tanfolyamon való megjelenést, míg anyukának az utolsó haja szála is kihullik az éjszakai nem alvástól, az nem ad nagy kedvet a második, harmadik gyerekhez. Szerinted miért nem születik elég gyerek az országban? Nem a szegénység miatt, mert a legszegényebbek szülnek, mint a parancsolat. Nem, hanem az értelmiségi családokban hiányzik. Egy nő sem azért tanul, nem azért dolgozik, hogy aztán ilyen pasik, mint te értéktelen házi cselédnek nézzék.

2015. ápr. 4. 17:30
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

17-es, én pl. szeretek anyának lenni, csak elfelejtetted, hogy kicsit más világ van, mint 20 éve. Kétkeresős modell és kapitalizmus mond valamit? 20 éve volt munkahelyed, nem ilyen szinten kellett küzdeni a fennmaradásért, mint most. Sok nő karrierista, ezt aláírom, de miért is? Mert nem elég otthon üldögélni a gyerekkel, amíg apu eltart, majd egyszer gondol egyet és lelép a nagymellű szőke titkárnővel.

Félrelépünk? Igen, sok nő félrelép. De ugyanannyi férfi is. A gyerek akkor is a legtöbb esetben anyunál marad, elég kevésszer hallani, hogy anyu lelépett a fiatal titkárjával és otthagyta apura a gyerekeket. Előfordul, igen, de ez a ritkább.

Egyébként meg tényleg javaslom, hogy tölts otthon 4-5 évet gyerekekkel, megnézném, hogy irigykedsz-e a párodra, ha elmegy valahova, amikor 2 hónapja csak a zöldségesig jutottál el, meg a fél tököd odaadnád, hogy egyben aludj 2 órát. Próbáld ki, okoska, mielőtt osztod az észt.

2015. ápr. 5. 23:28
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Nah, nagyon megkaptam tőletek, a frusztráció kivillantotta a fogsor.

De legalább otthon ültök, és ráértek válaszolni.

"a fél tökét odaadni nem akaró okoska."

Ha te, nagyon tisztánlátó előző válaszoló, tudnád, hogy mennyi mindent adtam a gyerekeimnek, a feleségemnek, a családomnak, és mennyi áldozatot hoztam, hoztunk mindketten azért, hogy egy normális család maradjunk, mérhetnéd a fél tökömet napokig, aztán a végén kiderülne, hogy sokkal több az, amit adtam... Szóval szálljál le a mártírthordó lóról....

2015. ápr. 13. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!