Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a volt férjem azt akarja hogy vetessem le a férjezett nevem, mivel ő újraházasodna, kérhetem hogy akkor fizesse ki?
Elváltunk 4 éve. Én ugyanúgy x yné vagyok. A volt férjem néha napján részegen hívogatott h vetessem le nevét meg hasonló szöveg,de nem foglalkoztam vele.
Most kb 1 éve van van neki barátnője,házasságot terveznek. Az új barátnőnek nem tetszik h én még mindig a volt férjem nevét viselem. Perrel is fenyegetőznek.
Én levetetem szívesen amennyiben kifizetik nekem az ezzel kapcsolatos költségeket vmint a munkából kiseső napokat is,amig intézkedek.
De persze ez nem tetszik egyiknek sem,szerintük nekem semmi jogom viselni a volt férjem nevét.
Ez van,csak hivatalos helyeken kell használnom a frjezet nevem,amúgy meg mindenki a lánykorin ismer. Nekem nincs pénzem erre,egyedül nevelem a gyerekeket (2 gyerek),a férjem 12.000 FT gyerektartást fizet. Hivatalosan nincs semmije,minden a szülei nevén van,nek munkája sincs,a tb-jét is a szülei fizetik. A válásunkor 8.000 Ft.volt amit maga ajánlott a semmi bevételéből gyerektartásként. Azóta kétszer emelték,egyszer 10.000,és most nem rég 12.000 FT-ra. Szintén ő maga ajánlotta h a semmi jövedelméből családi segitséggel ennyit tud fizetni,vagy majd a munkabére 40%-t. De hát munkája bejelentett nincs neki.
A gyerekeket általában a mamához viszi láthatásra,ők azok akik felügyelnek rájuk nem a volt férjem. Voltam már gyámügyön hogy korlátozzam a láthatást,de nincsenek tanúim akik mellém állnának,h bizonyítsák h a volt férjem sokat iszik a gyerekek előtt is.
Hál Istennek a gyerekek lassan abba kórba érnek,hogy eldönthetik akarnak e menni vagy sem.
Nem ragaszkodok én semmilyen szinten a volt férjemhez,a nevét is csak azért viselem,mert nekem erre nincs pénzem hogy levetessem. Nem fogok gondolkozni hogy most a számlák közül ne fizessek vmit,vagy a gyereknek ne vegyek uj cipőt pl(sajnos minden hónapban van vmi,ami kell vagy az egyiknek vagy a másiknak),vagy pedig a nevemet vegyem vissza és fizessem az ezzel kapcsolatos költségeket. ha az exem kifizeti az ezzel kapcsolatos költségeket akkor természetesen leveszem,de neki esze ágában sncs ezért fizetni.
Ami fontos arra jut penz is szabadnap is
legy oszinte magaddal egyszeruen szegyelned hogy a gyerekeket maskent hivjak mint teged.
Anny sokba nem kerul ha szepen lassan cserelsz le mindent.
Mint írtam csak a hivatalos papírokon kell a férjezett nevem használnom,egyébként meg mindenki a lánykorin ismer. A gyerekek tanárnője is.
Hülyeségeket beszélsz. Ami neked nem kerül annyira sokba az nekem igen,kérlek ne turkálj az én pénztárcámban.
A kérdésemre választ kaptam már,nem kérhetem h fizesse ki a név változtatással járó költségeket,de ő sem kötelezhet h levegyem a nevét ha nekem erre nincs pénzem.
Megannyi embert ismerek, akik a volt férjük nevét viselik. Nekem furcsa, de ha nekik így jó...amúgy meg ha pénzbe kerül, nem mindenkinek van rá pénze. Anyósom se vetette le a férjezett nevét praktikuságból és a pénzhiány miatt is.
Váláskor én ingyenessé tenném a dolgot. Pontosan ugyanilyen megfontolásból és más okból nem vettem fel a férjem nevét. Egyrészt azért, mert mikor összeházasodsz változtatnod kell az összes papírodat, ha változtatsz a neveden, másrészt ha válsz, akkor ugyanez visszafele--kinek van ennyi pénze?
De pl azt megértem, hogy ha összejössz pasiként egy csajjal, aki már volt férjnél és nem a lánykori nevét viseli, akkor megértem, ha ő kéri a párját, hogy változtassa meg-főleg akkor, ha ki is fizeti a csajnak. Apukám így tett. De hogy valaki az exnejét utasítja a névváltoztatásra az nonszensz. Egyrészt mit zavarja, másrészt, hogy jön ő ahhoz, hogy megmondja, mit csináljon?
Kérdező: márpedig a gyerekeid biztonsága érdekében tenni kell valamit az ellen, hogy a férjed iszákosan vigyáz a gyerekeitekre. Valahogy bizonyítanod kell.
A gyerekek nem látják mindig hoy részeg lenne az apjuk. Legtöbbször elviszi őket reggel az anyjához,ő egész nap oda van,este mikor piásan haza megy a gyerekek már alszanak.
Gyámügyesek azt mondták a hangfelvételt nem használatom fel. Mikor ők kimennek családlátogásra,elötte küldenek levelet,vagy telefonálnak az exem meg ilyenkor nem iszik. Anyósék természetesen a fiúk mellett állnak. A kocsmába dolgozó pultos,a vendégek,és a szomszédok meg nem akarnak bíróságra járkálni. Ők "nem tudnak semmit". A gyerekek meg picik ahoz h megkérdezzék és kihallgassák őket(9 és 10 évesek),pedig tudják h az apjuk inni szokott. Nehéz helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!