Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a volt férjem azt akarja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a volt férjem azt akarja hogy vetessem le a férjezett nevem, mivel ő újraházasodna, kérhetem hogy akkor fizesse ki?

Figyelt kérdés

Elváltunk 4 éve. Én ugyanúgy x yné vagyok. A volt férjem néha napján részegen hívogatott h vetessem le nevét meg hasonló szöveg,de nem foglalkoztam vele.

Most kb 1 éve van van neki barátnője,házasságot terveznek. Az új barátnőnek nem tetszik h én még mindig a volt férjem nevét viselem. Perrel is fenyegetőznek.

Én levetetem szívesen amennyiben kifizetik nekem az ezzel kapcsolatos költségeket vmint a munkából kiseső napokat is,amig intézkedek.

De persze ez nem tetszik egyiknek sem,szerintük nekem semmi jogom viselni a volt férjem nevét.

Ez van,csak hivatalos helyeken kell használnom a frjezet nevem,amúgy meg mindenki a lánykorin ismer. Nekem nincs pénzem erre,egyedül nevelem a gyerekeket (2 gyerek),a férjem 12.000 FT gyerektartást fizet. Hivatalosan nincs semmije,minden a szülei nevén van,nek munkája sincs,a tb-jét is a szülei fizetik. A válásunkor 8.000 Ft.volt amit maga ajánlott a semmi bevételéből gyerektartásként. Azóta kétszer emelték,egyszer 10.000,és most nem rég 12.000 FT-ra. Szintén ő maga ajánlotta h a semmi jövedelméből családi segitséggel ennyit tud fizetni,vagy majd a munkabére 40%-t. De hát munkája bejelentett nincs neki.

2015. márc. 16. 21:05
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

A gyerekeket általában a mamához viszi láthatásra,ők azok akik felügyelnek rájuk nem a volt férjem. Voltam már gyámügyön hogy korlátozzam a láthatást,de nincsenek tanúim akik mellém állnának,h bizonyítsák h a volt férjem sokat iszik a gyerekek előtt is.

Hál Istennek a gyerekek lassan abba kórba érnek,hogy eldönthetik akarnak e menni vagy sem.

Nem ragaszkodok én semmilyen szinten a volt férjemhez,a nevét is csak azért viselem,mert nekem erre nincs pénzem hogy levetessem. Nem fogok gondolkozni hogy most a számlák közül ne fizessek vmit,vagy a gyereknek ne vegyek uj cipőt pl(sajnos minden hónapban van vmi,ami kell vagy az egyiknek vagy a másiknak),vagy pedig a nevemet vegyem vissza és fizessem az ezzel kapcsolatos költségeket. ha az exem kifizeti az ezzel kapcsolatos költségeket akkor természetesen leveszem,de neki esze ágában sncs ezért fizetni.

2015. márc. 17. 16:02
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Ami fontos arra jut penz is szabadnap is

legy oszinte magaddal egyszeruen szegyelned hogy a gyerekeket maskent hivjak mint teged.

Anny sokba nem kerul ha szepen lassan cserelsz le mindent.

2015. márc. 17. 16:20
 23/25 A kérdező kommentje:

Mint írtam csak a hivatalos papírokon kell a férjezett nevem használnom,egyébként meg mindenki a lánykorin ismer. A gyerekek tanárnője is.

Hülyeségeket beszélsz. Ami neked nem kerül annyira sokba az nekem igen,kérlek ne turkálj az én pénztárcámban.

A kérdésemre választ kaptam már,nem kérhetem h fizesse ki a név változtatással járó költségeket,de ő sem kötelezhet h levegyem a nevét ha nekem erre nincs pénzem.

2015. márc. 17. 17:07
 24/25 anonim ***** válasza:

Megannyi embert ismerek, akik a volt férjük nevét viselik. Nekem furcsa, de ha nekik így jó...amúgy meg ha pénzbe kerül, nem mindenkinek van rá pénze. Anyósom se vetette le a férjezett nevét praktikuságból és a pénzhiány miatt is.

Váláskor én ingyenessé tenném a dolgot. Pontosan ugyanilyen megfontolásból és más okból nem vettem fel a férjem nevét. Egyrészt azért, mert mikor összeházasodsz változtatnod kell az összes papírodat, ha változtatsz a neveden, másrészt ha válsz, akkor ugyanez visszafele--kinek van ennyi pénze?

De pl azt megértem, hogy ha összejössz pasiként egy csajjal, aki már volt férjnél és nem a lánykori nevét viseli, akkor megértem, ha ő kéri a párját, hogy változtassa meg-főleg akkor, ha ki is fizeti a csajnak. Apukám így tett. De hogy valaki az exnejét utasítja a névváltoztatásra az nonszensz. Egyrészt mit zavarja, másrészt, hogy jön ő ahhoz, hogy megmondja, mit csináljon?

Kérdező: márpedig a gyerekeid biztonsága érdekében tenni kell valamit az ellen, hogy a férjed iszákosan vigyáz a gyerekeitekre. Valahogy bizonyítanod kell.

2015. márc. 17. 22:50
 25/25 A kérdező kommentje:

A gyerekek nem látják mindig hoy részeg lenne az apjuk. Legtöbbször elviszi őket reggel az anyjához,ő egész nap oda van,este mikor piásan haza megy a gyerekek már alszanak.

Gyámügyesek azt mondták a hangfelvételt nem használatom fel. Mikor ők kimennek családlátogásra,elötte küldenek levelet,vagy telefonálnak az exem meg ilyenkor nem iszik. Anyósék természetesen a fiúk mellett állnak. A kocsmába dolgozó pultos,a vendégek,és a szomszédok meg nem akarnak bíróságra járkálni. Ők "nem tudnak semmit". A gyerekek meg picik ahoz h megkérdezzék és kihallgassák őket(9 és 10 évesek),pedig tudják h az apjuk inni szokott. Nehéz helyzet.

2015. márc. 18. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!