Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a volt férjem azt akarja hogy vetessem le a férjezett nevem, mivel ő újraházasodna, kérhetem hogy akkor fizesse ki?
Elváltunk 4 éve. Én ugyanúgy x yné vagyok. A volt férjem néha napján részegen hívogatott h vetessem le nevét meg hasonló szöveg,de nem foglalkoztam vele.
Most kb 1 éve van van neki barátnője,házasságot terveznek. Az új barátnőnek nem tetszik h én még mindig a volt férjem nevét viselem. Perrel is fenyegetőznek.
Én levetetem szívesen amennyiben kifizetik nekem az ezzel kapcsolatos költségeket vmint a munkából kiseső napokat is,amig intézkedek.
De persze ez nem tetszik egyiknek sem,szerintük nekem semmi jogom viselni a volt férjem nevét.
Ez van,csak hivatalos helyeken kell használnom a frjezet nevem,amúgy meg mindenki a lánykorin ismer. Nekem nincs pénzem erre,egyedül nevelem a gyerekeket (2 gyerek),a férjem 12.000 FT gyerektartást fizet. Hivatalosan nincs semmije,minden a szülei nevén van,nek munkája sincs,a tb-jét is a szülei fizetik. A válásunkor 8.000 Ft.volt amit maga ajánlott a semmi bevételéből gyerektartásként. Azóta kétszer emelték,egyszer 10.000,és most nem rég 12.000 FT-ra. Szintén ő maga ajánlotta h a semmi jövedelméből családi segitséggel ennyit tud fizetni,vagy majd a munkabére 40%-t. De hát munkája bejelentett nincs neki.
Mi az, hogy az új nőnek nem tetszik? Neki semmi köze hozzá. Ha úgy gondolja hogy van, menjen csak a bíróságra vagy ahová akar, majd jól képen röhögik. ;)
A volt férjed szégyellheti magát ha annak ellenére hogy szinte semmit sem fizet, még anyagi terheket akasztana a nyakadba, mindezt követelve.
Ne foglalkozz velük. Jogodban áll a nevedet megtartani, ne ők turkáljanak a zsebedben. Nincs joguk ilyenre kötelezni - az új nőnek pláne nincs. Ha meg átmenne a dolog zaklatásba, jelentsd fel őket.
Nem olvastam el a válaszokat, így bocsi, ha már írták.
Nem kérheti, hogy ezt megtedd. Nagyon extra dolog kell ehhez (bűncselekmény).
Persze, ha te privát megállapodsz vele, hogy ha kifizeti a költségeidet, ha lemondasz róla, akkor azt lehet.
Hivatalosan ilyen nincs.
Ciki es szegyen az ex nevet viselni
Komolyan hozza akarsz egesz eletedben tartozni?
Ne az neje vagy nevben
En azonnal a pasival dobnam az nevet.
Talan valahol ragaszkodsz hozza igy az nevehez is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!