Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a volt férjem azt akarja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a volt férjem azt akarja hogy vetessem le a férjezett nevem, mivel ő újraházasodna, kérhetem hogy akkor fizesse ki?

Figyelt kérdés

Elváltunk 4 éve. Én ugyanúgy x yné vagyok. A volt férjem néha napján részegen hívogatott h vetessem le nevét meg hasonló szöveg,de nem foglalkoztam vele.

Most kb 1 éve van van neki barátnője,házasságot terveznek. Az új barátnőnek nem tetszik h én még mindig a volt férjem nevét viselem. Perrel is fenyegetőznek.

Én levetetem szívesen amennyiben kifizetik nekem az ezzel kapcsolatos költségeket vmint a munkából kiseső napokat is,amig intézkedek.

De persze ez nem tetszik egyiknek sem,szerintük nekem semmi jogom viselni a volt férjem nevét.

Ez van,csak hivatalos helyeken kell használnom a frjezet nevem,amúgy meg mindenki a lánykorin ismer. Nekem nincs pénzem erre,egyedül nevelem a gyerekeket (2 gyerek),a férjem 12.000 FT gyerektartást fizet. Hivatalosan nincs semmije,minden a szülei nevén van,nek munkája sincs,a tb-jét is a szülei fizetik. A válásunkor 8.000 Ft.volt amit maga ajánlott a semmi bevételéből gyerektartásként. Azóta kétszer emelték,egyszer 10.000,és most nem rég 12.000 FT-ra. Szintén ő maga ajánlotta h a semmi jövedelméből családi segitséggel ennyit tud fizetni,vagy majd a munkabére 40%-t. De hát munkája bejelentett nincs neki.

2015. márc. 16. 21:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelezhet rá, hogy levetesd. Mondd meg neki, hogy nyugodtan beperelhet (bár a per "kissé" drágább lesz mintha kifizetné azt a pár ezret). :) Szóval ez üres fenyegetés, és marhaság ahogy van. Ha az új nő a 4. felesége lenne, akkor az előző 3 is simán lehetne még kovács jánosné, megengedi a törvény. :)
2015. márc. 16. 21:10
 2/25 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem akarod nem veszed le a nevét. Ő attol még ugyanúgy megnősülhet bármikor, a nevedhez az új asszonynak semmi köze.
2015. márc. 16. 21:10
 3/25 anonim ***** válasza:
60%
Kérheted hogy kifizesse ha neked nem tellik rá. De szerintem a válás után nem célszerű hordani a volt férj nevét.Én törvény által ingyenessé és kötelezővé tenném a névváltoztatást.Ez így lenne fair.
2015. márc. 16. 21:11
 4/25 anonim ***** válasza:
93%
Ő nem kötelezhet a név megváltoztatására, te nem kötelezheted az anyagi rész kifizetésére. De megegyezhettek ebben, mond el neki ezt. Ha az menyasszonyának ez fontos akkor megoldják az anyagi részt.
2015. márc. 16. 21:16
 5/25 anonim ***** válasza:
91%
Ha férjednek olyan különleges és egyedi neve van, hogy az országban egyetlen más ember sem viseli ezt a nevet, akkor még érteném. Téged a volt házasságotok alapján jogilag megillet a jelenlegi neved, annak idején ezt ő feltehetőleg nem ellenezte.
2015. márc. 16. 21:17
 6/25 A kérdező kommentje:

Hát ha a válás kimondásakor ingyenesen visszakaphattam volna a régi nevem,akkor természetesen mér rég nem viselném a férjem nevét.

Nekem erre nincs pénzem,többször meg is mondtam neki/nekik. Ráadásul most olyan munkahelyen dolgozom ahol ha nem megyek be akkor arra a napra nem kapok fizetést(kocsmában púlt mögött). Örülök h legalább ez a munkám van,és ugy ahogy el tudom tartani magunkat,nem hogy még több ezret fizessek azért mert az uj barátnő hisztitik a nevem miatt.

Anyagilag persze megtehetné h kifizeti az ezekkel kapcsolatos költségeket,meg azt is h több gyerektartást fizessen! De ő azt hiszi h azzal h csak ennyi gyt-t ad,meg perrel fenyegetnek velem szúr ki. Pedig a gyerekeivel.

2015. márc. 16. 21:18
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor nincs jogod viselni a ferjed nevet, ha arra meltatlanna valsz.(pl buncselekmenyt kovetsz el,azaz szegyent hozol a nevere)

Minden egyeb esetben csak rajtad all, hogy megtartod-e a nevet vagy sem .Akar tetszik nekik, akar nem.

2015. márc. 16. 21:19
 8/25 A kérdező kommentje:
Nem mondanám h annyira egyedi neve van,de kisvárosban lakunk(pár éve nyilvánították városnak,előtte falu volt) így ha az uj barátnő is így veszi fel a nevét,akkor a volt anyósom,vmint neki az anyósa,én és az uj feleség is x yné lenne.
2015. márc. 16. 21:22
 9/25 anonim ***** válasza:
89%

4:28. § [Névviselés a házasság megszűnése vagy érvénytelenségének megállapítása után]

(1) A házasság megszűnése vagy érvénytelenségének megállapítása után a volt házastársak a házasság fennállása alatt viselt nevet viselik tovább. Ha ettől valamelyikük el kíván térni, a házasság felbontása vagy érvénytelenségének megállapítása után az anyakönyvvezetőnek bejelentheti. Ebben az esetben sem viselheti a volt feleség a volt férje nevét a házasságra utaló toldással, ha azt a házasság fennállása alatt nem viselte.

(2) A bíróság a volt férj kérelmére eltilthatja a volt feleséget a házasságra utaló toldást tartalmazó névviselésétől, ha a feleséget szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

(3) Újabb házasságkötés esetén a feleség, illetve a férj a korábbi házasság alatt viselt közös házassági nevet tovább viselheti, azzal az eltéréssel, hogy a feleség a volt férje nevét a házasságra utaló toldással nem viselheti, és ez a joga akkor sem éled fel, ha újabb házassága megszűnt.

Ez itt a lényeg, nem amit a volt férjed mondott ... :)

2015. márc. 16. 21:28
 10/25 anonim ***** válasza:
60%
Szarjál bele ahogy eddig is. :D Majd megunják :D Mit gondol? Csinál neked két gyereket aztán köddé válhat? Vagy levegővé? Hogy akkor majd nem tudja senki, hogy neki két gyereke van és így nem ég a kedves újdonsült nője? Ugyan már.. röhögj egyet aztán felejtsd el, felesleges őrleni magad ezen.
2015. márc. 16. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!