Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után mihez kezdetek?
pedig én csetes oldalon ismertem meg annak idején a 2. férjem :)
gyaloglo.hu
nézz rá és legalább esténként nem unatkozik az ember :)
Én is elvált édesanya vagyok, kisgyerekkel.
Válás után (amit én kedeményeztem és ma sem tenném másképpen) folytattam az életemet ugyanúgy, ahogy addig.
A munka mellett teljesen rám szakadt a háztartás minden gondja- és nemcsak a "klasszikus" női házimunkák, hanem elsősorban az okozott gondot, hogy egyedül kell mindent megcsinálni, megszervezni- főleg a gyermekfelügyelet terén.
Házasságban el sem tudam képzelni, hogy mennyire nehéz lesz sakkozni az idővel, megoldani a bölcsis-ovis szüneteket, szabadságolást, betegségek idejét, mindenféle programokra, orovosi vizsgálatra odőt szakítani, de ugyxanígy mondhatnám, hogy az autó szervízelése, ügyintézések, nagybevásárlás is erősebb szervezést és logisztikát igényel és mindenhová vihetem magammal a gyermekemet.
Annyi előnye azért lett a dolognak, hogy tényleg jobb szervezővé váltam, jobban és hatékonyabban tudtam beosztani az időmet.
A barátnőim közül nekem is "elkopott" 2 satbilnak hitt barátság- de maradt még számomra fontos emberi kapcsolat.
Szoktunk beszélgetni, ritkán közös programot csinálni- de a gondjaimat, a gyermekemért menni, vigyázni rá szünetben stb. továbbra is egyes egyedül nekem kell megoldani, ebben nem számíthatok továbbra sem senkire (nem is erre használnám a barátságaimat, de a barátnőim is dolgozó emberek...)
Igen, a nagy hajtás valamennyire eltereli a figyelmemet arról, hogy milyen jó lenne, ha engem is meghallgatna valaki (lehetőleg olyan "sorstárs vagy társ/pár, aki bele tud érezni a helyzetembe), de ez nem adatott meg- így magamban tartom.
Alapvetően erős embernek tartom magam, így azért esténként nem szokott rámtörni a sírógörcs vagy derpesszió sé nagyon jó ellenszere ennek (is) a sport/mozgás, a hétvégi kirándulás a gyerekekkel ismerős házaspárral stb.- és nem tudom más hogyan csinálja, de felelős, teljesállású munka mellett igenis oda kell tennem nekem magam hétköznap éjszaka is ahhoz, hogy a háztartásunk igényes és tiszta maradjon, ne hétvégére halmozódjon fel pl. mosás-vasalás, legyen egészséges étkezés stb.
A kicsit leteszem aludni kb. 1/2 9-kor (előtte munka után azért ő az elsődleges, beszélgetünk, játszunk, igyekszem minőségi, hasznos időt vele tölteni, hétköznap úgyis scak pár óra jut- aztán vacsora, esti mese stb.- ebben a kb. 17-20 óráig időszakban nincs más a fókuszban)- utána jön még a hétköznapi háztartási munka felosztva napokra.
Egyik nap beteszek két adag mosást és pl. húst sütök másik nap pl. vasalok vagy pakolok számlákat stb.- így a hétvége nekem is inkább a közös programokról, pihenésről szól (már amennyire kisgyermekkel lehet) és szorítok egy-egy nap a héten időt magamra is: ilyenkor késő este beülök egy kád vízbe egy könyvvel vagy valamilyen arcmaszk-testápolás stb.
Hogy ebbe a körforgásba másnak hogyan fér bele még a csetelés vagy a netes ismerkedés azt nem tudom- nekem nem férne bele, csak ha elhanyagolnék valamit, amit nem szeretnék egyelőre.
Egyébként miért mennél egyedül? A gyerekeiddel is tudsz menni egy csomó helyre? (jó, az éjszakába bulizni nem, de gondolom nem ez lenne a cél- ismerkedni még akár kirándulóhelyen, gyermekprogramon, szabadtéri rendezvényen, Városligetben, kirakodóvásáron stb. is lehet).
Nem tudom, mióta vagy egyedül- de érdemes megtapasztalni a következő kapcsolatba való gyors belevágás előtt, hogy egyedül hogyan boldogulsz- hidd el menni fog :)
Nem tudom, hogy tőlem kérdezed-e, hogy hol a gyerek apja.
3. (hosszú) válaszoló vagyok.
Elváltunk.
Külföldre költözött.
Ritkán látja a gyermekét.
A mindennapokban semmilyen tekintetben nem számítok rá, anyagilag sem, mielőtt valami belekötne.
Ha csak magamat nézném, elvált nőként, feleségként nem tartanám vele a kapcsolatot. A közös gyerekünk érdekében igyekszem korrekt és normális lenni.
Igen, hihetetlenül nehéz.
Miért kérdezed? Miért szeretnéd ezt tudni?
Szerintem az a "normális", ha egy házaspár elválik, hogy a napi kapcsolat a volt házasfelek között megszűnik.
Az jó, ha a gyermek érdekében pl. együtt tudnak működni pl. nyári szünet idején vagy oviba-iksolába hozni-vinni stb., ne adj Isten a volt férj még anyagilag is vállalja a rá kiszabott fizetési kötelezettségét.
Nálunk nem így történt.
Külföldről nem lehet hetetne-kéthetene ideutazni, értelemszerűen a kisgyermekemet nem küldöm el egyedül oda (tudom, vannak már guard szolgáltatás sokhelyen), én nem tudok és nem akarok vele együtt utazni (nem mi költöztünk el, így jogilag sem aggályos).
Ezzel együtt úgy érzem, hogy jelenleg is értékes, értelmes, tartalmas életet élek- a gyermekemmel kis családként, a munkámban stb.
Társ nélkül ugyan, de ez is az én döntésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!