Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy válás be tud gyógyulni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy válás be tud gyógyulni "hegek" nélkül vagy mindig nyoma marad?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy idő kell, és azt is ha már válás van, ott már nem működött a dolog... De a szememben az lett volna az ideális ha helyre lehetett volna hozni a dolgokat úgy, hogy olyan legyen mint rég. Vagy mégjobb...

Akiknek már helyreállt az életük válás után, esetleg új párjuk is van - hogy érzik? Nem ábrándoznak néha a múlton? Nem hagyott bennük mély nyomot a csalódás?

2015. márc. 12. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Hagyott nyomott mindkét válásom. De ez természetes. Néha még vannak rémálmaim is miatta. Viszont a lehető legjobb döntés volt mindkét esetben a válás és azóta sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok. "Elrepülhet fejünk fölött a rossz gondolatok madara, de fészket ne rakjon rajta". Ha eszembe jut amúlt, mindig elhessegetem.
2015. márc. 12. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálam nem gyógyult be. Sokáig voltunk házasok és 4 éve váltunk el. Nagyon nehéz elfogadnom, hogy a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem sikerült megjavítani. Sokszor rettenetesen fáj.
2015. márc. 12. 12:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat...

Én is úgy érzem néha, hogy a válással az egyik részünk odalett. Lehet élni amputálva is, persze, de megérzi az ember míg él...

Mások is így élik meg?

2015. márc. 12. 13:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Én lezártam az életemnek azt a szakaszát, új életet kezdtem mással, akivel boldog vagyok. Nem vágyom vissza a múltba.

Elfelejteni természetesen nem fogom az együtt töltött időt (14 év), sok szép emlékünk volt, szerettük egymást. Ezért is törekedtünk mindketten arra, hogy jó viszonyban váljunk el. Köztünk nincs harag, mindenről tudunk a mai napig beszélni, összekötnek az elmúlt évek és a közös gyerek.

2015. márc. 12. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Én kb. 3 év alatt jutottam el a totális közömbösségig a volt férjemmel kapcsolatban. Először persze nagyon a lelkemre vettem, magamat hibáztattam, annak ellenére, hogy ő csalt meg, majd semmizett ki a válás során. Lassan álltam talpra, emberileg és anyagilag is, de sikerült. Amikor felvetette, hogy kezdjük újra, már én mondtam nemet. Ma egyszerűen régi ismerősként kezelem, évente ha egyszer beszélünk.
2015. márc. 12. 13:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Én sem a múltba való visszavágyásra gondoltam...hanem a szép emlékekre és arra a fájdalomra, amit a kapcsolat hoz és ami végül a váláshoz vezet...
2015. márc. 12. 13:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki máshogy éli ezt meg. Nekem pl. azért nagyon fáj, mert emberileg közel álltunk egymáshoz, ismertük egymás érzéseit, gondolatait, nem volt semmi tabu egymást előtt, mégis annyira különbözőek voltunk, hogy nem működött. Viszont nehéz találni ismét egy olyan társat, akire az ember szinte rá meri bízni az életét és még a párkapcsolat is sínen van.
2015. márc. 12. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:

a részed

mind az marad

rajtad áll h mit kezdesz vele

heg/seb is csak akkor marad ha te azt akarod

a válás után pont úgy mint a gyásznál vannak lépések

át kell élni őket

2015. márc. 12. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!