Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Házas vagyok, de már különélün...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házas vagyok, de már különélünk, mi történik ha születik egy gyereke a feleségemnek mástól? Az én nevemet kapja automatikusan?

Figyelt kérdés
Szoval részletesebben a helyzet, jelenleg még házas vagyok, van egy közös kislányunk, de külön élünk már mert megromlott a kapcsolatunk, 2 hetente hétvégén nálam a kislányom, a válásra egyenlőre nincs pénz, a feleségemnek már van új pasilya, mi történik ha teherbe esik tőle?
2015. márc. 14. 12:31
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
82%

Azert tok logikus, mert a gyerek erdekeit nezik, akinek kell egy apa jogilag... es mivel a no hazassagban el... nem a szomszedra tesis! a jogi feleloseget, hanem a ferjre.

Amugy semmit nem kell fizetni a gyerek utan, Amig ez a vizsgalat zajlik, ha kiderul ki az Apa, az fizet mindent, meg a perkoltseget is! No para, nem tud megszivatni.

2015. márc. 14. 14:08
 32/48 A kérdező kommentje:
Remek, akkor tejes a boldoság az elöttem szoló megkoronázta a kérdés lényegét. Amugy 33-as..... igen..
2015. márc. 14. 14:12
 33/48 anonim ***** válasza:
92%

Az anyuka sem hibás. Eygszerűen, amíg házasságban él, a férjet tekintik hivatalosan apának. Hiába mondja az anyuka, hogy nem.

Egy kivétel van az új Ptk. alapján:

"Az új Polgári törvénykönyv lehetőséget ad a gyermek születése előtt is megindítható apaság vélelmét megdöntő nemperes eljárásra. A vélelmezett apa, az anya és a gyermeket magáénak elismerni kívánó férfi konszenzusa esetén bizonyítás lefolytatására - az érintettek meghallgatásán túlmenően - nincs szükség."

[link]

2015. márc. 14. 14:14
 34/48 anonim ***** válasza:
Jelenleg Te szivathatod meg ot, mivel meg gyerektartast sem kell fizetned a verszerinti gyereked utan, ugyanis meg nem valtatok el! De gondolom a sajat gyerekedtol nem sajnalod.
2015. márc. 14. 14:20
 35/48 A kérdező kommentje:
Igen, fizetem...... nyilván a sajátomért.
2015. márc. 14. 14:56
 36/48 anonim ***** válasza:
84%
A gyereknek nem az anyánál van a helye, hanem annál a szülőnél, aki jobban képes gondját viselni minden szempontból.
2015. márc. 14. 15:02
 37/48 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges ilyesmin gondolkodnod, gyerektartast valas utan kell fizetned. Szoval jelen esetben, ha szuletne a feleseged kapcsolatabol egy gyerek, es a nevedre kerulne, akkor sincs semmi, mert jogilag hazas vagy! De mint irtad ez csak feltetelezes, meg nem terhes...
2015. márc. 14. 15:10
 38/48 anonim ***** válasza:
81%

Igen, a "te tyúkod tojta" elv miatt a te nevedre kerül.

Le kellene rendezni ezt a válás dolgot minél hamarabb.

2015. márc. 14. 15:17
 39/48 anonim ***** válasza:
95%

Rettenetes, hogy mennyi idióta, primitív , ostoba ember van itt. Vegyétek már a fáradtságot és nézzetek utána az idevonatkozó törvénykönyvben, mi van odaírva. Az, hogy nektek nem tetszik, attól még az úgy van. De le is lehet sétálni a helyi anyakönyvezetőhöz, esetleg fel is lehet hívni, el fogja mondani.

HA HÁZASSÁGBAN ÉL A FELESÉG AKKOR A FÉRJÉ A GYEREK AKÁRKI CSINÁLTA. VÁLÁS UTÁN 300 NAPIG IS A VOLT FÉRJÉ A GYEREK. EZT MEGVÁLTOZTATNI KIZÁRÓLAG BÍRÓSÁGI ÚTON, APASÁG VÉLELMÉNEK MEGDÖNTÉSÉVEL LEHET.

2015. márc. 14. 15:20
 40/48 A kérdező kommentje:
lényegében ha asszony nem vallja be h nem tőlem van és perre viszem a témát és kiderül hogy valóban nem tőlem van akkor ő fogja a rövidebbet huzni...
2015. márc. 14. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!