Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért csinálja ezt? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csinálja ezt? Miért kell velünk ilyennek lennie?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel 8 éve vagyunk együtt, van két gyönyörű kislányunk. Tavaly megbeszéltük, hogy kis szünet, mert besokalltunk, és addig ő elköltözik.

Sokszor találkoztunk, volt, hogy itt aludt. És rákérdeztem, nem e akar visszajönni, nem válaszolt!

Pár hete azonban olyan szinten bunkó velem is és a gyerekekkel is. Olyan trágárul beszél mindhármunkkal, hogy ilyet még nem hallottam senkitől, de pláne nem egy apától!

Pár napja közölte, válni akar. Mondtam neki, hogy talán jobb is így!

De akkor miért jön ide kétnaponta kajálni? Hozza a szennyesét....

Komolyan ilyenkor szinte egész nap csak bőgni tudnék! Nem értem miért ilyen!

És nincs senkije! Ez biztos!

Ma leültünk megbeszélni a válást, és ledöbbentem!

Ő havonta 240ezer ft körül keres. Ebből jönne le a gyerektartás! De ő 150-el számol, ami az alapbére, de jóval többet keres. Így 60ezer lenne a gyerektartás. De ez szemétség! Én ha volt megtakarított pénzem, odaadtam neki, csekkekre, hogy én is beleszáljak! De ő soha semmit nem vett a kicsiknek, se ruhát, se játékot, semmit! Azt akarja, írjam alá így a papírokat!

Mi a véleményetek az egész helyzetről?

2010. febr. 12. 11:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

szia!

"De akkor miért jön ide kétnaponta kajálni? Hozza a szennyesét.... " egyértelmű, mert Te engeded neki. A jelen helyzetben 99%ban ésszerűbbnek tartom a válást, mint a további marakodást, de ha ennyire egy tökfej, hogy a gyerektartáson már most így garasoskodik, akkor csakis a válás. Anyagilag nem jössz ki jól, de a nyugalom jelen esetben a legfontosabb!

2010. febr. 12. 11:59
 2/16 anonim ***** válasza:

Hát én azért nem lennék annyira biztos abban, hogy nincs senkije. De még ha nincs is, azért csinálja ezt, mert neki ez a lekényelmesebb. Főzöl rá, mosol rá, ő meg élheti az arany életét, nincs kötelezettség, nem kell a gyerekre vigyázni stb. Ez egy sz@r alak. Már bocsánat.

Azt meg, hogy mennyi gyerektartást fog fizetni, nem ő találja ki, hanem a bíróság. Bár függ attól, hogy papíron mennyi van. Mert hiába keres 240-et, ha papíron csak 150 van. Akkor a 150 alapján határozzák meg a gyerektartást.

Ne írj alá semmit. Minél hamarabb menj be bíróságra, minden héten van panasznap. Ott elmondanak mindent ingyen. Ha te akarod beadni, még a keresetet is segítenek megírni. De ha te adod be, akkor a 12 ezer forintos illetéket is neked kell fizetni.

2010. febr. 12. 12:00
 3/16 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem hiba volt, hogy elköltözött. A házasság nem arról szól, hogy jóban rosszban, betegségben, szegénységben stb? Vagyis bocs, erről kellene szólnia, de a mai emberek úgy vannak vele, ha nem megy, elválunk. Szerintem ezt már kár tovább bonyolítani, lehet tényleg jobb, ha elváltok. A bíróság pedig majd eldönti, mennyit kell fizetnie.
2010. febr. 12. 12:00
 4/16 anonim ***** válasza:
17%
Azért 60.000 gyerektartás ellen ne rinyáljál már.. az,hogy te adtál neki, nem kell felhánytorgatni..
2010. febr. 12. 12:10
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A 60000 Ft elfogadható gyerektartásnak, de inkább vonasd a béréből, mert hátha később ennyit sem akar adni. Én 50ezret kapok a két gyerekre, vagyis önként szoktam visszautalni az e fölötti összeget, mert mégiscsak a gyerekem apja, és ha akarja, úgyis azt is a gyerekekre költi. Nyilván nem szeret, tehát itt csak a válás a megoldás. Semmikép nem moss, főzz rá viszont, ez olyan megalázó.
2010. febr. 12. 12:11
 6/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is fogadd el a 60ezret, mert a bíróság sem hiszem, hogy ennél többet megállapítana. A bíróság is csak a bejelentett jövedelmét veszi figyelembe és gyermekenként a 15-25%-át szokták megadni, de az összes levonás a béréből nem lehet több mint 50%. Nagyon kicsi az esélye, hogy 60ezernél többet megállapítana a bíróság és ha nem békében váltok el, akkor elképzelhető, hogy akár 1-1,5 évet is kell várnod az első folyósításra és addig is el kell tartanod egyedül a gyerekeket.
2010. febr. 12. 12:16
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia!ettöl a naptól fogva,én nem mosném a ruháját,nem adnék neki fött kaját az tuti.mond meg neki,hogy külön menetetek,fözzön mosson magára és kész.ez veled szembe nagyon megalázó!a gyerektartás meg szerintem elég jó,de ha papiron csak 150-et keres,akkor a biroság lehet hogy még ennyit sem állapit meg.sok eröt és kitartást neked!

(Zsoka)

2010. febr. 12. 12:18
 8/16 anonim ***** válasza:
A 60 ezer szerintem sem rossz két gyerekre. Én pénzügyes vagyok egy kft-nél, és van egy kétgyerekes 'apukánk', dettó ez van, mint nálatok. 250 ezret keres, de "papíron" csak 90 ezret. És én utalom anyukának a számlájára (bírósági végzés alapján) a 2x15 ezret, azaz 30 ezret a két gyerekére. (Persze ő ezeken kívül viszi a gyerekeit ide-oda, nyaralni, síelni, és sok mindent vesz nekik pluszban).
2010. febr. 12. 12:37
 9/16 anonim ***** válasza:
78%
Oké, hogy a 60 ezer nem rossz, de ha nem lesz róla papír, akkor simán megcsinálhatja, hogy nem adja. Akkor megint bíróságra kell menni. Szóval én a tutit választanám, mégha kevesebb is, és aztán ki tudja, lehet hogy ezen kívül még segíteni fogja a gyereket.
2010. febr. 12. 12:40
 10/16 anonim ***** válasza:
gondolom azért akar hirtelen válni mert van valakije. Hidd el hogy van, vagy ha még nincs is konkrétan de kiszemelt nő már van. az meg hogy te még mindig mosol rá (pedig elköltözött már rég ) a te hibád, jól kihasznál ameddig csak lehet. az hogy soha semmit nem vett a saját gyerekeinek az meg megint csak a pasit jellemzi. hát mit nem mondjak "ideális" pasinak szültél két gyereket. szerintem írd alá a papírokat és válj el tőle amilyen gyorsan csak lehet.
2010. febr. 12. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!