Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálja ezt? Miért kell velünk ilyennek lennie?
Sziasztok!
A férjemmel 8 éve vagyunk együtt, van két gyönyörű kislányunk. Tavaly megbeszéltük, hogy kis szünet, mert besokalltunk, és addig ő elköltözik.
Sokszor találkoztunk, volt, hogy itt aludt. És rákérdeztem, nem e akar visszajönni, nem válaszolt!
Pár hete azonban olyan szinten bunkó velem is és a gyerekekkel is. Olyan trágárul beszél mindhármunkkal, hogy ilyet még nem hallottam senkitől, de pláne nem egy apától!
Pár napja közölte, válni akar. Mondtam neki, hogy talán jobb is így!
De akkor miért jön ide kétnaponta kajálni? Hozza a szennyesét....
Komolyan ilyenkor szinte egész nap csak bőgni tudnék! Nem értem miért ilyen!
És nincs senkije! Ez biztos!
Ma leültünk megbeszélni a válást, és ledöbbentem!
Ő havonta 240ezer ft körül keres. Ebből jönne le a gyerektartás! De ő 150-el számol, ami az alapbére, de jóval többet keres. Így 60ezer lenne a gyerektartás. De ez szemétség! Én ha volt megtakarított pénzem, odaadtam neki, csekkekre, hogy én is beleszáljak! De ő soha semmit nem vett a kicsiknek, se ruhát, se játékot, semmit! Azt akarja, írjam alá így a papírokat!
Mi a véleményetek az egész helyzetről?
szia!
"De akkor miért jön ide kétnaponta kajálni? Hozza a szennyesét.... " egyértelmű, mert Te engeded neki. A jelen helyzetben 99%ban ésszerűbbnek tartom a válást, mint a további marakodást, de ha ennyire egy tökfej, hogy a gyerektartáson már most így garasoskodik, akkor csakis a válás. Anyagilag nem jössz ki jól, de a nyugalom jelen esetben a legfontosabb!
Hát én azért nem lennék annyira biztos abban, hogy nincs senkije. De még ha nincs is, azért csinálja ezt, mert neki ez a lekényelmesebb. Főzöl rá, mosol rá, ő meg élheti az arany életét, nincs kötelezettség, nem kell a gyerekre vigyázni stb. Ez egy sz@r alak. Már bocsánat.
Azt meg, hogy mennyi gyerektartást fog fizetni, nem ő találja ki, hanem a bíróság. Bár függ attól, hogy papíron mennyi van. Mert hiába keres 240-et, ha papíron csak 150 van. Akkor a 150 alapján határozzák meg a gyerektartást.
Ne írj alá semmit. Minél hamarabb menj be bíróságra, minden héten van panasznap. Ott elmondanak mindent ingyen. Ha te akarod beadni, még a keresetet is segítenek megírni. De ha te adod be, akkor a 12 ezer forintos illetéket is neked kell fizetni.
Szia!ettöl a naptól fogva,én nem mosném a ruháját,nem adnék neki fött kaját az tuti.mond meg neki,hogy külön menetetek,fözzön mosson magára és kész.ez veled szembe nagyon megalázó!a gyerektartás meg szerintem elég jó,de ha papiron csak 150-et keres,akkor a biroság lehet hogy még ennyit sem állapit meg.sok eröt és kitartást neked!
(Zsoka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!