Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apák! Ti kimennétek külföldre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apák! Ti kimennétek külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés

Mikor elváltunk feleségemmel a közös fiunk 7 éves volt. Én itthon dolgoztam minimál bérért,havi 22 ezer ft-ot fizettem gyerektartást.

A volt feleségem új párja szerzett nekem állást Hollandiába,a hátránya az volt hogy évente két max három alkalommal tudtam hazajönni a fiamhoz. Ő meg mivel kicsi volt,és sokat dolgoztam nem jött ki hozzám szünetben. Gyerektartás sok szorosát tudtam fizetni a kinti fizetésemből.

A fiammal próbáltam tartani a kapcsolatot telefonon és interneten,de teljesen elfelejtett,elhidegült tőlem. Mikor 12 éves volt haza jöttem,mert szerettem volna vele rendes apa fia kapcsolatot ki alakitani. Nem sikerült a fiam 14 éves már,és gyakorlatilag gyülöl. Mivel itthon dolgozok a tartásdij 40.000FT,jóval kevesebb mint amit a kinti fizetésemből fizettem. Az ő szinvonaluk is visszaesett ezáltal,és ezt a fiam is érzi, látja. Próbálkozok a közös programokkal,tartani vele a kapcsolaot. de teljesen elhidegült tőlem. Volt h hozzám vágta h minek eröltetem a dolgot,mikor szüksége lett volna rám,hol voltam? Hol voltam mikor iskolába bántották a nagyok,hol voltam mikor szülinapja volt. És igaza van. Nem voltam mellette mikor szüksége lett volna rám.

Nekem is van új kapcsolatom,a párom 6 hónapos terhes. Exem párja tudna nekem munkát Írországba,de a páromat nem tudom magammal vinni. Csak kb fél/ egy év múlva tudnának utánam jönni. A volt feleségem azt akarja h menjek. A fiamat ugysem érdeklem vegyem észre magamat. legalább anyagilag meg adhatok neki mindent.

Párom azt mondja hogy fogadjam el,és amint tudnak jönnek utánnam. De tudom hogy ezt csak mondja. nem örülne ha magára hagynám,pont most. És én se szivesen mennék. Az fiamnál már elrontottam a dolgokat. A Hollandiai meló is ugy indult h 2 havonta 2 hétre haza jöhetek. aztán nem ugy lett.

Ha nem megyek ki,akkor sz.ar apa leszek mert nem próbálok megadni mindent a fiamnak. ha kimegyek az a születendő gyerekemet hagyom cserben.

2015. febr. 9. 15:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A jelenlegi páromnak első gyereke lesz,és én is úgy érzem hogy csak azért mondja hogy menjek hogy engem nyugtasson.

A volt feleségem párja is külföldön dolgozik évek óta,de már megkaptam itt is meg az ex nejemtől is h nem az ő dolga eltartani a gyerekem,hanem az enyém.

2015. febr. 9. 18:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem az ő dolga eltartani a gyermeked, de neki meg nem lett volna kötelező egy gyermekes anyukával összebútoroznia akkor. Vkit vagy a gyerekével együtt szeretek, vagy sehogy. Itthon is fizettél gyerektartást biztos nem lehet belőle dajdajozni az itthoni gyerektartásból, de az nem azt jelenti, hogy nem vettél részt a gyerek költségvetéseiben. Nagyban sejtem, hogy válni se te akartál volna, mindenesetre erre tutira azt mondtam volna a pasasnak és az exednek is, hogy neked meg nem dolgod az egész családot eltartanod. Az ex egyáltalán dolgozik? Vagy csak tartja a markát feléd is, meg az uracskája felé is? Mennyiből nevelik a fiadat? Több százezer ftokból, mert a leírásból úgy fest, hogy azt várják és követelik kb. ki tőled. Egyébként gondolom hozzád is kerülhetett volna a fiad, te is biztos szívesen felnevelted volna egyedül. Ne hagyd magad kérdező.
2015. febr. 9. 19:06
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Jut eszembe, esetleg az ex, meg ti férfiak is elkezdhetnétek a 14 éves fiút arra is nevelni, hogy mondjuk nem kell mindent megkapnia, pl. diákmunkát is vállalhat, ha akar magának vmit. Az elkényeztetés nem nevelés.
2015. febr. 9. 19:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát,jó kérdés.Már csak azért is, mert én is hasonló cipőben járok, mint te 7 évvel ez előtt. Engem is unszol a feleségem, hogy menjek ki dolgozni, amíg kicsik a gyerekek, legalább 1-2 évre, hogy egyenesbe jöjjünk legalább anyagilag. Mert párkapcsolatilag már nem valószínű...

Én is utálom, hogy havi 90-100 ezerért gürizek, sehová sem jutottunk, és nem látom, hogy jobb lenne itthon később sem.Viszont mi lesz 2 év külföldi munka után? Még 2? 4? 10? Mert itthon akkor sem hiszem, hogy jobb állásokat találnék.Legalább hétvégi apukának jó lennék, ha itthon maradok.

Szerintem ha szeret az új párod, inkább maradj velük,azt nem lehet pénzzel pótolni. Hogy a nagyfiú ezt megérti-e valaha? Majd ha ő is hasonló cipőbe kerül.

2015. febr. 9. 22:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Az előző kapcsolatodat már elrontottad, a gyerekkel és az anyjával is, legalább az újat ne tedd tönkre azzal, hogy a múltat próbálod megszépíteni, lehetetlen.
2015. febr. 10. 08:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom h nekünk nem jönne jól az uj párommal a több pénz,de úgy döntöttem nem megyek. A fiamnál már elrontottam,most ott akarok lenni a párom és a gyerek mellett.

Annak idején,hagytam magam rábeszélni mivel a 22.000FT-os gyerektartás semmire nem elég amit fizetek,keressek jobban fizető munkát ha kell külföldön,mert nekem semmi közö ahoz h az ex uj párja mennyit keres és költ e a fiamra,stb... Ezt itt az oldalon kaptam válaszként,meg volt feleségem is folyton ezt mondta.

2015. febr. 10. 10:10
 17/17 Harcikacsa válasza:

Kedves Kérdező !

Csak azt mondhatom el neked, amit én tennék. Nem mennék ki, most nem ! Később, talán amikor azokat is vihetem akik viszontszeretnek. Tudom, hogy fontos a fiad és talán nem hangzik meggyőzőnek amit mondok, de mindig minden kiegyenlítődik és ha hiszel önmagadban, és abban hogy jó apa vagy, ha tiszta a lelkiismereted vagy ha úgy érzed hibáztál ( mindjárt elmondom hol ), azt is a fiad érdekében vállaltad, akkor nincs mitől tartanod. Az, hogy anyagilag megadsz neki mindent, az csak látszat ... arra kérlek gondolt át, hogy az apja akarsz e lenni vagy , ne haragudj hogy ezt mondom, lúzer módjára megelégszel azzal, hogy a pénztárcája legyél ? Minden emberi kapcsolatra érvényes, arra van szükségünk aki nélkülünk is jól megvan ... törődj vele, attól jó apa leszel , de ne erőltess semmit ... majd ő keres, ha helyreálltak a gondolatai. Ez gyakorlatilag ugyanazon az alapelven működik, mint minden emberi kapcsolat és a körülmények bármennyire is lényegesnek tűnnek, NEM AZOK ! Szeresd önmagad, akkor mások is szeretni fognak ! Mártírok senkinek sem kellenek, azok szánalmasak ... Kaptál egy új lehetőséget az élettől, van egy új párod aki a gyermekedet várja, őket ne áldozd fel, mert mindent elveszítesz Ők legyenek az elsők , persze törődj a fiaddal is de ne akarj olyat adni neki amit nem kér... azzal mindent tönkretehetsz, a pénzt pedig felejtsd el ! Annyit adj amennyit muszáj, jogilag, ezen felül beszélj a fiaddal, ha bármire szüksége van keressen téged. Nem azt mondom ne adj neki több pénzt, vagy anyagi értéket, de ha szüksége van valamire találkozzon veled, te legyél az aki elmegy vele megvásárolni, te legyél az aki elmegy vele befizetni , ha zsebpénzt adsz neki akkor a te kezedből kapja. Beszélj a tanáraival, érdeklődj felőle jutalmazd ha jól teljesít és segítsd ha valamiben elmarad ... sokezer dolog van amivel közel kerülhetsz hozzá

De van egy nagyon jó tanácsom :) Az 5 -ös válaszolónak teljesen igaza van, csak én egy kicsit keményebben fejeztem volna ki magam. Az exed meg a manipulátor palija elmehet a francba !

Tudod, hol követtél el hibát ? Persze ez csak az én véleményem. Szóba álltál az exed sutyi palijával. Nehogy elhidd már, hogy a pénzt amit külföldről küldtél, azt a fiadra költötték, talán egy részét de ha így lett volna akkor a fiadnak ezt tudnia kellene, már ha az exedben megtalálható lenne a tisztesség legapróbb szikrája is. Evidens, hogy indirekt de módszeres eszközökkel ellened nevelték a fiút, miközben téged használtak pénzeszsáknak :(

Van egy mondás : aki a rövid távú boldogságra törekszik, az hosszú távon a boldogtalanságát készíti elő ezt sem én találtam ki :), de igaz és az exed meg a palija ezt kapja majd :D Eltávolítottak téged, hogy elveszítsd a fiadat , ezzel ők elnyerték az ő néhány évig tartó szeretetét de a fiad végül nálad fog kikötni, téged tart majd az apjának, és felnőttként többet látogat majd téged, mint az anyját... őrá valószínűleg sokáig fog majd haragudni, és akkor ő is átéli majd azt, amin te mész keresztül ... az egyenlőség elve szerint, de miért ne lenne igaz, minden tudomány és minden vallás, minden lételmélet kivétel nélkül mind alátámasztja az egyenlőség elvét :)

Én, ha a párom mást választana és elválna tőlem , úgy intézném, hogy az újat soha életemben még csak látnom se kelljen ... na de hogy tanácsot fogadjak el tőle ? Olyan Isten még nem született erre a világra :)

2015. febr. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!