Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi a reális gyermek tartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi a reális gyermek tartás?

Figyelt kérdés

Kérem h most vonatkoztassatok el attól h mennyit keres az apa és az anya!

Csak arra vagyok kíváncsi h ki mennyit tartana a jelen gazdasági körülmények között reálisnak !

Normális körülmények, és átlagos igények alapján a gyermek/ek átlagos igényeit szem előtt tartva !

1 gyermek esetén

2 gyermek esetén

3 gyermek esetén

2015. febr. 7. 18:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
19%
10-es vagyok, a 8-as válaszhoz szóltam az előbb.
2015. febr. 7. 19:07
 12/32 anonim ***** válasza:
31%
8-as,azt írtam, hogy 60 lenne az ideális. Nem azt, hogy minden férfi tud is ennyit fizetni. Tudom, hogy nem megy mindenkinek. A legjobb az lenne, ha nem válnának az emberek, a második legjobb pedig az, ha emberségesen, minden szempontot mérlegelve bíróság nélkül is meg tudnának egyezni. Ritka, de ha mondjuk anya jól keres, apa rosszul, akkor anya mondjuk kevesebbel is beerheti. Ha anyával baj történik, apa többet ad. Ha apa vmiben segít, mondjuk elviszi a gyereket nyaralni, anya kérhet kevesebbet. A harmadik legjobb meg az lenne, ahogy írtam, hogy egy férfi, aki egy gyereket sem tud eltartani, nem csinálna egy második nőnek még hármat... Különben haverom 480 000 nettót keres, és 110 000 - t ad most gyt - ként. Ilyen jövedelemmel nem tartom ezt soknak egyáltalán, tökéletesen reális. . A felesége is nagyon jól keres, a gyerek megszokott egy színvonalat, most attól, hogy elvaltak, miért kéne ennek változni?
2015. febr. 7. 19:20
 13/32 A kérdező kommentje:

hmm..

szóval a gyermek/ek normálisa életkörülményeikhez !

át is fogalmazhatom a kérdést így : szerintetek a mai Magyarországban mennyibe kerül egy gyermek havonta!

lakhatási és rezsi költsége

iskola / óvoda

különórák

fejlesztések

ruha élelmiszer

zsebpénz

táborok nyári elfoglaltságok

és ha ez megvan akkor gondoljátok végig h a különélő szülőnek ideális esetben mennyit kellene adni h a gyermek/ek életszínvonala ugyan ennyi maradjon !

2015. febr. 7. 19:24
 14/32 A kérdező kommentje:

10.-nek

"Teljesen egyszerű:

Amikor a szülők együtt éltek akkor gondolom volt valami összeg amit CSAK a gyerekre költöttek."

És mi a helyzet a rezsivel vagy pl az albérleti díjjal?

ezeknél nem lehet tételese megmondani h ennyit használt apa, ezt anya, ezt meg a gyermek...

2015. febr. 7. 19:29
 15/32 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező, nézőpont kérdése. Mert attól függ, hogy úgy számolod, hogy kiszámolod a rezsi gyerekre eső részét is, vagy azt mondod, mint sokan, hogy a rezsit adja az anya ,, ajándékba'', apa csak az egyebekbe szálljon be. Számomra ez utóbbi egy vicc, hisz egy gyerek ugyanannyi vizet, villanyt fogyaszt, mint egy felnőtt, ha iskolás, még többet, egy kamasz fiú meg egyenesen háromszor annyit eszik, mint egy felnőtt. Szóval szerintem nonszensz, ha nem számoljuk a rezsit. Mi, ha a rezsit is számolom, tehát elharmadolom, fiamra kb 80 000 Forintot költünk havonta. De fiam sajátos nevelési igényű, így pl az ovis kaja neki ingyen van.
2015. febr. 7. 19:32
 16/32 anonim ***** válasza:
31%

Én is 30-40.000-et tartanék normálisnak egy gyerekre. Ez mindkét fél részéről pontosan elegendő egy átlagos gyerek szükségleteire.

Az a hozzáállás, hogy a vele együtt élő szülőnek nem kell ugyanennyit beletennie, egyenesen undorító. Akkor mi, ha elfogy a gyerektartás fagyjon meg meg haljon éhen a gyerek, mert ő ugyan nem ad bele? Vagy az, hogy ő van otthon vele ha beteg, ő viszi iskolába talán kárpótolja azért, mert sajnálja rá a pénzt? Akkor inkább engedje át a másik szülőnek. Vagy az ilyen "szülők" hogy a fenébe gondolkodnak? Az ex fizessen 70-80-90.000 gyerekenként, csak nekik ne kelljen rá semmit költeni?!

2015. febr. 7. 19:36
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"És mi a helyzet a rezsivel vagy pl az albérleti díjjal?

ezeknél nem lehet tételese megmondani h ennyit használt apa, ezt anya, ezt meg a gyermek..."

Az albérleti díjat nem számolják bele, ahogy a hitelt sem. A saját lakhatásod a saját magánügyed, akkor is ugyanúgy fizetned kellene, ha nem lenne gyereked.

A rezsi összegét pedig el kell osztani a lakásban élők számával, és kijön az egy főre jutó összeg. Na ennyi az, ami a gyerek költségeit illeti.

Az étel esetén egy felnőtt fogyasztásának felét szokás egy kisgyermekre számolni, kamaszra már felnőtt adagot.

2015. febr. 7. 19:40
 18/32 anonim ***** válasza:
34%

15-os vagyok. Még annyi, hogy az én fiam megcsak nem is iskolás. Tehát tábor, nyelvtanar, vagy jajanyaadjpenztmozira ilyesmi nincs. Alig eszik ( rossz evo), ruhák zömét úgy kaptuk. Később ez lazán fel fog nőni havi 120-ra szerintem.

16-os,nem az a tendencia, amit mondasz. A tendencia az, hogy az emberek szeretnek elfelejtkezni arról, hogy annak, akinél marad a gyerek, otthont kell teremteni. És az irgalmatlan költség. Látod az itteni kérdéseket? Szerinted ahol apuka egy tízest, vagy húszast ad havonta, az egyáltalán a lakhatast fedezi? Menj fol ingatlanos oldalak keresőire. Írd be, hogy Budapest, bármely kerület. 75 000 forintnál kezdődik 1,5 szoba, plusz kérnek két havi kauciót. Egyszer egy másik kérdés kapcsán kifejtette valaki, hogy apuka 20 e Ft tartasdijat fizet, anyuka így havi 150 e Ft - bol él. Én lehet, szerencsés vagyok, de komolyan fogalmam nincs, hogy lehet ennyi pénzből nem éhen pusztulni. Persze ha van saját lakás, amin hitel sincs, akkor lehet . De igen ritka, hogy válás után mindkét félnek marad 1-1 lakása..

2015. febr. 7. 19:47
 19/32 anonim ***** válasza:
59%

Oké, kalkuláljunk! Minden összeget felezek, feltételezve, hogy mindkét szülő dolgozik, és hozzáteszi a magáét. Teoretikus a dolog, egy egészséges gyermekre számolva.

Minőségi kaját napi ezer-ezerötszáz forint alatt esélytelen biztosítani. Ez egy hónapra 30-45 ezer, szülőnként mondjuk átlag 20000.

Különóra mondjuk 15 ezer/hó, szülőnként 7500. (Pl. sport és felszerelés.)

Bkv bérlet (jó esetben nem kell autó, mert elérhető busszal a suli, különóra stb.) mondjuk 2000/hó/szülő.

Már ott is vagyunk, hogy ebből a háromból kb. összejött a havi 30 ezer kiadás mindkét szülőre. Még nem fűtöttünk, mostunk, mosogattunk, fogyasztottunk áramot, fizettünk telefonszámlát. Nem vettünk tanszereket, könyveket, játékot, ruhát, bőrápolási és piperecikkeket, mosószert. Ezekkel együtt kb. kijön az 50 ezer/gyerek, amit a legelső válaszban írtam.

És akkor jön a cifrázás: ha beteg, gyógyszer, ellátás, táppénz. Ha speciális nevelési igényű, akkor külön foglalkoztató, pszichológus, fejlesztés. Ha kiemelkedően tehetséges valamiben, akkor újabb különóra.

2015. febr. 7. 19:49
 20/32 anonim ***** válasza:
72%

19-es,tökéletesen mindegy, mert bármilyen reális összeget írunk, le leszünk pontozva. Lehet gyereket többféleképpen nevelni.

Lehet úgy, hogy semmilyen sportkorbe nem jár, hogy sosincs új ruhája, max turibol, hogy nem jár iskolai táborokba, hogyha nehezen megy a matek, nem jön külön tanár, és lehet az is, hogy nem engedjük nappali szakra egyetemre, hanem munka mellett elintezi, ahogy tudja. Igen, sajnos sokan így élnek, mert egyre szegenyedik az ország. De szerintem ahol mindezeket meg akarják adni, ott a havi 60/fő a minimum.

2015. febr. 7. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!