Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartás lenne reális? Eddig sikerült megegyeznünk egy mindkettőnknek megfelelő összegben, de most, hogy náluk jön a közös baba, szeretne még kevesebbet fizetni.
A volt férjem nettoja 470000Ft körüli, az eredetileg megítélt összeg 10% volt gyermekenként. Mivel ezt mindketten soknak éreztük, megegyeztünk egy fix összegben(35000Ft/ gyermek) Ezen kívül persze vesz nekik ezt-azt, ha éppen szükséges és én kifutok a havi keretből.
Hamarosan megszületik a mostani feleségével közös kisfiuk és arra kért, hogy januártól kevesebbet fizethessen, mert ugye ott a kicsi, a hitel stb. Ő 25-30000Ft-ra gondolt. Ezt viszont már nem érzem jogosnak. A mi költségeink nem csökkentek, sőt inkább nőttek, ő pedig már eddig is kevesebbet fizetett mint a megítélt.
Szerintetek mennyi lenne a reális összeg?
Nem akarom elmérgesíteni az amúgy jó kapcsolatunkat, de azért átveretni sem szeretném magunkat.
Oké, hogy 470 ezer a nettója. De mennyi a hitel?
Nem mindegy, hogy 50 ezret vagy 200 ezret kell kifizetnie havonta.
Érdekes. Mondjuk ha belemennél, hogy havi 35 helyett 30 legyen, akkor az nekik 10 ezer forint "spórolás".
Ennyi valóban fontos lenne nekik? Ezt megéreznék?
"Ő 25-30000Ft-ra gondolt."
Ti ugyanannyit hozzá tesztek, az már 50-60ezer Ft gyerekenként.
+ családi pótlék stb...
(Ennél jóval kevesebből élnek emberek.)
"ő pedig már eddig is kevesebbet fizetett mint a megítélt."
Pedig annyi a gyerektartás, amennyit megítéltek. Hogy kölcsönt vettek fel az nem a te terhed.
Szerintem a fizetéséhez képest most sem fizet túl sokat, a jelenlegi egy korrekt összeg. Az születendő gyermek miatt elvileg kérhetne csökkentést, mert a fizetése max. 50%-a mehet gyerektartásra és ilyenkor osztószámként a vele élő gyereket is figyelembe veszik. Gyakorlatban viszont a születendő gyereket is figyelembe véve most kevesebbet fizet, mint a maximum, tehát emiatt nem csökkentene a bíróság. A hitele meg semmit nem számít a gyerektartás szempontjából.
Én a helyedben önként nem mennék bele a csökkentésbe.
Ha még bíróságra mész lehet csökkentik is mert jön a kögös gyerek. Amúgy sztem tök jó a 25 mert te is hozzáraksz 25 +csp+ adokedvezmény az kb 70 gyerekenkent... na azt meg ne mond h 140 a 2 gyerekre nem elég.
Sztem jobban jár ha megegyesztek mert magas a brutto így nem a felével fognak számolni.
Miért nyomatja mindenki ezt a hülye mantrát, hogy "és ti is hozzátesztek ugyanennyit"???
A gyermeket nevelő szülőnek NEM KELL ugyanannyit pénzben hozzátennie, ő "természetben" ad hozzá.
Ápolja, táppénzre megy vele, kiesik emiatt a bevétele... ezt is figyelembe veszi a törvény.
Nem mennék bele. Az általa óhajtott csökkentéssel majdnem olyan keveset fizetne, mint amit EGY gyerekre ítélt volna a bíróság.
A bíróság se fog csökkenteni, főleg ha megtudja, hogy eddig se fizetett annyit.
Utolsónál a pont. Mantrázni azt tudják a hülyeséget, de arra nem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek az erre vonatkozó törvényben. Pedig interneten is elérhető bárki számára. Ja, hogy ahhoz ész kellene. Nem, nem kell hozzátenni ugyanannyit. Mint ahogy a ,,fizető" félnek sem kell hozzátenni ugyanennyit az ellátást vonatkozóan.
Kérdezőnek pedig. Ha jön a harmadik gyerek az új családban, akkor bizony kevesebb jár a meglévő kettőnek. Le lehet pontozni, de ebben az esetben a bíróság is csökkenti a gyerektartást (tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!