Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Általánosságban kérdezem, hogy szerintetek mennyi lenne a reális gyerektartás?
Nem válok,csak annyi itt folyton a vita e kérdésben,hogy mindennemű személyeskedést félretéve érdekelne,ki hogy számolná ki.
Tehát én nagyvárosban élek és drágábbak itt az albérletek,így 1 főnek egy kis lakásnak a legalja kb. 50.000Ft lenne.
Olyan,ahol már van 2 szoba biztos belekerülne 70.000Ftba.
Ha átlagolom a telet és nyarat a rezsiköltség 1 főnek a kislakásban (tapasztalat) 42.000Ft lenne,a nagy lakásban a 2 főnek kb. 50.000,hiszen az alapdíjakat ugye nem kell többször kifizetni,csak a megemelkedett áram,víz és gáz számlát.(ez tényleg tapasztalat,egyedül,aztán a párommal közösen)
Tehát 1 fő lakhatása 92.000Ft
2 főé 120.000Ft.
Szerintetek úgy igazságos,hogy a 28.000Ftos különbözetet,amit úgymond a gyerek használ fel felseben fizetik a szülők?
Tehát kapásból 14.000Fttal indul a gyerektartás,amiért van hol laknia?
Vagy ez anyuka "sara"?
Napközi díja,egy-egy különóra,új ruha,játékok,élmények a gyereknek,gyógyszerek,iskolai felszerelés,ünnepek, otthoni étkezések?
Kinek mi jut eszébe?
Hogy tartaná fairnek,mind az anyagi,mind pedig az időbeli oldalát,hiszen a legtöbb esetben nem csak a pénzzel rak bele többet anyuka,hanem időben is.
Vagy ti hogy látjátok.
A ti elvált ismerőseitek közül ki rak bele többet anyagilag,vagy időben a gyerek " ellátásba"!
Hogy lenne igazságos?
Mivel a kérdés az, hogy hogy lenne igazságos, nem a bírói gyakorlatra vonatkozik a kérdés.
Szerintem így.
Ki kellene számolni a gyerekre fordított kiadásokat havi szinten, és minden hónapban megfelezni azt.
Tegyük fel nyáron amikor nincs fűtés stb kevesebbe kerül az élet, míg a beiskolázás időszakában, a téli és nyári ruhatárcsere alkalmával sokkal több minden.
Szóval szerintem az lenne igazságos, ha minden gyerekkel kapcsolatos kiadás feleződne. No de persze ez nem igen lehetséges, mert jönnének az aggályok, hogy miért vettél 10 ezerért kabátot a gyereknek, amikor van a kínainál 4000-ért, vagy miért vettél neki 40-ért szemüveget amikor az sztk keret olcsóbb stb.
Ebbe sose lesz igazság. Amelyik apuka akarja támogatni a gyerekét az enélkül is fogja, amelyik meg nem akarja az akkor se teszi, ha tételesen megmutatod neki mi mennyi.
Az apa fizetésének x %-a a jó megközelítés szerintem.
Hiába számolja ki valaki, hogy pl. 40 ezer forintra jönnek ki a gyerekkel kapcsolatos költségek felezve, ha mondjuk az apa 100 ezer forintot keres, akkor nem várható el, hogy ebből 40 ezret kifizessen gyerektartásra.
Az én elvált ismerőseimnél általában a két véglet figyelhető meg, vagy semmit sem fizet az apa, mindig ügyeskedik valamit, hogy még a bírósági perekkel se lehessen számon kérni, vagy normálisan fizet és még azon felül is szívesen vásárol a gyereknek bármit, amire szüksége van, vagy amit szeretne.
Nyilván úgy lenne igazságos, ha a gyerek költségeinek felét fizetné a különélő szülő. De ez egy csomó problémát felvet: kell-e a 2. cipő, minek kellett kétféle gyümölcs, minek zuhanyzik reggel-este stb.
Azért megnézném, mi lenne ha néhány anya pont annyit szánna a gyerekre, mint amennyi gyt-t kap. Hamar éhen halna sok gyerek :-(
Itt az oldalon azt látom egyre több elvált hölgy kampányol a kötött összegű tartásdíj mellett.
Szerintem amellett, hogy kivitelezhetetlen, igazságtalan lenne, kíváncsi lennék arra a helyzetre, ha az elvált férj keresete jelentősen nőne!
Akkor ezek a hölgyek gondolom mereven elutasítanák a tartásdíj emelésének ötletét!
Szerintem a törvények jók, azokat be kell tartatni és be kellene zárni azokat a kiskapukat, amiken keresztül a kötelezettek egy része kibújik a fizetés, vagy annak egy része alól.
Még csak egyet, aztán ezt a kérdést is itt hagyom!
Én egyszer elváltam!
Mit gondoltok, hogy anyuka milyen ötleteket talált ki, hogy kevesebb tartásdíjat kelljen fizetnie???
Én a %-os megoldást írtam, pedig nő vagyok :)
Egyébként elvált szülők gyerekeként nőttem fel, soha egy fillér gyerektartást nem kaptunk, pedig nagy szükség lett volna rá. Bármennyinek örültünk volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!