Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Általánosságban kérdezem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Általánosságban kérdezem, hogy szerintetek mennyi lenne a reális gyerektartás?

Figyelt kérdés

Nem válok,csak annyi itt folyton a vita e kérdésben,hogy mindennemű személyeskedést félretéve érdekelne,ki hogy számolná ki.

Tehát én nagyvárosban élek és drágábbak itt az albérletek,így 1 főnek egy kis lakásnak a legalja kb. 50.000Ft lenne.

Olyan,ahol már van 2 szoba biztos belekerülne 70.000Ftba.

Ha átlagolom a telet és nyarat a rezsiköltség 1 főnek a kislakásban (tapasztalat) 42.000Ft lenne,a nagy lakásban a 2 főnek kb. 50.000,hiszen az alapdíjakat ugye nem kell többször kifizetni,csak a megemelkedett áram,víz és gáz számlát.(ez tényleg tapasztalat,egyedül,aztán a párommal közösen)

Tehát 1 fő lakhatása 92.000Ft

2 főé 120.000Ft.

Szerintetek úgy igazságos,hogy a 28.000Ftos különbözetet,amit úgymond a gyerek használ fel felseben fizetik a szülők?

Tehát kapásból 14.000Fttal indul a gyerektartás,amiért van hol laknia?

Vagy ez anyuka "sara"?

Napközi díja,egy-egy különóra,új ruha,játékok,élmények a gyereknek,gyógyszerek,iskolai felszerelés,ünnepek, otthoni étkezések?

Kinek mi jut eszébe?

Hogy tartaná fairnek,mind az anyagi,mind pedig az időbeli oldalát,hiszen a legtöbb esetben nem csak a pénzzel rak bele többet anyuka,hanem időben is.

Vagy ti hogy látjátok.

A ti elvált ismerőseitek közül ki rak bele többet anyagilag,vagy időben a gyerek " ellátásba"!

Hogy lenne igazságos?

2014. jún. 23. 12:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Szia. Én 10 éve nevelem a lányomat, soha egy forint gytartást nem kaptam. Nem követelőztem, én is akartam ezt a gyereket. Most 17 éves, mindenünk megvan, jó a viszonyunk az apukával is. 8 éve vagyok férjnél, neki is van az előző házasságából egy kislánya, mindent igyekeztünk megvenni neki, míg meg nem láttuk, hogy anyuka hordja a márkás ruhákat és a cipőket, a gyerek meg lyukas zokniba jött hozzánk. Ja és persze többet fizet, mint a fizetése 20%-a, de anyukának még ez is mindig kevés.
2014. jún. 23. 13:28
 12/27 anonim ***** válasza:

Nem lehet olyan rendszer, ami mindenki számára igazságos. Pl. azt ki fogja valaha is kompenzálni az anya felé, hogyha beteg a gyereke, akkor táppénzre kell mennie? Ki fogja kompenzálni, hogy nem vállalhat el bármilyen, akár jobban fizető munkát, meg túlórákat meg plusz munkákat, csak olyat és azt, ami ovi-iskolaidőben van? Ki fogja megoldani helyette a nyári elhelyezést? Ki kompenzálja, hogy neki nagyobb, és rendezettebb lakásban kell élnie, mintha egyedül lenne, ami jóval többe kerül? És még sorolhatnánk.

Senki. Az apuka fizetésének X százalékát megállapítják, és mint itt írták többen, ha az minimálbérre van bejelentve, akkor ennyi. De a gyereknek akkor is meg kell venni mindent, akkor is egészségesen kell táplálni. És ezt az esetleg legtöbb részében anyuka fogja a belét kihajtva előteremteni, még apuka hátradől, hogy ennyi a fizetésem, valamiből nekem is meg kell élnem.

A legigazságosabb még az, ha van egy fix gyerektartás, ami az általános életre van, és minden felmerülő plusz költséget (ruha, tanszerek, tábor, edzés stb) közösen fizetnek a szülök. De sajnos ez is elég ritka. Nálunk pl. ez volt a rendszer, de apám mindig kiakadt, és anyámat gyanusította meg, hogy magának akarja a pénzt.

2014. jún. 23. 14:24
 13/27 anonim ***** válasza:

"Azért megnézném, mi lenne ha néhány anya pont annyit szánna a gyerekre, mint amennyi gyt-t kap. Hamar éhen halna sok gyerek :-("

Én ezt soha nem értetem amikor ezt írják. lapból két ember vállalta azt a gyereket miért kellene csak egy embernek eltartani,főleg hogy te még az állami pénzt amit a gyerekre adnak sem írod pedig családi 13ezer adókedvezmény 10 ezer minimum ami azért nem kevés. Egy 20-25 ezres gyerektartás mellett 23 állambácsi is ad, anya is adjon fele annyit mint az apa az 10 ezer. Ezen nem azt mondom luxusba él, de éhezni sem fog a gyerek mint sokan álltják.

2014. jún. 23. 14:25
 14/27 anonim ***** válasza:

"Pl. azt ki fogja valaha is kompenzálni az anya felé, hogyha beteg a gyereke, akkor táppénzre kell mennie? Ki fogja kompenzálni, hogy nem vállalhat el bármilyen, akár jobban fizető munkát, meg túlórákat meg plusz munkákat, csak olyat és azt, ami ovi-iskolaidőben van? Ki fogja megoldani helyette a nyári elhelyezést? Ki kompenzálja, hogy neki nagyobb, és rendezettebb lakásban kell élnie, mintha egyedül lenne, ami jóval többe kerül? És még sorolhatnánk. "

Szerintem azt amit az ember önként vállat azt nem kell kompenzálni. Nagyon sok itteni kérdés is van, hogy ahol apa nagyon szívesen átvállalná ezt anya helyett. Valakit kompenzálni kell azért mert gyereket felügyeletet megkapta akkor inkább engedje, hogy az apja nevelje, vagy minimum közös felügyeletben egyezzenek meg. Persze akkor senki nem fizet senkinek gyerektartást.

Rendezett lakást meg hagyjuk nem gyerek miatt kell abba élni, hanem magunk miatt. Nyári gyerekelhelyezésben meg az apák többsége is kiveszi a részét.

2014. jún. 23. 14:30
 15/27 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Természetesen úgy értettem, hogy amelyik szülő neveli a gyereket, azt ki kompenzálja. Csak az esetek 99%-ban ez az anya, ezért használtam ezt. és apuka nem is hadakozik, hogy ő nevelje a gyereket, hanem lelép, és úgy kell kérlelni a kötelességeire is. Szóval, ha az apa neveli a gyereket, akkor ugyanez vonatkozna rá is. Lényeg a lényeg, hogy nem lehet ebben igazságot tenni.

Lakás ügyben pedig arra értettem, hogy míg egy egyedülálló embernek elég egy szoba, aminek sokkal alacsonyabb a rezsije, és ha albérlet, akkor a díja is. Ha meg rossz állapotú, ráér akár szépen lassan felújítgatni. Egy gyerekkel ez nem férhet bele. Ennyi.

2014. jún. 23. 14:37
 16/27 anonim ***** válasza:
36%

Nem te nem értetted amit írtam. Én akartam gyereket, én akarom nevelni válás után, akkor ezért miért kellene kompenzálni?

Egy szobás albérlet most nem azért de kb nincs is. Persze tudom nem lenne gyerek minden 35-40 éves nő társbérletben élne mint az egyetemisták, hagyjuk már.

2014. jún. 23. 14:42
 17/27 anonim ***** válasza:

17-es, egy szobás albérlet van!

Konkrétan nekem is egy szobás lakásom van, amit jelen pillanatban bérbe adok, mert férjhez mentem és közösen vettünk egy nagyobb lakást, mert kell egy szoba a gyereknek is, meg nekünk is.

2014. jún. 23. 14:45
 18/27 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy nincs hanem alig van. 100 Meghirdetett lakásból jó h 3-4 olyan.
2014. jún. 23. 14:46
 19/27 anonim ***** válasza:
Szerintem mielőtt hülyeségeket beszélsz, menj fel az ingatlan.com-ra és nézd meg, hogy mennyi egy szobás albérlet van! Én tudom, fél éve nézegetem.
2014. jún. 23. 15:07
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
20-as, mielőtt másokat sértegetsz, legalább a 8 általánost végezd el!!!
2014. jún. 23. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!