Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Általánosságban kérdezem, hogy szerintetek mennyi lenne a reális gyerektartás?
Nem válok,csak annyi itt folyton a vita e kérdésben,hogy mindennemű személyeskedést félretéve érdekelne,ki hogy számolná ki.
Tehát én nagyvárosban élek és drágábbak itt az albérletek,így 1 főnek egy kis lakásnak a legalja kb. 50.000Ft lenne.
Olyan,ahol már van 2 szoba biztos belekerülne 70.000Ftba.
Ha átlagolom a telet és nyarat a rezsiköltség 1 főnek a kislakásban (tapasztalat) 42.000Ft lenne,a nagy lakásban a 2 főnek kb. 50.000,hiszen az alapdíjakat ugye nem kell többször kifizetni,csak a megemelkedett áram,víz és gáz számlát.(ez tényleg tapasztalat,egyedül,aztán a párommal közösen)
Tehát 1 fő lakhatása 92.000Ft
2 főé 120.000Ft.
Szerintetek úgy igazságos,hogy a 28.000Ftos különbözetet,amit úgymond a gyerek használ fel felseben fizetik a szülők?
Tehát kapásból 14.000Fttal indul a gyerektartás,amiért van hol laknia?
Vagy ez anyuka "sara"?
Napközi díja,egy-egy különóra,új ruha,játékok,élmények a gyereknek,gyógyszerek,iskolai felszerelés,ünnepek, otthoni étkezések?
Kinek mi jut eszébe?
Hogy tartaná fairnek,mind az anyagi,mind pedig az időbeli oldalát,hiszen a legtöbb esetben nem csak a pénzzel rak bele többet anyuka,hanem időben is.
Vagy ti hogy látjátok.
A ti elvált ismerőseitek közül ki rak bele többet anyagilag,vagy időben a gyerek " ellátásba"!
Hogy lenne igazságos?
21/22
Csak nem magadra ismertél, pénzéhes elvált nőként.
.
De jó tudni, hogy 8 általánost sem végzett, zsíros hajú, elhízott, pénzéhes elvált nő vagyok. Komolyan, a gyakoris válaszolók többségének látnoki képességei vannak, hogy egy hozzászólásból részletes személy-és társadalmi leírást adnak egy emberről.
Nem fogok itt mentegetőzni, meggyőzni senkit, egyszerűen válaszoltam egy kérdésre. De azért az említett jellemzőkre reagálva: egyetemi adjunktus vagyok, 164 cm és 56 kg, háromnaponta mosom a hajam és egy boldog családban neveljük férjemmel együtt a négy éves kisfiúnkat.
Édesanyám viszont egyedül nevelt fel hármunkat, és láttam, hogy mit gürizett egész életében, hogy tisztességesen felneveljen minket. Míg apánk lelépése után mindent megtett, hogy minél kevesebbet kelljen fizetnie, folyamatosan kiakadt, ha a minimális gyerektartás mellett anyukám megkérte, ha nagyobb kiadás volt, hogy szálljon bele, mert ő egyedül ezt már nem tudja előteremteni, sértegette Anyámat, hogy pénzéhes, mint az itteni válaszolók többsége, mindemellett boldogan élte világát, agyon kereste magát, járta a világot, addig Anyukám reggel 5-kor kelt, süteményeket sütött, amit büfékbe adott el, utána elvitt minket iskolába, ment munkába, hazahozott minket, edzés, tanulás, háztartás stb., és amikor lefeküdtünk, ment egy szórakozóhelyre poharakat pakolni és mosogatni. Évente rúgták ki munkahelyeiről, ha otthon kellett velünk maradnia, folyamatosan a megélhetésünkért kapart, küzdött.
Annyira undorítónak tartom a olyan kijelentéseket, hogy "ő vállalta", "az ő gyereke", "mit kell hisztizni". A másiknak nem gyereke? Ezért írtam, hogy ebben nem lehet igazság, erre nekem jöttök az idézett alpári sértegetésekkel. Ássátok el magatokat! Látszik, hogy soha nem voltatok ilyen helyzetnek még a közelében sem.
"Arról nem beszélve, hogy ezért kap az államtól legalább havi 25 rugót..."
Ez pedig manapság egy nem is olyan nagy bevásárlás a Tescoban.
Utolsó attól, hogy a te apád szemét miért lenne minden elvált apa az?
Teapát nemvolt apának való, de abból még általános következtetéseket nem lehet levonni. Más apa meg dolgozik és uram bocsá de gyerektartás mellett sem akar híd alatt lakni.
Mert ha belead a táborozásba, akkor a híd alatt fog kikötni? De az anya gebedjen bele mindenbe, ami bejön, hogy biztosítsa? Hagyjuk már ezeket a dumákat.
Amúgy meg sajnos apám nem kivételes példa. Minden nap nem egy ilyen kérdést lehet itt olvasni, és persze minden esetben a nő van lealázva, hogy pénzéhes. És az ismerősi körömben is ezt látom, hol válás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!