Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartás lenne reális? Eddig sikerült megegyeznünk egy mindkettőnknek megfelelő összegben, de most, hogy náluk jön a közös baba, szeretne még kevesebbet fizetni.
A volt férjem nettoja 470000Ft körüli, az eredetileg megítélt összeg 10% volt gyermekenként. Mivel ezt mindketten soknak éreztük, megegyeztünk egy fix összegben(35000Ft/ gyermek) Ezen kívül persze vesz nekik ezt-azt, ha éppen szükséges és én kifutok a havi keretből.
Hamarosan megszületik a mostani feleségével közös kisfiuk és arra kért, hogy januártól kevesebbet fizethessen, mert ugye ott a kicsi, a hitel stb. Ő 25-30000Ft-ra gondolt. Ezt viszont már nem érzem jogosnak. A mi költségeink nem csökkentek, sőt inkább nőttek, ő pedig már eddig is kevesebbet fizetett mint a megítélt.
Szerintetek mennyi lenne a reális összeg?
Nem akarom elmérgesíteni az amúgy jó kapcsolatunkat, de azért átveretni sem szeretném magunkat.
Miért a gyerekein akar spórolni? Mi lenne ha esetleg saját magán spórolna inkább?
Azért 35ezer/gyerek nem egy egetverően nagy összeg, ha kifizeti még marad 400ezer. Abból mondjuk 150ezer a hitel, akkor is marad 250ezer Ft-ja. Abból mondjuk 100ezret költ az új gyerekre, akkor is marad saját magára 150ezre.
És akkor még arról nem is beszélve, h a hitelt közösen vették fel az új asszonnyal, ő miért nem fizet bele semmit?
19: Ekkora összegnél nem mindegy hogy nettó vagy bruttó, de erre te is kitértél a válaszodban, azért javítottalak csak ki. A kérdésnél szerintem ez fontos, ezért hívtam fel rá külön a figyelmet. Nem mindegy mennyiből ad 35ezret.
Amúgy én is szoktam dolgokat elnézni vagy gépelni, ez mindenkivel előfordul,emberi dolog, nem kell megsértődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!