Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztás során követelheti tőlem a férjem a lakásfelújítás költségének a felét, ha senki nem kérte rá és senkinek nem szólt róla?
Elég bonyolult helyzet.
5 éve külön élünk. Ő minden hónapban küld a gyerekeknek "gyerektartást", de egyébként nem tartjuk a kapcsolatot.
Eredetileg édesanyámék házában laktunk, ők egy kisebb lakásba költöztek. Mikor külön váltak útjaink, én másik városba mentem albérletbe a gyerekekkel, a férjem maradt a házban mint albérlő (szerződés van). A válás mindig húzódott. Ma már tudom, hogy ez nagy butaság volt, de nem tudok mit csinálni.
Édesapámnak 1 éve agyvérzése volt, a bal oldalára lebénult. Anyu is egyre kevésbé tud róla gondoskodni, ezért megbeszéltük, hogy én keresek a szülői ház közelében munkát és együtt odaköltözünk.
Szerencsére sikerrel jártam, hamarosan kezdek az új munkahelyemen. Édesanyámék november végén értesítették a férjemet, hogy március végével ki kell költöznie, illetve én is megkerestem levélben, hogy szeretném, ha végre hivatalosan is elválnánk.
A férjem elég érdekesen reagált minderre. Most nagyjából 1,5 millió forintot követel tőlem, amiért ő felújította a házat a barátnőjével(!). Szóhoz sem jutottunk. A felújításról egy árva szót sem szólt senkinek. A szerződésben pedig le van írva, hogy még egy esetleges festésről is tájékoztatni köteles a tulajdonosokat.
A hitelt a felújításra ráadásul a barátnője vette fel, aki mint kiderült sem rólunk nem tudott, sem arról, hogy a ház nem a "párjáé". Most náluk is áll a bál, mert közben a barátnője hamarosan szül és se pénzük, se lakásuk, csak egy halom adósság.
szerintem ha az albérleti szerződésben ez ki volt kötve és ö mégis bele ölt ennyi pénzt akkor ezt elbuktat !
veled szemben nem lehet követelése mert nem a közös lakásra költött!
hanem az anyósa lakására amiben albérlőként lakik
de szerintem kérdezz rá egy ügyvédtől ....
annyi még h akkor kérhetné ha a közös vagyonra költötte volna (kettőtök lakása)
és ugye bár anyukád lakása nem a ti közös vagyonotok volt
szal ezt tőled ilyen jogcímen nem kérheti !
Azta a betyár mindenit!!! A volt férjed egy ócska hazudozó, még jó hogy már "elváltál". Nagyon sajnálom a barátnőjét!
Mert szerintem neked ebből semmi bajod nem származhat, bár első utam egy ügyvédhez vezetne, és mindent alaposan átbeszélnék vele, nehogy meglepetés érjen.
Szerencse, hogy volt szerződés az albérlői viszonyról. Szerintem így semmit nem követelhet rajtatok, mert nincs benne a szerződésben. Olyat már hallottam, hogy ismerősöm beköltözött egy lelakott albérletbe, és megbeszélte, szerződésben rögzítette a tulajjal, hogy fél évig bérleti díj nélkül lakhat ott, ha elvégzi a szerződésben foglalt munkákat a lakáson.
Olyan viszont nincs, hogy én csak úgy nekiállok felújíttatni más tulajdonát, aztán tartom a markom.
Ez a jogi oldala.
Az emberi véleményem az, hogy ha a férjed és a párja olyan felújítást végzett a házon, és olyan minőségben, amit ti és a szüleid is megcsináltatok volna, akkor talán meg lehetne egyezni egy köztes összegben. Pl. évek óta ablakot akartatok cserélni, és a férjed ezt megcsináltatta, ráadásul jó minőségben, akkor én, ha lenne rá módom, kifizetném ezt neki. De mondom, csak akkor, ha szerintetek is szükséges volt a felújítás, és csak annyit fizetnék, amennyit jónak és érdemesnek látok, nem amennyit ők kitaláltak.
"Szerint igen, mert mèg nem volt vagyon megosztás. "
EZ így nem igaz, az életközösség megszüüntével (legkésöbb a válókereset beadásával) a vagyonközösség megszünik és nem - ahogy te gondolod - a vagyonmegosztás lezárulásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!