Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A családi kapcsolatok ennyire gyengék, vagy ezek a térítők ennyire gátlástalanok? Környezetemben több házasságot romboltak szét különböző vallások, szekták képviselői. Mivel tudak hatásuk, felügyeletük alá rendelni ennyi kiszemeltet?
A recept a következő. Általában a gyerekkel otthon lévő anyukákat szemelnek ki. Természetesen akkor kopogtatnak, amikor nincs otthon a férj. Először csak szépeket mondanak, apróbb ajándékokat hoznak a kicsinek. Aztán megkezdődik az agymosás. Egyetemet végzett anyukát programoztak úgy át, hogy elvált a férjétől, odaadta mindenét. Most a korábbi jólét helyett koszos kis szálláson él a gyerekkel, adományokból tartja fenn magát. Életét a "jótevői" irányítják. Látszólag boldog.
Hogy érik ezt el ezek az aktivisták?
Van egy itt élő zsidó (izraeli) barátom. Róla nem szállnak le a jehovások, pedig elmagyarázta nekik nem egyszer, hogy köszöni, de vallásos (ortodox zsidó) családban nőtt fel és a mai napig tartja a vallását és nem áll szándékában kitérni belőle.
Nálam is próbálkoztak valakik szektás szöveggel. Kétszer udvariasan elküldtem őket, harmadszorra bepöccentem, nagy mosollyal beinvitáltam őket és megpróbáltam erőszakosan betéríteni őket a sátánizmusba.
5 perc után menekülőre fogták, soha többet nem láttam őket. (Amúgy nem vagyok vallásos :)).
Én az ilyenekkel szóba sem állok, rögtön az elköszönéssel kezdem, esélyük nincs egy mondatot sem szólni. Kiráz a hideg tőlük.
Az emberi hiszékenység és butaság határtalan és ez sokszor nem iskolai végzettség, vagy családi gyengeség-erősség függvénye.
Most olyan fizikai világban élünk ami ritkán ad biztonságot, stabilitást, pozitív jövőképet. Például régen a fiatalok tudták hogy ha igyekeznek jól tanulni, jó iskolába fogják őket felvenni , a jó iskolájukkal pedig jó fizető, biztos munkahelyük.
Ma a fiatalok azt látják hogy apjuk, anyjuk sokszor hiába iskolázott bizonytalan a jövőképük. Fogalmuk sincs mihez kezdjenek az életükkel mert csak az akadályokat látják mindenhol, és nem találnak valós receptet a biztonságra, a boldogulásra. Ez az általános közhangulat ma.
Ezt könnyű kihasználni bármilyen pozitív jövőképet kínáló szektának.
attól hogy egyetemet végzett az ismerősöd, még nem jelenti hogy racionálisan gondolkozó.
én is elküldöm az ilyeneket.
lett volna ingyenes lehetőség angolokkal beszélgetni, nyelvórán részt venni. nagyon csábított , hiszen pont nyelvvizsga előtt álltam. de mivel a bapisták szervezték nem mentem el inkább.
de normális ember még ha be is áll ilyennek, akkor sem dobja el a családját. és a családja se mondd le róla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!