Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha én nekem itt kell hagynom a lakásomat (ami közös a férjemmel) bizonyos dolgok miatt. Kérhetek-e lakás után lakbért, vagy nemtudom minek nevezik?
Gondolom akkor váltok.
Előterjesztheted a bíróságon az igényeidet, ezek lehetnek:
Amennyiben nem adjátok el a lakást, és a férjed marad bent, akkor ő kifizeti neked az eddig visszafizetett hitelösszeg felét, meg a befizetett tőke felét, majd átkerül a nevére a lakás és ő marad a banknál az egyedüli adós, vagyis a fennmaradó hitelt ő törleszti. A bankot be kell vonni, mert szükség van egy szerződésmódosításra.
Vagy megállapodhattok abban,hogy nem fizeti ki a fele vagyonjogodat, bentmarad a lakásban és ha 1/2-1/2 arányban van a neveteken, akkor egy kialkudott havi lakbért követelhetsz tőle, mondjuk havi 25ezer egy kétszobás esetén.
Jobban jársz ha eladjátok, kiszállsz a hitelből mint adóstárs és a befizetett összegek felével elköltözöl.
A gyerekek utáni összegek ezen kívül lesznek megállapítva!
Kicsit bonyolult, de végigcsináltam, és monhatom csak a lakásrésze 8 hónap volt. Türelem és kitartás.
_Ha van ügyvéded sokat segíthet..nekem kb 150 ezerbe került az ügyintézés.
Nekem azt mondta egy ügyvéd, ha a férjem nem akarja eladni a lakást, a bíróság határozata után árverés útján fog megtörténni az értékesítés.
Természetesen anyagilag így mind a ketten rosszabbul jártok, ezért jobb, ha beletörődik, és beleegyezik az eladásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!