Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egy anya úgy látja, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy anya úgy látja, hogy a gyermekének jobb lenne, ha nem ismerné az apját, elítélendő?

Figyelt kérdés
2 éves a gyermekem, az apja nem él normális életet, éjszakai életet él, bántott, veszélyeztetni...stb,neki sajnos nem a család számít, előző kapcsolatából származó gyerekei is lelkileg sérültek amiben nagy része van. Nem akarom, hogy az én gyermekem is átélje amit azok a gyerekek.Nagyon szerettem, de ez már nem elég, egyszerűen képtelen a normális életre, képtelen gyereket nevelni.
2010. febr. 7. 09:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én bármit megadnék, ha soha nem ismertem volna az apám. Egy évet "halasztottam" az iskolakezdéssel, mert egyszerűen nem szólaltam meg, annyira lesokkolt.

Lehet, hogy ha felnő, érdeklődni fog, de kétlem, hogy hibáztatna, amiért testi-lelki biztonságban akartad felnevelni.

2010. febr. 7. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Hali!

Ezt te látod, te érzed. Ha azt mondod, hogy az apa rossz hatással lenne a gyermekedre, ahogy az az előző házasságából születettekkel is bebizonyosodott, akkor az első dolog kétségtelenül a gyermek érdeke lenne.

Jó, elég sok elapátlanodott gyerekről tudok itt a környezetemben, de én azt mondom, inkább ne ismerjem az apámat, ha züllött. (Az enyém mondjuk nem züllött, a maga nemében okoskodó, túlzottan intelligens ember, de rám rossz hatást gyakorolt ez a viselkedése, és gyakran vagyok azon a ponton, hogy "bárcsak ne ismerném őt!"

Ha a másik házasságából született gyerekek lelkileg tropák lettek, én nem ítéllek el, ha megvéded tőle a gyermeked. Ne neveld az apja ellen! Hogy mit gondol, azt hadd döntse el ő. Viszont azt nyugodtan mondhatod neki, hogy volt egy apja, de ő már nem él veletek, mert elhagyott. Akkor nem fogja talán akkora sokként érni őt ez az egész.

Most egyébként mennyi közötök van egymáshoz?

Ti hány évesek vagytok?

Az apa tud arról, hogy gyereke született? Ha igen, hogy fogadta a dolgot? Fizet Gyerektartást? Tud arról, amit most te itt tőlünk megkérdeztél, és fontolgatsz?

Üdv: 28/F

2010. febr. 7. 16:50
 13/18 A kérdező kommentje:
Kedves 28/F! Ő is szerette volna a gyereket, szinte jobban mint én, de szinte soha nem volt vele. Együtt éltünk, eljöttünk, "zsarolt" ha eljövünk, nem fog semmiben támogatni. Sokáig ez ott tartott , nekem sajnos szinte semmim sincs, de majd megoldom valahogy, egyedül nehéz lesz, de jobb lesz. Ő szinte bármit megtehetne anyagilag, mégsem teszi. Tudja én mit akarok, mondtam bármikor láthatja, de ez nem érdekelte. Azóta nem beszéltünk, nem érdekli mi van velünk. A bosszúvágya erősebb benne mindennél. Nem tudom későbbb mit akar majd, remélem rájön, mi a gyerek érdeke.
2010. febr. 8. 08:53
 14/18 anonim ***** válasza:

Szomorú, amit leírsz... :-( És az sajna még szomorúbb, hogy ennél már csak rosszabb lesz, a jövő nemzedéke uis egyre inkább elkorcsosul (tisztelet a kivételnek.)...

Az elkényeztetett, gazdag emberkék pökhendiek lesznek, a szegény lelkiismeretesek meg... szánalmas!

Márpedig a gyerektartást azt elvileg köteles lenne fizetni, ha így, ha úgy. Ha pedig alá tudod támasztani akár az előző házasságából született gyermekekkel ill. anyjuk segítségével pedig (nem tudom, milyen a viszonyotok, mennyire ismered őket...), -- vmint ha van látlelet a bántásról, akkor azzal is -- akár a láthatást is meg lehetne tiltatni neki. Én ezt így látom józan paraszti ésszel, bár pontosan én sem tudom, hogy megy ez itt manapság.

Mindenesetre sok sikert, kitartást, erőt-egészséget, és sok boldog pillanatot a picihez! (fiúcska/kislány??)

Üdv: 28/F

2010. febr. 9. 05:11
 15/18 A kérdező kommentje:

Szia 28/F!

Jól látod a helyzetet, sajnos ez megy a világban, sokáig én sem tudtam, hogy létezik ilyen. Vidéki vagyok, Bp-re mentem dolgozni, és sajnos nem tudtam ilyenek is lehetnek az emberek. Naív voltam. Az én hibám is, nem lett volna szabad hagynom, hogy ideáig eljussak. Most már csak előre akarok nézni

A gyerektartás nem nekem kell, hanem a gyereknek. Ha ezt nem látja be,nem tudok mit tenni. Nem érdekel pillanatnyilag. Nem tudom hol kezdjek új életet, és miből, ahol ő nincs. Persze nem tudom, jelentkezni fog-e láthatásért. Jobb lenne, ha nem.

Kislányom van, a legtündéribb lány a világon.... az a fontos, neki jó legyen, bárhol is vagyunk.

Minden jót kívánok!!!!

2010. febr. 9. 20:36
 16/18 anonim ***** válasza:
engem egyedül nevelt anyukám és én sosem kerestem és nem is fogom az apámat..tudtam hogy rossz ember és ennyi elég volt pedig anya sosem nevelt ellene! én nem engedném hogy egy rossz embernek köze legyen a gyerekemhez....ha a gyerekért nem tud megváltozni akkor nincs is joga hozzá..érzelmileg ugy sem fog kötődni a gyerekhez és a gyerek sem hozzá.Akkor miért kell bonyolitani az életét? ha nagyobb lesz és látni akarja akkor persze engedd hogy megismerje, de sztem nem fog hiányozni az életéből..
2010. febr. 16. 10:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Sajnos az én apám is hasonló díszpéldány volt, de anyám azt gondolta, jobb, mint a semmi. Apa nélkül jobb lett volna.

Várd meg amíg nagyobb lesz a gyerek (kb. ovis kor) és ha kérdez, érdeklődik az apja iránt, akkor engedd meg, hogy találkozzanak, de csak úgy, ha te is ott vagy.

2010. febr. 19. 13:40
 18/18 anonim ***** válasza:

02-07 10:34-es válaszolónak.

Nem hogy joga, de kötelessége a gyerek helyett dönteni!!! Mivel egy 2 éves nem képes felmérni, hogy mi neki a legjobb, az anya KÖTELESSÉGE döntéseket hozni helyette, az ő javára. Mint ahogyan azt is eldöntheti, hogy mit ehet, mikor aludjon, mivel játsszon... A lényeg csak az, hogy a gyerek érdekeit figyelembe véve döntsön.

2010. febr. 19. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!