Anya már nem először mondja rám, hogy úgy nézek ki, mint egy k. urva, dagadt a combom, neki jobb alakja van, stb. de miért?
ő 39 lesz decemberben, én novemberben 17 leszek. 173 cm és 55 kg vagyok nagyjából. valamelyik nap 4x kellett átöltözzek, mert amikor felvettem egy rövidnadrágot, rögtön ideges lett és azt mondta "menj amiben akarsz a dagadt comboddal". erre felvettem egy másik rövidnadrágot, azt mondta, úgy nézek ki, mint aki strandra megy mit képzelek, hogy így megyek utcára. aztán felvettem egy cicagatyát, ami ki van vagdosva, de vettem alá harisnyát is, akkor megkaptam, hogy így nem mehetek ki, úgy nézek ki, mint egy k.urva. utána felvettem egy sima hosszú farmert, akkor már tényleg majdnem falnak szaladtam, amikor megszólalt: -Velem meg nem tudtál volna sima hosszú farmerben jönni, mert szerinted megsültél volna!?...
Ma pedig szóba hozta, hogy nem bántásból mondja, de többen is megjegyezték, hogy neki jobb alakja van mint nekem.(ezt nem először mondja és szörnyen idegesít, mert nekem ez nagyon rosszul esik, hogy olyan, mintha próbálna velem versengeni és lealacsonyít engem a saját anyám.) Hogy a francba tarthatja egy anya szebbnek magát, mint a lányát??? Egyáltalán hogy jut eszébe ilyen neki vagy bárkinek, hogy melyikünk a szebb? Ráadásul nem mondom, hogy különösen izmos vagyok vagy bármi, de nem gondolom, hogy kövér lennék, viszont amikor ilyeneket hallok anyától sokkal csúnyábbnak érzem magam és rosszul is esik:( ha meg megmondanám neki, hogy rosszul esik nagyon (ezt biztos látja rajtam, de fontosabb neki, hogy magát fényesítse) akkor is tudnám és zavarna, hogy ha rámnéz azt gondolja, hogy ő ennyi idősen ezerszer jobban nézett ki:(
173 cm és 55 kg? Ez teljesen ideális! El sem tudom képzelni, hogy lehetnének dagadt combjaid. Az anyukád lehetne intelligensebb (bocs) hogy a kapuzárási pánikját nem a tinédzser lánya önértékelésének rombolásában vezeti le...
Én 35 vagyok, a legnagyobb lányom kezd igazán csinos, szép lenni, szexis stb. Egyrészt jó érzés, másrészt kezdem félteni emiatt, mert még igen naiv, harmadrészt megfordul a fejemben az a gondolat, hogy de jó lenne ilyen szépnek, csinosnak lenni, a férjem is megérdemelné hogy olyan legyek, de ez már nem lesz így soha. De emiatt lehúzni egy fiatal lány önértékelését egyenesen bűn. Azt fogadd meg, hogy szolídan öltözöl, ilyen korban a lányok kevesebbet gondolnak a kinézetükről a valóságnál, és nem jó ha emiatt tapadnak rád, hogy rosszabbat ne is említsek.
Hát, mondanám, hogy legyél elnézőbb anyukáddal, ha nem csesztetne téged, csak szimplán hiú lenne. Az (többé-kevésbé) normális, hogy szolíd ruhákban akar látni, de ha meg "slampos" vagy, akkor jaj neked, jön a leszúrás. :)
Na de az, hogy szidalmaz téged, az durva. Nem lenne szabad az önértékelésedet a sárba taposnia. Már csak hab a tortán, hogy a paramétereid alapján gyönyörű lehetsz, ha holnap reggel a Te súlyoddal ébrednék, ugrándoznék örömömben.
Azt tudom mondani, neked, hogy én is, amióta betöltöttem a harmincat, nehezen fogadom el, hogy megy az idő és nekem egyre több minden tilos. (sminkben, frizurában, öltözködésben, viselkedésben, stb). Biztosan nehéz látnia Téged, akinek most nyílik ki a világ, de ezt akkor is saját magában kellene elrendeznie. Jó lenne, ha megpróbálnád elereszteni a füled mellett a kritizáló szavakat, mert az ilyen -tinikorban szerzett- lelki sérülések, csak sokára gyógyulnak... Egyszer, amikor "józan", mondd el neki, hogy fájdalmat okoz, ha az önbecsülésedet rombolja, mondd, hogy szereted, épp ezért szenvedsz a viselkedése miatt. Drukkolok neked!
33/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!