Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért gondolja mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolja mindenki helytelenül azt, hogy az anyának is annyi pénzzel kell hozzájárulnia a gyerek eltartásához, mint amennyit az apa gyerektartásként fizet?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt a hozzászólásokban, hogy a gyereket nevelő szülő is ugyanannyit kell hozzátegyen, mint amennyi gyerektartást fizet a másik fél, de ez nem igaz.

A CSJK is így rendelkezik:

"4:216. § [A gyermektartás módja]

(1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (a továbbiakban: gyermektartásdíj)."

Honnan jön ez az "anya is hozzátesz annyit" baromság?

Nem beszélve arról, hogyha apuka 300ezret keres és fizet 20%-ot, azaz 60ezret, akkor mondjuk egy gyeden lévő vagy minimálbérből élő, vagy pusztán csak kevesebbet kereső anyuka, hogy tegyen hozzá annyit?

Szerintem a trv. világosan fogalmaz. Nem értem miért kell ezt figyelmen kívül hagyni.

2015. jan. 7. 11:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
65%
Teljesen egyetértek veled kérdező. Sokat beszélhetnénk még erről. Sajnos aki nem érti, hogy te miről beszélsz az sosem fogja.
2015. jan. 7. 14:44
 22/27 anonim ***** válasza:
71%
Kedves Kérdező: Leírom ezt az esetet mert tanulság lehet sokaknak. Hosszas pereskedés után megállapítottak egy tartásdíjat , az Apa netto 400.000-ret keres (olyan jó ügyvéddel jött amilyen keveseknek van) 3 gyermeke van így 16,67 % járt volna az enyémnek , ez 65.000 Ft. Hoztam bankszámla kivonatokat amellyel bizonyítottam, hogy anno 65.000-ben voltunk megállapodva amit magától szépen fizetett amíg össze nem vesztünk. Az én jövedelmem jelenleg a gyes (39.000 Ft) a gyermek 2 éves (1 éves kora óta megy a per) Az ügyvédjével volt egy taktikájuk ami az én erkölcsi befektetésem volt a bírónő előtt, ennek ellenkezőjét kétségbeesetten próbáltam különböző magánjellegű levelekkel stb, bizonyítani, pedig egy tartásdíj per nem erről kéne, hogy szóljon. Többször hazugságon lett kapva az Apa. Ennek ellenére éreztem ,hogy a bírónő valamiért őket pártolja, pontos okát nem tudom. Első fokon megállapított 40.000 Ft-ot (ez a netto fizetésének 10 %-a) indoklásban leírta a kedves bírónő, hogy a gyermek havi igényei kb. 80.000 Ft, ennek a felét én az Anyuka tegyem hozzá. Az hogy nem tudok jelen pillanatban dolgozni sem menni mellőle az nem érdekelt senkit (ennek nem csak az az oka, hogy kétéves de ebbe nem mennék bele) Úgyhogy erről ennyit... A milliomos apuka pedig tojik a 40.000 Ft-ra. Zsebpénz, én tudom jól ismerem őt. De velünk sikerült kitolni és ezért még zsilliárdos ügyvédet is fogadott, akinek pénze van ebben az országban az ér el valamit. Az első fokú ítéletbe nem nyugodtam bele és most másodfokon van az ügy majd meglátjuk.
2015. jan. 7. 14:58
 23/27 anonim ***** válasza:
73%
Kedves 19-es. Engem a férjem azért hagyott el mert szülés után károsodás történt a szervezetemben. Nem az hogy nem kívántam a férjem hanem orvosi utasításra nem lehetett míg helyre nem jövök. Ez 2 hónap volt a férjem meg lelépett egy nővel akivel lefekhetett. Nem én nyavalyogtam.
2015. jan. 7. 16:49
 24/27 anonim ***** válasza:
42%
22-es, mi lenne? Nyögöd majd a perköltséget. De ha annyi felesleges pénzed van!?
2015. jan. 7. 17:33
 25/27 anonim ***** válasza:
19-es vagyok. Ezért írtam, hogy a túlnyomó része, és hogy sokféle eset van sokféle verzióval!!!
2015. jan. 8. 06:43
 26/27 anonim ***** válasza:
24-es nem nyögöm ingyen pereskedem :-)
2015. jan. 8. 16:34
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Én tegnap végeztem egy másfél évig tartó tartásdíj perrel. Az exem ügyvédje is állandóan ezzel jött,hogy az Anyának kell a felét állni. Mire a bírónő ítélet hirdetéskor szépen mindenki számára érthetően a következőket mondta: Az anyának nem feltétlenül kell a gyermek tartási költségeinek felét állnia. A tv szerint mindkét fél a saját anyagi és szociális helyzetének megfelelően köteles a gyermek tartáshoz hozzájárulnia, az édesanya természetben járul hozzá elsősorban. Ezt a fővárosi ítélőtáblán másodfokon, ahol nyertem.
2015. máj. 15. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!