Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A gyerektartást miért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyerektartást miért nem mindenkinek ugyanannyit kell fizetni? Akinek nagyobb a keresete az miért indok arra hogy a tőle külön élő gyermeknek több pénzre van szüksége?

Figyelt kérdés

Nem kell neki sem 2x 3x többet ennie és 2x 3x több ruhára sincs szüksége egy gyermkenek sem csak azért mert a házasságból kilépett bármely szülő aki gyerektartást füzet magas a jövedelme..

És akkor feljön az indok hogy "De mert ő milyen sokat keres én meg nem..." És akkor mi van? A pénz elvileg a gyereknek megy nem az anyukának..

2015. jan. 5. 10:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, már megint te?! Farmert kaptál már nem?

Miért nem vagy iskolába?! Jobban jársz ha tanulsz, mert könnyen anyád sorsára jutsz! H kis taknyos, ideje lenne kitiltatni innen.

2015. jan. 5. 10:56
 12/35 A kérdező kommentje:
És tényleg kell a gyerektartás, szükséges fizetni, de úgy gondolom az esetek nagy részében ki kéne találni egy új rendszert ami biztosítaná hogy a gyermekre van költve a pénz és nem másra..pl nem az anya kapná meg a pénzt hanem az apa fizetné ki egy külön államilag létrehozott szervezetnek aki külön kezeli az apával megbeszélve hogy mire is költsék el a pénzt..pl az iskolai menzapénz is innen lenne vagy bármi amit a gyermeknek vesznek könyvek, tandíj stb kitalálnák hogyan osszák el azt a pénzt és ennek az állami szervezetnek pedig csak annyi lenne a dolga hogy igazolja hogy igen ekkor és ekkor erre és erre fogyott el a pénz és mind a gyerek javára..a többi dolgot pedig nyilván az anya fizetné abból a pénz különbségből amit az apa csinált ugyan annyitt az anya is megtesz a gyerekért..
2015. jan. 5. 10:57
 13/35 anonim ***** válasza:
43%

Érdekes módon a gyerek érdekei csak a gyerektartás mértékében mutatkoznak meg, akkor nem amikor a minimálbéres anyánál helyezik el a gyereket a többszörösét kereső apával szemben.

Szerintem még szerencsés is a magyar szabályozás, mert néhány amerikai államban még a volt feleségnek is kell tartásdíjat fizetni a gyerek mellett, pont az életszínvonal fenntartása miatt, na így éljen meg az ember.

2015. jan. 5. 10:58
 14/35 anonim ***** válasza:
43%
Most ez úgy van beállítva, hogy az apa miatt romlik a gyerek életminősége, fizessen ő. Egy váláshoz két ember kell.Sőt, van mikor az anya a "r.banc". Arról nem beszélve, hogy a gyerektartás nem arra van, hogy abból kell nevelni a gyereket, hanem az egy hozzájárulás, kiegészítés az anya pénzéhez, hogy a gyerek szükségletei meglegyenek. Sok anyuka ugat, hogy abból a pénzből nem lehet felnevelni egy gyereket, amit gyerektartásra kap. Hát anyukám, abból nem is, mert ahhoz a pénzhez szépen hozzárakod a tiédet is és a kettő együtt fogja kiadni azt az összeget.
2015. jan. 5. 10:58
 15/35 A kérdező kommentje:
Olvastam az előző kérdéseket, tudom kiről beszélsz, de én soha firtattam még ezt.. egy 21 éves srác vagyok, szerintem marhára össze keversz valakivel barátom.
2015. jan. 5. 10:59
 16/35 A kérdező kommentje:
Fogadjunk hogy bevezetnének egy ilyen törvényt hogy közvetlenül az apa vásárolhat a gyereknek akkor a sok anyuci ki lenne akadva... Persze ha ez így lenne akkor egy értelmű hogy miért lennének kiakadva..
2015. jan. 5. 11:04
 17/35 anonim ***** válasza:
89%
Akkor az, akik bár közösen neveli a gyereket a párjával, de sokat keres, ezentúl havonta csak 20ezret költsön a gyerekre, mert a minimálbéres csak annyit tud...???
2015. jan. 5. 11:05
 18/35 A kérdező kommentje:
Nem ne költsön csak 20 ezret a gyerekre hanem költhet többet is felső határ nincs! De arra válaszoljatok hogy mit szólnátok ha bevezetnének egy olyan dolgot amit fentebb írtam, ami biztosítaná hogy az a 20 ezer vagy az a 200 ezer amit az apa ad az minden csakis a gyerekre menjen! Nincsen gyerekem de ha lesz is nagyon meg fogom gondolni meg azt is hogy kinek csinálok gyereket és mikor.
2015. jan. 5. 11:23
 19/35 anonim ***** válasza:
98%

Jöhet a sok-sok lepontozás, de "bírom", hogy olyanok okoskodnak jogi és egyéb ügyekben, akik égbekiáltóan rosszul írnak (nem)helyesen. "aki megteheti az úgyis támogatni foglya mindenben a fiát/lányát" Na már most ez a mondatrész nem csak helyesírásilag, de tartalmában is helytelen. Lehet, hogy a ti apukátok tök jó fej, és fizeti a fiainak, a gyt-n felül, amire szükségetek van, de ez sajnos nem mindig jellemző, sőt inkább az igaz, hogy örülnek az "apukák", ha a gyt-n kívül nem kell fizetniük.

Amúgy meg, ha fix összeg lenne, teszem azt 50.000 Ft, ami azért szerintem minimum jár a mai világban egy gyereknek, ha fontos az, hogy normális életet éljen és ne nyomorogjon, hogy ne szemetet egyen meg turkálós ruhában járjon, és legyen lehetősége pl. különórákra, vagy teszem azt nyaralni menni, és télen nem megfázni a fűtetlen szobában, akkor azt a minimálbéres apuka hogyan fizetné meg? Az is érdekes lenne, ha a milliós keresetű apuka a Seychelles szigetekről e-mailezgetne a 10. emeleti panelban nyomorgó gyerekének, akinek max kínai cipőre futná.

2015. jan. 5. 11:28
 20/35 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom, miért gondolod, hogy az állambácsi jobban tudja az anyánál, mire van szüksége a gyereknek. Persze, tudom, hogy vannak anyák, akik elhanyagolják a gyereket, magukra költik a pénzt, de gondolj bele: mondjuk hó végén péntek este Pistike hazajön a suliból és le van szakadva a csizmája talpa. Milyen hivatalba kéne mennie anyukának, hogy kiadjanak neki annyit, amiből tud venni egy normális csizmát (mondjuk kapásból 20 ezer forint körül van)?

Szóval az esetek 90%-át szívatnád meg vele, azért, mert a maradék 10% becstelenül kezeli a gyerekre fizetett tartásdíjat. Szerinted ez fair?

2015. jan. 5. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!