Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi kiadást jelent egy gyerek egy hónapban?
Bar meg nincs egy eves a kisfiunk,de a kajaja es s pelenkaja 55ezer egy honapban..
Egyutt elunk apukaval,o mar egyszer elvalt,o 200at fizet a ket kozepiskolas gyerekre.plusz ruhat,cipot,ezt azt vesz nekik.
Most ha belegindolok h ha mi elvalnank,100ezerbol nem jonnek ki.rajon a gyes(utolag derult ki h nem voltam bejelentve,hurra) plusz csaladi.az edes keves ha lakbert is kell fizetni...persze ha Anya dolgozik az mar mas kerdes.meg persze fugg Apa keresetetol is...mert mas mikor nemakar es mas mikor nem tud adni.
Lehet lepontozni, de egyetlen törvény sem azt mondja ki, hogy a két szülőnek egyenlő részben kell a gyerek tartásához hozzájárulnia. Úgyhogy hagyjuk már ezt az apa is meg anya is köteles ugyanannyit összedobni dumát, mert ez nem így van. A törvény úgy rendelkezik, hogy a gondoskodó szülő, aki a gyt-t köteles fizetni, az a gyerektartás fizetésével járul hozzá gyermeke gondozásához, míg a gondozó szülő, ezt természetben teljesíti. Más kérdés az, hogy a gondozó szülő, tehát akinél a gyerek el van helyezve, nyilván költ a gyermekére. Én egyedül nevelem a gyermekemet, és valóban a 40-50 ezer ft-os gyermektartásdíj, nem sok. Sőt. Azért gondoljunk bele abba is, hogy mennyire hátrányos helyzetbe került a gyerek is anyagi szempontból, ha szülei elválnak. Tudom, minden család más, de ha a két szülő hazaviszi a 100-200e ft-os fizuját, akkor eből költ a gyerekére, jó esetben még a gyerek jövőjét is megalapozza. Számlát nyit neki, van félre tesz későbbre, stb. Na most, ez abban az esetben, amikor pl anyuka egyedül neveli a gyereket, és apuka fizet 20-50e ftot, az úgy elmegy mint a sicc, és jövő megalapozásra semmi nem marad. És most vegyük azt az esetet, amikor apa szarik a gyerekre, és a gyt-ra mutogat nagyobb költségek esetén is. Nem tudom megérteni azokat a faszikat, akik csinálnak egy gyereket, és mintha a fogukat húznák, úgy szenvednek a gyt kifizetésekor. Egy gyerek nevelése, igen sok energiát igényel, az őt gondozó szülő az, akié a felelősség, ő hozza-viszi a gyerekeket, virraszt, ha kell, iskolai dolgokat intézi, együtt tanul, megfőz, kimos, takarít, csekkeket befizet, egyengeti a gyerek életét. Apa meg kifizeti, jó esetben a fizuja 20%-át. Hát, valóban igazságtalan. Én minimum ott kezdeném, hogy 50%, ha apának nincs csak 1 gyereke. De az sem lenne hülyeség, hogy összeadni anya és apa bevételét, és ezt osztani a családtagok számával. Ezt az összeget fizetve nem sérülnének a gyereket azon jogai, hogy ugyanolyan anyagi körülmények között nevelkedjenek, mint ha a szülők nem váltak volna el.
Még egy utolsó gondolat, és ezért még inkább lepontozhat, aki akar, de mélységesen megvetem azokat a különélő szülőket, akik nem gondoskodnak teljes szívvel a gyerekükről. Senkiházi szar mind.
Nekem két gyerekem van. A kicsire kb. 60 ezret költök egy hónapban, a nagyra kb. 45-öt.
Az én véleményem az, hogy a költségek 2/3-át a különélő szülőnek az 1/3-át a gyerekkel élő szülőnek kéne állnia! Azért, gondolom ezt, mivel a gyerekekkel élő szülő (szinte?) minden idejét a gyerekekre áldozza, míg a különélő szülő szabadon csinál, amit akar. Nem kell túlórától elesnie, 50%-os táppénzen otthon maradnia, éjszakákon át a beteg gyerek mellett virrasztania. Persze, kárpótol, hogy a gyerekeimmel lehetek állandóan, a természetbeli áldozatok mellett miért kell az anyagiakat is nekem vállalnom? Ha különélő szülőnél kérdés, hogy miből él meg, ha nem marad pénze a gyerektartás után, de a gyerekeket nevelő szülőtől ki kérdezi meg, hogy ki tud-e mindent fizetni? Persze, miért vállalt gyereket... Miért küzdött érte...? Hát, mert szereti! Még ha magára semmit sem költve, bármit megtéve kell is gondoskodnia és eltartania a gyerekeit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!