Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi kiadást jelent egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi kiadást jelent egy gyerek egy hónapban?

Figyelt kérdés
Azért írom ki, mert sokan sokallják a 40-50 ezer forintos gyerektartást. Nekem ennél több megy el, és szerintem ebben semmi luxus nincs Így néz ki: menza 600ft/nap. Ehhez még naponta mondjuk megreggelizik 1-2 banánt, délután,ha hazaér eszik egy szendvicset mondjuk 2 db kockasajttal, vacsorára kb ugyanezt, + 1 joghurt. Ez min.1000 ft/nap, havi 30 ezer. Messze van az iskola, muszáj buszozni, a bérlete 4000 ft/hó.Iskolával járnak színházba, 1 hónapban 2x, az egész osztály, ez 4000 ft. Osztálypénz 1000 ft. Itt már 40000-nél tartok, és nincs benne se sport, se különóra, se egy mozi, se egy új zokni, se gyógyszer, semmiféle szórakozás, nasi, se a rá eső 30 ezer rezsi.Mégis mit kellene tenni azok szerint, akik szerint a 40 ezer sok? Kiverjem a kezéből a 2. banánt, amikor még egy havi 1x-i mozi gondolata is bűn? Ha kellene különtanár, vagy fejlesztés, neadjisten sportolna ?!
2015. jan. 4. 21:12
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
49%

Nő vagyok, de sok anya csak az apától várja el, hogy fizessen a gyerek eltartására. Arról elfelejtkezik, hogy neki is annyit kell hozzátenni, mint az apának. Sőt! Neki még ott van a családi pótlék és a saját keresete is.

A rezsit is meg kell osztani a gyerek és az anya között. Ha nincs pénz banánra, különórára, akkor arról le kell mondani.

De az anyának sem kell feltétlenül fodrász, kozmetikus.

Nagyon sok család él meg két gyerekkel havi 140-150,000,- ból.

Nekik egy főre havi 35-40.000.- Ft jut. Annyi, amit te elvárnál egy gyerekre az apától.

2015. jan. 4. 21:46
 12/44 anonim ***** válasza:
66%

Előzőnek sajnos iagaza van, sokan 140-150 ezerből élnek meg 4-en, 5-en. Holott a létminimum 85 ezer körül van, ami igaz felnőttre értik, de egy iskolás gyerek igénye felér egy felnőttével. Ha innen nézem, 85 ezre fele 42500, így 1 emberre ez pont elég, igazából 1 emberre 1 hónapban kell ennyi pénz a normális életre.

Egy 4 fős családnak min. 340 ezerből kellene mégélnie és normálisan élnének, nem luxusban!

2015. jan. 4. 21:52
 13/44 anonim ***** válasza:
32%

7: bocs, de a spec magánovi felesleges... nagyon jó fejlesztőközpontok vannak, ingyen.

Ráadásul ennyiért a magánovi mellett pláne felesleges (és a gyereknek iszonyú terhelő) a plusz.

Mondhatnám, hogy nem hiszem el, amit írsz...

Egy gyógypedagógus anyuka.

2015. jan. 4. 21:52
 14/44 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező leírta, h kap 40-50 ezret, ami kb. a kajára meg utazásra, osztálypénzre elég.

Ruhára/cipőre mondjuk a családi pótlék elmegy havonta, a gyereknek minden évszakban kell teljes ruhatár, ha szépen lassan megveszi nem is marad. Nézd csak meg mennyibe kerül csak egy rendes cipő/kabát.

Adókedvezményt is kap, az kb. gyógyszerre elég, nézd csak meg mennyibe kerül egy gyerekvitamin, de egy megfázást se nagyon lehet megúszni 10ezer alatt. Aztán komolyabb betegség esetén antibiotikum meg minden kész vagyon.

Aztán amit még kérdező fizet:

30ezer a gyerekre eső rezsi

Néha egy mozi, fagyi, esetleg ne adj Isten képes elvinni egy napra kirándulni (!) akkor arra is elmegy kb. 10ezer havonta.

Tehát ő is fizet legalább 40ezret és akkor még a fizetéskiesést nem is számolta, ami akkor van, mikor a gyerekkel táppénzre kell mennie. Mert apukát az se érinti ugye.

Ha ezen felül bejön még valamilyen kiadás pl. bicikli, iskolakezdés stb... azt is még mind fizeti.

Miért apuka lenne kizsebelve?

2015. jan. 4. 21:53
 15/44 anonim ***** válasza:
54%
Kedves utolsó, azt mondod, ha nincs pénz, le kell mondani a banánról és a különóráról. De mi legyen a fejlesztéssel, a gyógyászati segédeszközökkel? Aki nem keres annyit, mint én, annak milyenek az esélyei egy sérült gyerekkel egyedül? Sajnos vannak anyák, akiknek már nincs miről lemondaniuk a gyerek érdekében.
2015. jan. 4. 21:53
 16/44 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez nagyban függ attól, hogy mennyi az apa (vagy a gyerektartást fizető szülő) havi keresete, nem véletlen, hogy ennek függvényében állapítják meg a gyerektartást. Olyan szempontból nem sok ez az összeg, hogy én egyetemistaként kb. 80 000 forintot kaptam a szüleimtől, de ebben ugye albérlet is van, amit többen béreltünk. Szóval ha telik az apa fizetésből, akkor ez egy olyan összeg, ami mellett kb. mindent megkaphat a gyerek, amire igénye van, és persze úgy kell tekinteni, hogy te is még egyszer ennyit hozzáteszel. Hozzáteszem, hogy ha az apa havi 300at kap, akkor természetes is ez a pénz. De ha csak 60 marad neki, azt az előző példa is mutatja, hogy akkor neki már bizony erősen meg kell gondolnia, hogy mire mit költ, miközben ti egy érezhetően magasabb életszínvonalon éltek, ami viszont nem fair.
2015. jan. 4. 22:02
 17/44 anonim ***** válasza:
69%

13-as, lehet, hogy gyógypedagógus vagy, de fogalmad sincs, milyen sérülése van a lányomnak, és ennek fényében arról sem, hogy az ő esetében milyen ellátási lehetőségeket kínál a közoktatás. Mint ahogy arról sem, hogy mi megterhelő neki, mi nem. arról nem is beszélve, hogy az általad feleslegesnek bélyegzett külön fejlesztést pedig az anyanyelvén kapja, amit én igen fontos szempontnak tartok.

Én is mondhatnám, hogy nem hiszem el, hogy gyógypedagógus vagy, mert teljes dilettantizmusra vall az írásod, de tekintettem arra, hogy milyenekkel találkoztam, sajnos el tudom képzelni, hogy igaz.

2015. jan. 4. 22:02
 18/44 anonim ***** válasza:
34%

Azért sok az 40-50.000, mert a jelenlegi törvény szerint MINDKÉT szülőnek ugyanakkora összeget kellene a gyerekekre költenie. Tehát a 40-50.000-es gyerektartás + mégegyszer ennyi a másik szülő részéről. Na ez a sok.

30.000 egy egészséges étkezésre teljesen reális, a buszköltségek is, de a színház, sport, különóra, mozi, stb. nem számít bele a gyerektartásként igényelhető összegnél figyelembe vett tényezőkbe, ugyanis ezek nem alapszükségletek/igények, hanem szórakozás.

Ami beleszámít, az a rezsi ráeső része, az étkezés, ruházkodás, közlekedés, iskola költségei stb. Ebből az életben nem jön össze havi 2x 40-50.000 ft. Jogilag az extra költségeket annak kell állnia, aki ezekért felelős, magyarán ha te jártatod színházba - ami szép és jó - akkor neked.

Azt meg áruld már el nekem hogy a búbánatban kerül egy gyerek 30.000 rezsibe? 10.000 áram, 10.000 víz meg 10.000 fűtés? Mert abból egész nap egy kád vízben úszhatna meg 3 laptopon játszhatna.

2015. jan. 4. 22:03
 19/44 anonim ***** válasza:
54%
Jaj hagyjuk már ezt az ugyanannyit ad bele mindkét szülő. Az anyának bőg minden sz.rért a gyerek, ha csokit akar a boltban vagy ruhát vagy elmenni kirándulni. Az anyának kell úgy igazítani a munkahelyét, hogy a gyereket nevelni tudja, neki kell otthon maradnia vele, ha beteg. Hagyjuk már ezeket a f.aszságokat.
2015. jan. 4. 22:12
 20/44 A kérdező kommentje:
Eddig a gyerekkel élő szülő természetben járult hozzá. Mindegy, nyilván én többet adok bele, mint az apa, a családi simán elmegy egyebekre az ételen kívül (fogkrém, fogkefe, wc-papír, zsepi, gyógyszer, vitamin, stb), na meg igazából néha elmegy a gyerek szórakozni, és evett már a büfében is, de hát az az én bajom. A rezsi 70 ezer télen, faluhelyen szigeteletlen házzal ez van, de a kollégáim állítása alapján egy panellel sem járnék jobban. Tudom, hogy sokan nyomorognak ma Magyarországon, de nem kellene, hogy ez legyen előirányozva minden otthagyott gyereknek. Ha az apa jól keres, attól, hogy új életet kíván kezdeni, nem kell a gyerekének nyomorogni. (Amúgy meg nem vagyok valami sértődékeny, ezért írom ki nyugodtan)Szerintem reális az 50 ezer gyerekenként, és tényleg meglepő összegek jönnek ki több gyerek esetén gyerektartásra, de ma ez a realitás, ezzel számolva kell gyereket vállalni.
2015. jan. 4. 22:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!