Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi megtakarításnak/készpénznek/havi bevételnek kellene lennie ahhoz, hogy meg tudjak élni 4 éves kisfiammal a válás után?
mindenképpen Budapest
akkor lehet valahogy csak kellene venni egy kis lakást...mert havi 60 ezer inkább a törlesztés legyen.
Egy kis lakást már ennyiért simán lehet találni, csak keresgélni kell, bár lehet fel kell rá venni 1-2 milliót,hogy felújítsd, vagy rá fizess de hosszútávra jobb befektetés,mint az albérlet.
Ha az apuka is támogat ennyi pénzzel,és ő is kiveszi a részét a gyermek költségeiben akkor szerintem jó színvonalon élhettek.
Szívás most nagyon az albérlet Budapesten, hacsak nincs ismerős vagy szerencse. Ezért kérdeztem, hogy nem maradhattok-e a lakásban?
Ha sikerül 50 ezer gyerektartást kérni, akkor reális az albérlet, de még így is szűkös. Ha viszont nem tudtok megegyezni a bíróság a minimálbérre bejelentés miatt nem fog ennyit ítélni. És ha 30 ezret kapnál is, akkor az 14 év gyerektartásra kiszámolva már annyi mintha most lemondana a férj a lakás feléről, te meg a gyerektartásról.
De ha lemond róla a gyerektartás elengedéséért, akkor a te nevedre kerül a lakás, tehát el is adhatod és vehetsz egy kisebbet.
Egy fizetésre gyerekkel a hitel is nagyon gázos, mert mi van ha ne adj isten munkanélküli leszel?
Mi ketten 120 000 ft-ot költünk megélhetésre Budapesten egy garzonban, amit nem bérlünk, hanem saját.
Mondjuk a 4 éves kisfiad tuti nem eszik annyit, mint a 26 éves vőlegényem, meg nem kell neki BKV bérletet venni még, de mondjuk ruhát sűrűbben kell neki venni, mint egy felnőttnek.
A lakás rezsije 30-45000 ft körül van (ebbe internetet, tv-t, közös költséget beleszámoltam), ezen felül kell a bérlet neked (10000 ft), be kell fizetni az ovit (ezt tudod), plusz az étel (ezt is nagyjából tudod, hogy mennyit vásároltok), illetve célszerű még tartalékot képezni, ha valami elromlik, vagy hirtelen kiadás csúszik be. Nekünk még van 2 mobil előfizetés, az ilyesmikről sem érdemes megfeledkezni.
A bérlemény árakat jól mondják, garzont 50-60000-ért lehet bérelni, ha szerencséd/ismerősöd van, akkor már 40-45000-ért is ki lehet fogni.
Kérdező, nem kötelező neked nevelni a gyereket.
Vidd oda apucinak, majd ő felneveli, te meg beszállsz havi 15 ezerrel. Ennyi pénzből Budapesten, albérletben még vegetálni is nehéz gyerekkel.
A gyerek elhelyezése nem kérdés!!!Én vagyok vele, nem az apja. Pont azért kérdeztem, hogy mennyi, mert a végsőkig küzdök azért, hogy a kicsinek jó legyen. Van lakáselőtakarékom, ami hamarosan lejár, illetve fél millió megtakarításom. Nem nyugszom, amíg nem lesz új munkahelyem, amiből nem csak vegetál a gyermekem.
Ha más megoldás nincs, akkor hazamegyek vidékre. Ott néztem 2-3 millióért van kis lakás, közalkalmazotti munka is akad és ott vannak a nagyszülők és az egész rokonság, de az apa biztos hogy Pesten marad és nem akarom, hogy távol legyenek egymástól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!