Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van mostanában annyi válás?
Mert elveszik a lányt a műmelleiért, hozzámennek a menő csávóhoz. Mindenki látja, hogy ezek a "kapcsolatok" csak nagyon rövid életűek lesznek. De hát eldobható világban élünk. Majd jön a következő!
Sajnos!!!
mert felelőtlenül választanak párt
nem veszik komolyan az esküt
azt hiszik a rózsaszín köd örökké tart
elkényelmesedés (valaki elvett/hozzám jött, mostmár annyira nem is fontos a külsőm, az udvarlás, a romantika stb...
Ha mégse jön be, majd elválunk felfogás
Ettől függetlenül ha rossz egy házasság, akkor mindenkinek az a legjobb, ha elválnak.
A fenti indokokat nem általánosításnak szánom, de vannak ilyen esetek.
A környezetedben szerintem azért van egyre több válás, mert az ismeretségi köröd most ért olyan korba, amikor bizonyos pároknál "ez következik".
Több a válás, mert mostanában már könnyebben megtehetik ezt az emberek, kevésbé nézik ki az embereket ezért. Mellesleg, annak idején is volt, csak akkor más volt a megítélése a dolognak (pl. az egyik nagymamám elvált asszony volt, de ő kirívóan karakán nő volt).
A másik, hogy szerintem sokan nem ismerik a házastársukat, nem adnak elég időt maguknak arra, hogy lefusson a rózsaszín köd. Sokan, főleg, akik nem túl támogató környezetből származnak, összekeverik a szerelmet azzal a jó érzéssel, hogy végre tartoznak valakihez. Ezért szerintem nem is lehet hibáztatni senkit.
Az is lehet, hogy valaki azt hiszi, az igazihoz ment hozzá, de hirtelen találkozik valakivel, aki rádöbbenti, hogy bizony nem így van. Ez is olyan dolog, hogy én pl. habár imádom a férjem, akár velem is megtörténhet. Soha nem lehet tudni.
Persze olyanok is vannak, akik csak azért házasodnak, hogy elmondhassák, hogy házasok, csak aztán rájönnek, hogy nem ilyen lovat akarnak. Ezernyi oka lehet sajnos. Én ezekre tudok gondolni.:)
Mert az emberek annyira magabiztosak, hogy nem hiszik el,
óvatlanság
-20-22 év alatt házasodni
-hozzámenni az első szerelmedhez
-házasodni 1 éven belül
Hiszen ők nagyon jól tudják, hogy tuti emberismerők, és különben is, az ismerős ismerősének is van olyan ismerőse, aki ugyanilyen stratégia mellett már 50 éve van a házastársával. Beleugranak a jól csengő házasságba, holott az égvilágon semmit nem veszítenek, ha várnak 1-2 évig vagy az első nehézségig, hogy kiderüljön, mennyit bír a kapcsolat. Hiszen elvesztegetett idő az, amit a másik megismerésére szánsz esküvő előtt.. Nem kétlem, hogy az oltár előtt mindenki halálbiztos, de elfelejtenek kalkulálni azzal, hogy a körülmények és az emberek folyamatosan változnak, és kell egy kis idő, mire kiderül, az idő múlásával is összhangban maradnak-e egymással a felek.
mert nagyon felelőtlenül házasodnak.
minden kapcsolat más és más.
nem szabad hallgatni a kívülállók véleményére.
de sokan mégis adnak rá. pl unokanővérem elmúlt 30, és állandóan szivatták a rokonok, hogy mikor házasodik már, nem lesz ideje gyereket szülni stb
és végül eljegyezte egy fickó, akit ismert akkor 2 hónapja. és igent mondott, utólag azt mondta, hogy már ő is úgy érzi ideje lenne házasodni, annyira belebeszélték.
ez csak egy példa, de olyan is van, hogy a szülők látják a gyerekét a párjával, és kívülről tökéletesnek tűnnek, biztatják hogy állapodjanak meg. de közben fogalmuk sincs a szülőknek, hogy milyen igazából a kapcsolatuk.
mindenkinek magának kell éreznie, hogy azzal a személlyel van -e együtt, akivel le tudná élni az életét?
sok randim volt, és kapcsolatom .
volt ahol megvoltunk jól, de ha nem voltunk együtt, nem hiányzott. de mivel társfüggő vagyok, jó volt az ha van valakim, meg sokszor közre játszott a rózsaszín köd a kezdetekben.
de egyiknél se akartam elkötelezni magam. érzi ezt az ember, hogy el tudja magát képzelni mellette 10-20 év múlva? ha már a kezdetben vannak idegesítő tulajdonságai, meg nem is egyeznek a céljaik, nézeteik?
még is sokan nem gondolják ezt végig, hogy ha már nem minden tuti, akkor attól,hogy össze házasodnak, még nem fog megjavulni a kapcsolat.
csak úgy vannak sokan vele, hogy ha elengedik az illetőt, akkor nem fognak még egy ilyet találni. vagy jó ideig szinglik lesznek.
aztán én is megismertem a nagy őt. ahogy teltek a hónapok, egyre jobban éreztük, hogy megtaláltunk mindent, amit kerestünk korábban.
tökéletes az összhang. vannak viták, mint minden kapcsolatban, de ez teljesen más.
nem akarom túlmagyarázni, a lényeg, hogy akkor ugorjunk bele egy házasságba, ha mi akarjunk, nem külső nyomás.
legyünk biztosak a kapcsolatban. tényleg ne a házasságtól várjuk a javulást, vagy ne adjisten a közös gyerektől.
ja és ne csak a besikerült gyerek miatt házasodjunk. legnagyobb hiba!!
szóval szerintem ezek miatt van sok válás 1-2 éven belül.
és ezt nem befolyásolja az, hogy előtte meddig voltak együtt a felek.
akik pedig később válnak el, azokat nem tudom, de erre az 1-2 éven belül elválnak dologra ez a tapasztalatom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!