Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek szét tudja választani a szülőket?
Még fiatal vagyok, 24 éves nő. 5 éve párkapcsolatban élek, 3 éve menyasszony vagyok. Párommal boldogok vagyunk együtt, megtaláltuk egymásban a másik felünket.
Úgy érezzük mindketten, hogy még egy jó ideig nem leszünk szülők. Szeretjük a gyerekeket, de csak egy bizonyos ideig. Mikor gügyög, magyaráz stb, de mikor sír, hisztizik, azt már nem bírjuk elviselni. Ezen felül mindketten imádunk aludni, disco-ba járni, összebújni és kettesben lenni. Csak kettesben: kapcsolatunk elején havonta tudtunk csak találkozni, távkapcsolatban voltunk az iskola miatt, ezért most kb a mennyország az, hogy összeköltöztünk. Na most ugye itt egy kérdés, mi lesz évek múlva. Ha lenne egy gyerekünk, akkor az eddigi tökéletesnek vélt életünk felborul... Ettől félek.
A kérdésem az lenne, hogy egy új életmód a gyerek miatt a szülőket szét tudja szedni? Megeshet egy ilyen miatt válás? Mert ha választani kell, akkor a páromat választom... Elnézést az összefüggéstelen hablatyért, eszméletlenül fáradt vagyok.
Mi is ugyanezt érezzük. Csak nem értem,hogy ennek ellenére miért akarsz gyereket?? Mert ez az elvárt cselekvés? szülj gyereket? kit érdekel,hogy mi a társadalmi elvárás? Én is így látom,sír hisztizik,szemtelenek,a szexuális életnek jóideig annyi,a vaginám szétmegy,és még sorolhatnám..
Mi is beszéltünk erről a párommal,és szerencsére megtaláltuk egymást. Nem szeretnénk gyereket. életet akarunk.együtt. rengeteg közös élményt :) nem fogok olyat vállalni,amit a szívem mélyén nem is szeretnék,cska mert elvárás a család,rokonok szemében :)
Hol itt a probléma, ha mindketten így éreztek?
Nem szülsz, és kész. Nem kötelessége mindenkinek gyereket szülni.
" Ha lenne egy gyerekünk, akkor az eddigi tökéletesnek vélt életünk felborul"
Ha gyereke születik akkor az az ember életének radikális megváltozásával jár.
"Ezen felül mindketten imádunk aludni, disco-ba járni, összebújni és kettesben lenni"
Akkor azt javasolnám hagyátok ki mert pont ez fog neki áldozatul esni.
Egy gyerekre rengeteg idő kell és a látva a fentieket így is alig van nektek.
Szal szerintem éljetek egymásnak.
Akkor védekezzetek megfelelően, és probléma megoldva, nem kell félned.
Ne vállalj gyereket, ha nem érzed úgy!
Nem értek egyet az elsővel, mégis igaza van.
Tehát ő ne vállaljon gyereket.
Te se, semmiképp addig, amíg így érzel.
Egyrészt ez változhat, mert lehet, hogy egyszerűen nem vagy érett a gyerekvállalásra. 24 évesen nem mindenki az.
Aztán az is lehet,hogy úgy lesz, mint az elsőnél, hogy sosem szeretnétek igazán majd..
Azért mert "így szokás" semmiképp se legyen gyereketek.
Lesz keresztgyereketek, unokahúgotok, -öcsetek.. Aztán kész,ncsak a "jő" része marad nektek.
És igen, a legjobban működő kapcsolatot is megvisel egy ekkora valtozás, mint a gyerek születése.
Választanod elvileg ritkan kell a párod, és a yereked közt, sosem tudhatod,mhogy tényleg a párod lenne-e az, amíg nincs gyereked ;)
Én 25 évesen is azt érzem h ez a gyerekesdi nem nekem való.
És én is imádok aludni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!